BOŽIČNA PRAVLJICA – BIO mešanica eteričnih olj 15 ml

Blagovna znamka: AROMATRIP
Šifra: {{data.code}}
BOŽIČNA PRAVLJICA – BIO mešanica eteričnih olj 15 ml

Zimska mešanica 100% čistih ekoloških eteričnih olj, ki v nas vzbuja občutke topline in veselja zlasti v hladnih in dolgih zimskih večerih. Mešanica BOŽIČNA PRAVLJICA je popolna za ustvarjanje prazničnega vzdušja, v kombinaciji z izparilnikom pa je lahko zelo lepo in koristno darilo.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

BOŽIČNA PRAVLJICA – BIO mešanica eteričnih olj

Primerno za uživanje – BIO arome. (SI-EKO-001. Kmetijstvo EU. / Kmetijstvo izven EU.)

BIO mešanica eteričnih olj BOŽIČNA PRAVLJICA vsebuje ekološka esencialna olja sladke pomaranče, mandarine, klinčkov in borovca. Popolna kombinacija sladkih, sadnih in prazničnih arom, ki čudovito harmonizira z malenkost bolj ostrim in zeliščnim vonjem borovcev. Rezultat je nepozaben vonj, ki vzbuja občutke topline in veselja ter pričara nezamenljivo praznično vzdušje v vsakem domu in prostoru.

Mešanica eteričnih olj BOŽIČNA PRAVLJICA bo dobrodošla v času božično novoletnih praznikov, še večje koristi za naše počutje pa lahko prinaša v mesecih ki sledijo. V tistem času se namreč vse okrog nas umiri, razburjenje zaradi praznikov pojenja, ostanejo pa nam dolgi in hladni zimski večeri, ki si jih lahko popestrimo s to čudovito, pozitivno dišavo, ki nas bo odpeljala nazaj v vesele trenutke in spomine.

AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

  • Vsebina: 15 ml

Sestavine BIO mešanice BOŽIČNA PRAVLJICA:

  • SLADKA POMARANČA

Sladek, sadni vonj pomaranče spodbuja, poživlja in motivira ter sprošča in preganja tesnobo, poleg tega pa deluje tudi pomirjevalno.

Pomaranča širi ogrevalno vzdušje in prinaša veselje, še zlasti pa je priljubljena pri otrocih. Pomarančna lupinica se pogosto uporablja za aromatiziranje slaščic; prazničnih piškotov, kolačev in peciva. V kozmetiki jo pogosto najdemo v izdelkih proti celulitu.

  • MANDARINA

Ima osvežujoč citrusni vonj, ki umirja stres in dobrodejno vpliva na duševno utrujenost. Eterično olje mandarine navdihuje in razvedri, ravno tako pa pomaga ustvariti spodbudno in kreativno delovno vzdušje. Vonj mandarine naj bi deloval pomirjujoče, blažil stres ter izboljšal razpoloženje.

Zaradi svojega prijetnega vonja, je tako kot pomaranča zelo priljubljena pri otrocih. V kulinariki se uporablja za aromatiziranje likerjev, tortic, pudingov in piškotov, v kozmetiki pa jo pogosto najdemo v izdelkih proti strijam, izdelkih za nego mastne kože, nepogrešljiva pa je tudi v parfumski industriji.

  • NAGELJNOVE ŽBICE - KLINČKI

Je vonj ki krepi, deluje spodbudno pri duševni otopelosti, prežene utrujenost in brezvoljnost ter naredi prostor za koncentracijo, toplino in nov zagon. Pomaga pri stresu, nespečnosti, tesnobi, ter kronični utrujenosti.

Vonj po klinčkih prinaša energijo, dinamiko ter toplino. Ima močan in začinjen sladek vonj, ki ga pogosto povezujemo s prazniki in zimskim časom, tako se tudi v kulinariki aroma klinčkov uporablja pri peki božičnih piškotov ali v toplih zimskih napitkih. V kozmetiki jo pogosto najdemo kot sestavino v zobnih kremah ali v izdelkih za nego mastne kože.

  • BOR

Vonj borovca je zelo izrazit ima srednjo noto z lesnim, bazičnim a obenem svežim vonjem, ki dviguje razpoloženje in spodbuja občutke sreče. Deluje proti utrujenosti, v aromaterapiji pa za olje bora velja tudi, da stimulira ob občutku splošne šibkosti, krepi ko se počutimo nemočne in osveži ko smo zelo izčrpani.

Nepogrešljiv je v zimskem času, saj pričara prijetno, praznično vzdušje poleg tega pa poglablja dihanje saj blagodejno vpliva na dihala in kašelj, zato je še kako dobrodošlo v sezoni prehladov. V kozmetiki ga pogosto najdemo v mazilih za mišice in sklepe, pogosto pa ga uporabljajo tudi v parfumski industriji.

01. UPORABA V AROMATERAPIJI:

Kombinacija izbranih eteričnih olj v mešanici BOŽIČNA PRAVLJICA, prinaša vse tiste lepe občutke ki nas preplavijo, ko pomislimo na božič, december in zimo. Obdobje veselja, brezskrbnosti, lučk in otroškega smeha, pa tudi romantike, obložene mize dobrot, druženja s prijatelji in družino ter praznična obdarovanja.

To je res edinstven čas, ko vsi postanemo nekako bolj dostopni, čustveni in nostalgični. Vonj Aromatrip BOŽIČNE PRAVLJICE predstavlja prav to; toplino, veselje in občutke sreče.

02. UPORABA V KOZMETIKI:

Z BIO mešanico BOŽIČNA PRAVLJICA si lahko pripravimo dišečo ter sproščujočo masažo ali kopel. Primer: v 50 ml mandljevega olja dodamo od 5 do 10 kapljic olja Božična pravljica.

03. UPORABA V KULINARIKI:

Olje se lahko uporablja za aromatiziranje božičnih piškotov in peciva, toplih in hladnih napitkov ali čaja. Razredčimo ga v razmerju 1: 1000, to pomeni 1 gram (ml) arome na 1 kilogram (l) hrane.

Navodila za uporabo olja Božična pravljica:

Za uporabo v kulinariki: razredčiti v razmerju 1 : 1000 (1 g arome na 1kg osnove).

  • v 200 ml čaja dodajte eno čajno žličko medu z eno kapljico arome in dobro premešajte..

  • Peka slaščic: za aromo dodajte 5-6 kapljic arome v maso testa od 0,5 – 1 kg (najbolje je primešati k sladkorju ali sirupu agave) in pecite v pečici.

Uporabljajte zmerno! 

Za uporabo v kozmetiki:

v 100 ml osnovnega olja (npr. mandljevo) dodajte 4-5 kapljic eteričnega olja, premešajte in uporabite za masažo telesa.

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo dodajte 5 – 6 kapljic eteričnega olja.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam in malim otrokom se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam in malim otrokom se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Citrus aurantium dulcis*, Citrus reticulata*, Pinus Sylvestris*, Eugenia caryophyllata*

* sestavine iz nadzorovane ekološke pridelave

Drugi so kupili tudi

Zdravila brez recepta
Redna cena 7,75 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.