Vaginalne ovule Cicatridina, 10 x 2 g

Blagovna znamka: Dr. Gorkič
Šifra: {{data.code}}
Vaginalne ovule Cicatridina, 10 x 2 g

Medicinski pripomoček. Vaginalne ovule Cicatridina pomagajo pri atrofičnih in distrofičnih stanjih vaginalne sluznice, suhosti nožnice ter celijo rane po porodu. 

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
 • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
 • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

 • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
 • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

1. Učinkovito blažijo simptome vaginalne atrofije in preprečujejo suhost nožnice, ki povzroča skelenje, srbenje ter boleč spolni odnos:

 • v klimakteriju,
 • ob uporabi kontracepcijskih tablet,
 • po porodu,
 • med dojenjem,
 • po kemo- in radioterapiji.

2. Pospešujejo celjenje nožnice po:

 • porodu,
 • zdravljenju vnetij,
 • ginekoloških operacijah.

Za zunanjo uporabo priporočam

 • Suhost nožnice
  1-krat dnevno 1 ovula pred spanjem 10 do 20 dni zapored, nato 1 ovula dvakrat tedensko
 • Pospešitev in spodbujanje celjenja
  1-krat dnevno 1 ovula pred spanjem 20 dni zapored

Ovule Cicatridina ne vsebujejo hormonov.
Interakcije ovul z drugimi zdravili ali medicinskimi pripomočki niso znane.
Ovule nimajo lokalnih ali sistemskih neželenih učinkov.
Ovul ne moremo predozirati.

Hialuronska kislina, ki veže vodo v medceličnini, ima pomembno vlogo v celotnem procesu celjenja ran in sluzničnih razjed. Veže 1000-krat več vode kot je njena molekulska masa.

Biološke značilnosti hialuronske kisline

Hialuronska kislina je telesu lasten linearen polisaharid iz družine glikozaminoglikanov, ki ima izredne hidrofilne lastnosti.

Najvišje koncentracije hialuronske kisline so v koži, sinovialni tekočini in steklovini. Visoke koncentracije najdemo tudi v tkivu in sluznici maternice, materničnega vratu in nožnice. Povišane koncentracije hialuronske kisline so izmerili pri nosečnicah tik pred porodom. Po porodu se je koncentracija ponovno znižala. Nihanja v koncentraciji hialuronske kisline se pojavljajo tudi med menstruacijskim ciklusom.

Vloga hialuronske kisline pri celjenju ran

Hialuronska kislina ima pomembno vlogo pri celotnem procesu celjenja ran in sluzničnih razjed.

 • Povzroča 3- do 10-krat hitrejšo tvorbo fibrinskih strdkov.
 • Odbija kisikove proste radikale in deluje kot antioksidant.
 • Vzpodbuja fagocitozo in kemotakso.
 • Zvišuje mobilnost in proliferacijo fibroblastov.
 • Vzpodbuja angiogenezo.
 • Vzpodbuja reepitelizacijo in remodeliranje

Dodana hialuronska kislina zagotavlja hitrejše in uspešnejše celjenje ran. (Povzeto po: Beneficial actions of exogenous hyaluronic acid on wound healing. King S.R. Surgery 1991 Jan; 109 (1): 76-84.)

Aloe vera (izvleček) pospešuje prodiranje drugih sestavin v sluznico, ustavlja procese vnetja in pospešuje celjenje ran.

Azijski vodni popnjak (izvleček) spodbuja tvorbo kolagena in pospešuje celjenje ran.

Ognjič (izvleček) zmanjšuje otekanje tkiv in tako zaščiti kapilare.

Eterično olje kajeputa deluje protibakterijsko.

Drugi so kupili tudi

Prehranska dopolnila
Spletna cena 23,70 €
20% Popusta
Osebna nega
Akcijska cena 12,90 € 10,32 €
Zdravila brez recepta
Redna cena 15,10 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.