Aquatabs tablete za dezinfekcijo vode, 60 kom/8,68g

Blagovna znamka: Birkenstock
Šifra: {{data.code}}
Aquatabs tablete za dezinfekcijo vode, 60 kom/8,68g

Tablete Aquatabs 8,68 g so namenjene za dezinfekcijo vode v večjih zbiralnikih vode, npr. za hiše, vikende, cevi, ki vodijo v rezervoarje z vodo, lovilce meteornih voda ipd.Učinkujejo proti širokemu spektru mikroorganizmov, vključno z bakterijami, virusi, mikobakterijami, sporami in glivami.

 

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
 • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
 • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

 • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
 • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Aquatabs so tablete za dezinfekcijo vode in delovnih površin vodilnega proizvajalca Medentech iz Irske. Namenjene so za dezinfekcijo mikrobiološko onesnaženih pitnih vod in so v široki uporabi po celem svetu, še posebej v Afriki in Aziji, kjer so vodni viri pogosto zelo onesnaženi.
Aktivna snov v tabletah je natrijev dikloroizocianurat NaDCC, ki zagotavlja največjo učinkovitost odstranjevanja mikrobiološkega onesnaženja vode.

Namen uporabe: Tablete so namenjene razkuževanju biološko onesnažene pitne vode. Učinkovite so proti cistam (Giardia), bakterijam in virusom, tako da je voda varna za pitje, umivanje zob, kuhanje in pranje sadja ter zelenjave. Voda po tretiranju ostane uporabna najmanj dva tedna, če se hrani v zaprti posodi. Pri redni uporabi dezinficirane vode je potrebno nadzirati nivo klora z reagentnimi trakovi za merjenje vsebnosti klora in pH vrednosti v vodi.

60 tablet za dezinfekcijo vode in delovnih površin Aquatabs 8,68 g. 

 

Namen uporabe: Tablete so namenjene razkuževanju biološko onesnažene pitne vode. Učinkovite so proti cistam (Giardia), bakterijam in virusom, tako da je voda varna za pitje, umivanje zob, kuhanje in pranje sadja ter zelenjave. Voda po tretiranju ostane uporabna najmanj dva tedna, če se hrani v zaprti posodi. Pri redni uporabi dezinficirane vode je potrebno nadzirati nivo klora z reagentnimi trakovi za merjenje vsebnosti klora in pH vrednosti v vodi.

Tretirana voda se ne sme hraniti na soncu in v odprtih posodah; v nasprotnem primeru je potrebno vodo vsakodnevno tretirati in preverjati vsebnost prostega klora in pH vrednost. V primeru stalne uporabe dezinficirane vode priporočamo dodatno filtracijo vode s kvalitetnim filtrom na osnovi monobloka aktivnega oglja.

Navodilo za uporabo: Dodajte ustrezno število tablet in vodo dobro premešajte. V kolikor je vhodna voda motna oziroma onesnažena s sedimenti, jo predhodno prefiltriramo preko goste tkanine. Voda je uporabna za pitje po 30 minutah. Tako pripravljena voda ostane uporabna najmanj dva tedna.

 

 

Aquatabs 8,68 g – dezinfekcija pitne vode - potrebno število tablet

Količina vode (l)

Manj onesnažena

voda*

Bolj onesnažena voda**

1000

1/2

1

2000

1

2

4000

2

4

6000

3

6

8000

4

8

* - vodovod, vodnjaki, izviri, vrtine    ** - površinske vode

 

Aquatabs 8,68 mg – dezinfekcija površin in predmetov - potrebno število tablet

 Namen

Količina vode (l)

Število tablet

 Dezinfekcija cevi in tankov*

100

1

 

1000

10

 Gospodinjstvo - površine

50

1

 

100

2

 

200

4

 Zdravstvo - površine

25

1

 

50

2

 

100

4

 Zdravstvo – sterilno - instrumenti

5

1

 Zdravstvo – sterilno -  površine

5

1

*… Pri dezinfekciji cevi in tankov pustimo Aquatabs učinkovati najmanj 24 ur.  Zatem sistem temeljito izperemo s svežo vodo

 

Biocide uporabljajte varno in v skladu z navodili za uporabo.

 

Podrobnejši podatki:

Aktivna snov: Natrijev dikloroizocianurat NaDCC

 

Količina aktivne snovi: 8,68 g na tableto

 

Opozorila: V stiku z vnetljivim materialom NaDCC lahko povzroči požar. V stiku s kislinami se sprošča strupen  plin. Draži oči in dihala. Vsebuje aktivno snov: troklozen natrij 485 g/kg.

Razkuževanje vode

Ena tableta  Aquatabs 8,68g dezinificira 1000-1250 litrov čiste vode pri doziranju 4-5 mg/l prostega klora. Pustite delovati 30 minut pred pitjem.

Razkuževanje vode z uporabo dozirne črpalke:

Za pripravo zaloge raztopine za sistem dozirnega črpanja, dodajte tablete v zalogovnik in nato dodajte vodo. Pri tem upoštevajte sledečo tabelo:

Št.tablet Aquatabs 8,68g

Volumen vode (litri)

Koncentracija raztopine (mg/l prostega klora)

Nastavitev dozatorja

Doziranje (mg/l prostega klora)

1

100

50

2,5%

1,25

10

1000

50

2,5%

1,25

1

50

100

1,0%

1

10

500

100

1,0%

1

1

50

100

0,5%

0,5

5

250

100

0,5%

0,5

1

1

5000

0,1%

5

10

10

5000

0,1%

5

1

0,5

10000

100 ppm

1

60

30

10000

100 ppm

1

60

30

10000

50 ppm

0,5

Razkuževanje vodnjakov in črpališč:

Po izdelavi vodnjaka in vgraditvi črpalke ali v primeru biološkega onesnaženja vodnjaka, ga je potrebno takoj dezinficirati, da se uniči vse prisotne mikroorganizme.

Priporočeno navodilo za dezinificiranje:

 1. Raztopite 10 Aquatabs 8,68 g v 50 litrih vode na prostem
 2. Zlijte polovico raztopine v vodnjak. Poženite črpalko in naj dela dokler nima vsa voda (ali voda iz vseh odprtih pip v gospodinjstvu) izrazit vonj po kloru.
 3. Prenehajte s črpanjem in dodajte ostanek raztopine v vodnjak.
 4. Počakajte 1 uro in znova poženite črpalko ( z vsemi odprtimi pipami v gospodinjstvu) za nekaj minut.
 5. Prenehajte s črpanjem in pustite vodnjak 12 ur.
 6. Po preteku 12 ur črpajte vodo v odtok, dokler nivo prostega klora ne doseže <2mg/l.
 7. Ponovno napolnite sistem s pitno vodo.

Razkuževanje lovilcev meteornih voda:

 1. Raztopite 10 Aquatabs 8,68 g v 50 litrih vode na prostem
 2. Temeljito zdrgnite notranje stene z raztopino, še posebej med nivoji vode in najvišjo  točko nivoja, ki jo voda lahko doseže, uporabite polovico raztopine.
 3. Vljite ostanek raztopine v zalogovnik/lovilec.
 4. Če delate s črpalko, prav tako sledite navodilom 4,5,6 in 7 enako kot za razkuževanje zalogovnikov vode in cevi, ki vodijo v rezervoarje z vodo.

Opomba: Lahko traja en teden ali več, da izgine vonj po kloru.

Aquatabs 8,68g tablete za čiščenje vode                    Vsebuje: 60 tablet

Dezinfekcijsko sredstvo širokega spektra delovanja za dezinficiranje vode v zalogovnikih vode, ceveh, ki vodijo v rezervoarje z vodo, lovilcih meteornih voda. Dokazano hitra aktivnost proti širokemu spektru mikroorganizmov, vključno z bakterijami, virusi, mikobakterijami, sporami in glivami.

Vsaka tableta vsebuje 8,68g troklozen natrija.     Vsebuje aktivno snov: troklozen natrij 485g/kg

 

Biocide uporabljajte varno in v skladu z navodili za uporabo. 

Proizvajalec: Medentech Head Quarters ,            Prodajalec:  Trgovina TRAMONTANA, Janko Urbanc s.p.

Clonard Road, Wexford, Ireland, Tel: +353 53 9117900         Tesovnikova 88, Ljubljana, Tel: 01 568 37 32

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.