Aromatrip® BELA JELKA – BIO eterično olje 15 ml

Blagovna znamka: AROMATRIP
Šifra: {{data.code}}
Novo v ponudbi
Novo v ponudbi
Aromatrip® BELA JELKA – BIO eterično olje 15 ml

Eterično olje bele jelke je znano po svojem čistem, svežem gozdnem vonju. Zelo je cenjeno v aromaterapiji, predvsem zaradi sproščujočih, pomirjujočih lastnosti in pozitivnega vpliva na dihalni sistem. Zaradi tega je uporabno kot učinkovita podpora pri lajšanju prehladov, bolečin in vnetij, saj ima med drugim antioksidativne in antiseptične lastnosti.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

BELA JELKA ekološko eterično olje

Primerno za uživanje – BIO arome.

Ob besedah bela jelka pogosto pomislimo na lepo okrašeno božično drevo, ki v nas običajno vzbuja občutke spokojnosti, sreče in otroške razigranosti. Vendar pa je jelka zelo koristna tudi na mnogih drugih področjih.

 

Ekološko eterično olje bela jelka ima slajši balzamičen a svež vonj, ki spominja na mogočni gozd. Ta čista in sveža gozdna aroma, sveži zrak v prostoru in izboljša njegovo kvaliteto.

 

Je odlična podpora pri sezonskih težavah z dihali, v aromaterapiji pa pripomore k boljšemu razpoloženju in deluje sproščujoče in pomirjevalno. Poleg tega spodbuja in dviguje raven energije, te lastnosti pa lahko pripomorejo pri izboljšanju čustvene moči, občutkih depresije, pri pomanjkanju samozavesti, ter pri tesnobi, strahu in čustvenem stresu.

 

Eterično olje bele jelke je nepogrešljivo v zimskem času, saj pričara prijetne, občutke toplote in družinske varnosti.

 

Kot večina iglavcev, bela jelka ugodno vpliva na dihala in nam daje občutek da lahko svobodno zadihamo, zato je eterično olje bele jelke dobrodošlo v sezoni virusov in prehladov. V kozmetiki ga pogosto najdemo v pripravkih za nego sklepov in sproščanju utrujenih mišic.

 

AROMATRIP ekološko olje bele jelke je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

SI-EKO-001

Kmetijstvo EU.

 

Botanično ime: Abies Alba

Postopek pridobivanja:

Eterično olje se pridobiva s parno destilacijo iglic in storžev.

Poreklo: Bolgarija

Vsebina: 15 ml

 

RASTLINA

Bela jelka – Abies alba, poznana tudi pod imenom srebrna jelka ali hoja, je zelo razširjen iglavec, ki zraste v višino od 50 m. Ima simetrično piramidno obliko z gosto rastočimi vejami. Iglice so mehke in ploske, dolge od 1,5 do 3 cm, z značilnimi belimi črtami na spodnji strani.

 

Lubje je gladko in sivo, s starostjo pa postane bolj razbrazdano. Raste predvsem v hladnejših, gorskih regijah, vključno s slovenskimi Alpami. Bela jelka je pomembna za ekosisteme, saj nudi zavetje in hrano številnim živalskim vrstam. Njena prisotnost v gozdovih pripomore k uravnavanju mikroklime.

 

Še ena pomembna zanimivost, bela jelka se tradicionalno uporablja kot božično drevo.

 

ETERIČNO OLJE

Je brezbarvna do bledo rumena tekočina. Ima balzamičen, svež vonj  po lesu. Olje je sestavljeno predvsem iz elementov kot so, α- in β-pinen, limonen in kamfen. Iglice vsebujejo askorbinsko kislino vitamin C. Pridobiva se s parno destilacijo svežih iglic in storžev, donos eteričnega olja je okrog 1%.

 

01. UPORABA V NARAVNI MEDICINI /FITOTERAPIJI/ FARMACIJI:

Bela jelka se že od nekdaj uporablja v ljudski medicini in zeliščarstvu, predvsem zaradi njenih astringentnih, antioksidativnih, protivirusnih, antibakterijskih, protiglivičnih in antiseptičnih lastnosti.

 

Hojine iglice so pogosto uporabljali za pripravo čaja, bogatega z vitaminom C in kot naravno pomoč pri prehladu ter težavah z dihali. Njena smola se uporablja za izdelavo terpentina, ki se čedalje pogosteje uporablja v medicini.

 

02. UPORABA V AROMATERAPIJI:

Bela jelka ali hoja ima balzamičen, svež in čist gozdni vonj ki omogoča da svobodno in globoko zadihamo. Ugodno vpliva na utrujenost, izčrpanost in stres ter spodbuja občutek udobja, sproščenosti, povečane energije in stabilnosti.

 

Pogosto nam daje občutek topline in družinske varnosti. V prostoru osveži in čisti zrak ter izboljša njegovo kvaliteto. Olje bele jelke pa je v aromaterapiji zelo cenjeno tudi zaradi pozitivnega vpliva na dihalni sistem.

 

V kombinaciji z oljem bora, si lahko pripravimo učinkovito masažno mešanico za sklepe in mišice.

 

03. UPORABA V KOZMETIKI:

Za uporabo v kozmetiki se priporoča čim bolj sveže eterično olje, saj so olja iglavcev nagnjena k oksidaciji. Zelo dobrodošlo je pri izdelavi masažnih olj za uporabo pred in po telesni vadbi ter za masažo sklepov in mišic pri mišični napetosti in nelagodju.

 

Koristno pa je tudi pri izdelavi domačih čistil za boljšo učinkovitost in prijetnejši vonj.

 

04. UPORABA V KULINARIKI:

Olje bele jelke se v živilski industriji uporablja predvsem pri izdelavi zeliščnih sirupov in napitkov.

 

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem medij. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

 

Olje bele jelke ni primerno za nosečnice, doječe matere in otroke mlajše od 6-ih let.

 

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 

 

Literatura/uporabljeni viri:

Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.

D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998

E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.

E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.

C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995

A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte. 1991

Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem medij. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

 

Navodila za uporabo eteričnega olja bele jelke:

Za uporabo v kulinariki: razredčiti v razmerju 1 : 1000 (1 g arome na 1kg osnove).

 

Uporabljajte zmerno!

 

Za uporabo v kozmetiki:

 

v 100 ml osnovnega olja (npr. mandljevo) dodajte 3– 4 kapljice eteričnega olja, premešajte in uporabite za masažo telesa.

 

Aromaterapija v prostoru:

 

v difuzor ali izparilnik z vodo dodajte 3 – 4 kapljice eteričnega olja. Olje jelke čisti in sveži zrak v prostoru ter dviguje razpoloženje in energijo.

 

Olje bele jelke ni primerno za nosečnice, doječe matere in otroke mlajše od 6-ih let.

 

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Abies alba*

* sestavine iz nadzorovane ekološke pridelave

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Izogibajte se stiku z očmi in sluznico. Hranite v temnem in hladnem prostoru ter dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok, še posebej mlajših od 8 let! Niso namenjena za uporabo med nosečnostjo ali dojenjem, zato se nosečnicam odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Izdelka na kožo nikoli ne nanašajte v čisti obliki. Izdelek uživajte oralno le pod pogojem, da je ustrezno razredčen. V primeru neprimernega zaužitja se posvetujte z zdravnikom. Pred uporabo določenega eteričnega olja ali arome naredite test preobčutljivosti na dotično olje – manjšo količino nanesite na kožo in počakajte na reakcijo. V primeru, morebitne reakcije ali draženja, takoj prenehajte z uporabo. V kolikor se odločite za uporabo eteričnih olj pri otrocih, morate biti pri tem še posebej previdni. Informacije, ki jih najdete v opisih na tej spletni strani, v nobenem primeru ne nadomeščajo zdravniškega mnenja ali mnenja drugih zdravstvenih delavcev, ki so ustrezno usposobljeni za izvajanje tega poklica in ne smejo predstavljati osnove za sprejemanje odločitev, povezanih z zdravjem, morebitnimi zdravstvenimi terapijami ali jemanjem zdravil. V primeru visokega krvnega tlaka, epilepsije, okvare jeter, ali drugih resnih bolezenskih diagnoz, se pred uporabo eteričnih olj vedno posvetujte s strokovnjakom. Pri sočasni uporabi eteričnih olj ali arom z zdravili preverite medsebojne vplive, saj lahko eterična olja povečajo, zmanjšajo ali spremenijo učinek nekaterih zdravil. Po rokovanju s čistimi, nerazredčenimi eteričnimi olji si je potrebno temeljito umiti in sprati roke. Eterična olja in arome v nobenem primeru ne nadomeščajo uravnotežene prehrane ter aktivnega in zdravega življenjskega sloga.

Drugi so kupili tudi

Prehranska dopolnila
Spletna cena 17,95 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.