Aromatrip® OBČUTI SVEŽINO – BIO mešanica eteričnih olj 15 ml

Blagovna znamka: AROMATRIP
Šifra: {{data.code}}
Novo v ponudbi
Novo v ponudbi
Aromatrip® OBČUTI SVEŽINO – BIO mešanica eteričnih olj 15 ml

Skrbno izbrana mešanica 100% čistih ekoloških eteričnih olj, je osvežilna BIO mešanica eteričnih olj, ki lahko prinaša koristi za zdravje in dobro počutje, še posebej v zimskem času, torej v času prehladov, virusov in raznih težav z dihali.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

ZIMSKE SANJE – BIO mešanica eteričnih olj

Primerno za uživanje – BIO arome.

BIO mešanica eteričnih olj OBČUTI SVEŽINO vsebuje 100% naravna, ekološka eterična olja. Mešanica, ustvarjena za čas virusov in prehladov, združuje eterična olja bele jelke, evkalipta, poprove mete in bora, ki prinašajo različne pozitivne učinke za naše zdravje in dobro počutje.

 

Idealna je za uporabo v aromaterapiji, ter za blagodejne kopeli in masaže.

 

Kombinacija olj,  bele jelke ki s svojimi sproščujočimi lastnostmi lajša napetost, evkalipta, znanega po odpiranju dihalnih poti in olajševanju simptomov prehlada, poprove mete, ki stimulira um in izboljšuje koncentracijo ter pomaga pri glavobolih, ter bora, ki čisti zrak in pomaga pri dihalnih težavah, sestavlja popolno mešanico za svobodo dihanja. Poleg tega je odlična za pripravo masažnega olja za utrujene mišice ali krepilne in poživljajoče kopeli.

Mešanica je idealna za uporabo v difuzorjih in izparilnikih, pri čemer prinaša naravno pomoč pri prehladih, za izboljšanje dihanja in zmanjševanje stresa.

 

AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

 

Vsebina:

15 ml

SI-EKO-001

Kmetijstvo EU. / Kmetijstvo izven EU.

 

EVKALIPT

Eterično olje evkalipta je cenjeno kot olje, ki poveča koncentracijo, poživlja in motivira. Primerno je kot podporna dišava med intelektualnim delom. Pomaga premagati občutek stiskanja in letargije.  Spodbudno deluje pri glavobolu in bolečinah v živcih.

 

V naravni medicini je poznano kot „olje za prehlad“. Njegova klasična uporaba je v formulacijah, ki naj bi sprostile in odstranile sluz in izločke v bronhialnem predelu. Olje evkalipta naj bi bilo učinkovita podpora pri pri težavah, kot so okužbe sinusov in vnetja ušes.

 

BELA JELKA

Eterično olje bele jelke je znano po svojih pomirjujočih in sproščujočih lastnostih. Ima čist in svež vonj, ki ga zaznamo ko smo blizu iglastih gozdov. Koristno je pri lajšanju stresa, anksioznosti in za izboljšanje spanca. Poleg tega ima naj bi imelo protivnetne lastnosti, ki so koristne pri lajšanju bolečin v mišicah in sklepih. Eterično olje bele jelke se pogosto uporablja v aromaterapiji za sprostitev telesa in uma. Kot vsi iglavci, ima lastnosti ki pomagajo pri poglabljanju dihanja.

 

POPROVA META

Čist, svež vonj poprove mete poveča sposobnost koncentracije in zbistri um, ko smo duševno izčrpani in preobremenjeni. Zato je primerna za odišavljenje delovnih prostorov. Pomirja in zaradi močnega hladilnega učinka osveži poživlja, prežene duševno utrujenost in okrepi.

 

Olje poprove mete naj bi bilo zelo učinkovito v boju proti bakterijam. Svež vonj naj bi tudi olajšal in blažil glavobole. Klasika za uporabo olja poprova meta pa je zimska sezona, ki je tudi sezona prehladov in virusov.

 

BOR

Bor ima svež vonj ki dviguje razpoloženje in spodbuja občutke sreče. Nepogrešljiv je v zimskem času, saj pričara prijetno, praznično vzdušje poleg tega pa blagodejno vpliva na dihala in kašelj, zato je eterično olje bor še kako dobrodošlo v sezoni prehladov.

 

V ljudski medicini se mladi borovi vršički že od nekdaj uporabljajo za pripravo sirupov, napitkov in kopeli, ki lahko pomagajo pri različnih tegobah kot so kašelj, zamašen nos, hripavost, bolečine v žrelu. Med drugim deluje protimikrobno, proti vnetno, proti glivično in antiseptično.

 

01. UPORABA V AROMATERAPIJI:

Kombinacija izbranih eteričnih olj v mešanici OBČUTI SVEŽINO, poglablja dihanje, povečuje koncentracijo ter očisti in osveži zrak. Posebej primerna je za uporabo v sezoni prehladov, virusov in težav z dihali.

 

02. UPORABA V KOZMETIKI:

Z BIO mešanico ZIMSKE SANJE si lahko pripravimo poživljajočo masažo ali kopel. Primer: v 100 ml mandljevega olja dodamo največ 3 do 4 kapljice mešanice.

 

03. UPORABA V KULINARIKI:

Posebej primerno za uporabo v zeliščnih likerjih, za aromatiziranje toplih in hladnih napitkov ali čaja. Razredčimo ga v razmerju 1: 1000, to pomeni 1 gram (ml) arome na 1 kilogram (l) hrane.

 

 

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

 

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 

 

Literatura/uporabljeni viri:

Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.

D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998

E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.

E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.

C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995

A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte. 1991

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

 

Navodila za uporabo olja Občuti svežino:

Za uporabo v kulinariki: razredčiti v razmerju 1 : 1000 (1 g arome na 1kg osnove).

v 1000 ml čaja dodajte eno žlico medu z do dvema kapljicama arome in dobro premešajte.

Uporabljajte zmerno!

 

Za uporabo v kozmetiki:

v 100 ml osnovnega olja (npr. mandljevo) dodajte 3 – 4 kapljice eteričnega olja, premešajte in uporabite za masažo telesa.

 

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo dodajte 3 – 4 kapljic eteričnega olja. Olje občuti svežino poglablja dihanje in osveži zrak.

 

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Abies alba*, Eucalyptus globulus*, Mentha piperita*, Pinus sylvestris*

* sestavine iz nadzorovane ekološke pridelave

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Izogibajte se stiku z očmi in sluznico. Hranite v temnem in hladnem prostoru ter dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok, še posebej mlajših od 8 let! Niso namenjena za uporabo med nosečnostjo ali dojenjem, zato se nosečnicam odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Izdelka na kožo nikoli ne nanašajte v čisti obliki. Izdelek uživajte oralno le pod pogojem, da je ustrezno razredčen. V primeru neprimernega zaužitja se posvetujte z zdravnikom. Pred uporabo določenega eteričnega olja ali arome naredite test preobčutljivosti na dotično olje – manjšo količino nanesite na kožo in počakajte na reakcijo. V primeru, morebitne reakcije ali draženja, takoj prenehajte z uporabo. V kolikor se odločite za uporabo eteričnih olj pri otrocih, morate biti pri tem še posebej previdni. Informacije, ki jih najdete v opisih na tej spletni strani, v nobenem primeru ne nadomeščajo zdravniškega mnenja ali mnenja drugih zdravstvenih delavcev, ki so ustrezno usposobljeni za izvajanje tega poklica in ne smejo predstavljati osnove za sprejemanje odločitev, povezanih z zdravjem, morebitnimi zdravstvenimi terapijami ali jemanjem zdravil. V primeru visokega krvnega tlaka, epilepsije, okvare jeter, ali drugih resnih bolezenskih diagnoz, se pred uporabo eteričnih olj vedno posvetujte s strokovnjakom. Pri sočasni uporabi eteričnih olj ali arom z zdravili preverite medsebojne vplive, saj lahko eterična olja povečajo, zmanjšajo ali spremenijo učinek nekaterih zdravil. Po rokovanju s čistimi, nerazredčenimi eteričnimi olji si je potrebno temeljito umiti in sprati roke. Eterična olja in arome v nobenem primeru ne nadomeščajo uravnotežene prehrane ter aktivnega in zdravega življenjskega sloga.

Drugi so kupili tudi

Medicinski pripomočki
Spletna cena 6,27 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.