Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za jogi 140 x 200 x 20 cm

11
Blagovna znamka: Allergika
Šifra: {{data.code}}
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za jogi 140 x 200 x 20 cm

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive – idealna zaščita pred pršicami in njihovimi alergeni pri alergiji na pršice. Izvrstna medicinska učinkovitost, prvovrstno udobje spanja, svilnato mehka, ne šumi. Deluje takoj in dokler jo uporabljate. Medicinski pripomoček. 12 let garancije. Priporočajo alergologi in dermatologi.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive optimalno izpolnjujejo kakovostne zahteve, ki jih morajo izpolnjevati antialergijske prevleke. Odlikuje jih nadpovprečno visoka sposobnost zadrževanja delcev (97 % zadrževanje delcev, velikih od 1 do 5 µm) in izvrstna prepustnost za vlago in zrak. Tkanina je iz mikrovlaken iz 100 % poliestra. Je tako gosto tkana, da je neprepustna za pršice in njihove alergene. Kljub temu pa diha, je svilnato mehka, lahka (89 g/m2) in ne šumi.  

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive so idealna zaščita pred pršicami in njihovimi alergeni pri alergiji na pršice. 

  • Izvrstna medicinska učinkovitost.
  • Neprepustne za pršice IN njihove alergene.
  • Prepustne za vlago in zrak, zato so primerne tudi za toplejšo klimo in ljudi, ki se močno potijo.
  • Primerne za: alergične na pršice, astmatike, bolnike z atopijskim dermatitisom.
  • Prvovrstno udobje spanja.
  • Svilnato mehke.
  • Ne šumi.
  • Material se ne razteza in ne krči.
  • Na voljo za vzglavnike, odeje in jogije v številnih standardnih velikostih in po meri.
  • Perfektna izdelava: dvojni šivi in dodatna zaščitna plast pod zadrgo, da tudi na teh mestih ne morejo uhajati pršice in njihovi alergeni.
  • Kakovost potrjujejo številni certifikati neodvisnih inštitutov (ECARF, TÜV-certifikat, Hygiene-Institut Gelsenkirchen, Forschungsinstitut Hohenstein, Öko-Tex Standard 100).
  • Material je visoko propusten za vlago in zrak.
  • Zelo visoka zaščita pred pršicami in njihovimi alergeni – zadržuje delce, velike od 1 do 5 µm (97 %).
  • Pralnost: pri 60 °C (2-krat na leto).
  • 12 let garancije.
  • Vrhunska nemška kakovost.
  • Zagotavljajo optimalno zaščito pred pršicami in njihovimi alergeni, udobje spanja in trpežnost.
  • Priporočajo alergologi, dermatologi …

Alergija na pršice

Približno 10 % ljudi trpi zaradi alergije, ki jo povzročajo pršcie (lat. Dermatophagoides pteronyssinus in Dermatophagoides farinae) oz. iztrebki pršic (njihovi kakci).

Z vdihavanjem teh alergenov pršic, pa tudi ob stiku s kožo se pri nekaterih ob ustrezni zasnovi razvijejo bolezenski simptomi, kot so rinitis (kronični nahod, konjunktivitis (vnetje očesne veznice), astma in atopijski dermatitis.

Zdravnik postavi diagnozo alergija na pršice na osnovi anamneze in alergološkega testa.

Pršice

Pršice so drobceni, osemnogi pajkovci, ki jih s prostim očesom ne vidimo, velike so približno 0,3 mm  in vidne pod mikroskopom. Pršice niso nevarne, ne pikajo, ne grizejo, ne prenašajo bolezni. So naravni sostanovalci naših domov in živijo v vsakem – še tako čistem – stanovanju. Ne živijo na ljudeh, temveč v njihovi bližini v tkaninastih premetih, kot so vzglavniki, vzmetnice, odeje, preproge, oblazinjeno pohištvo, pa tudi oblačila, plišaste živali itd. Na nadmorski višini nad 1200 m so pršice redko, saj je zrak tam prehladen in presuh. Zato lahko alergični na pršice pobegnejo pred njimi samo v hribe.

Pršice se prehranjujejo predvsem z odmrlimi kožnimi celicami. Latinsko ime Dermatophagoides pomeni jedec kože! Z odmrlimi kožnimi celicami, ki jih človek dnevno izgubi, lahko nahrani 300 000 pršic. Pršica živi približno 80 dni in v tem času izloči približno 1000 alergenih kroglic kakcev. Ženska pršica v svojem življenju izleže približno 60 jajčec, zaradi česar populacija pršic hitro raste.

Alergeni pršic so podvrženi letnemu ciklusu, saj pršice za življenje in razmnoževanje potrebujejo visoko zračno vlago in toploto. Zračna vlaga za uspevanje pršic mora biti nad 50 %, optimalna zanje je od 60 do 80 %. Dobro se počutijo pri temperaturah nad 22 °C, optimalna zanje je do 25 do 30 °C. Zato še posebej dobro uspevajo v začetku zgodnjih poletnih mesecih, močno se razmnožujejo v poletnih mesecih. Jeseni, z začetkom kurilne sezone in suhega zraka se optimalne življenjske razmere za pršice spet poslabšajo. Jeseni pa zato doseže koncentracija alergenov vrh, saj se je v poletnih mesecih nakopičilo veliko iztrebkov pršic. Te kroglice iztrebkov, velike od 10 do 40 µm, se pod vplivom suhega zraka zaradi centralnega ogrevanja izsušijo in razpadejo na veliko manjše alergene delce, ki jih vdihavamo in alergičnim na pršice povzročajo znane težave.

Preventivni ukrepi

Ker so pršice vzrok za težave, je pomembno, da alergični na pršice v svojem stanovanju kolikor je mogoče zmanjšajo poseljenost s pršicami. V stanovanju je treba ustvariti pršicam slabe življenjske razmere, v katerih ne bodo mogle niti živeti niti se razmnoževati. Poleg tega je pomembno, da se alergični na pršice zaščitijo pred pršicami in njihovimi alergeni.

Kajti z razbremenitvijo stanovanja z alergeni pršic in izogibanjem stika

  • Se bolezenski znaki alergije občutno izboljšajo
  • Izboljša se splošno počutje alergičnega na pršice
  • Zmanjša se potreba po zdravilih.

Za pršice je postelja pravi raj. Tam je temno, vlažno (zaradi naravnega znojenja spečega) in toplo, pa tudi hrane v obliki odmrlih kožnih celic je v izobilju. V eni vzmetnici je lahko več kot milijon pršic!

Zato je pri alergiji na pršice prvi in najpomembnejši korak saniranje postelje. Alergični na pršice morate najprej izključiti posteljo kot vir alergenov, da ste v postelji zaščiteni pred alergeni pršic: tako, da alergeni ne morejo iz notranjosti postelje več do vas in da tudi odmrle kožne celice kot hrana ne pridejo več do pršic. Preprečiti je treba tudi pršicam, da bi se lahko vrinile v notranjost postelje in se tam razmnoževale. Vse to je izvedljivo preprosto in izjemno učinkovito z antialergijskimi prevlekami ALLERGIKA Sensitive, ki so neprepustne za pršice in njihove alergene. Antialergijskih vzmetnic, odej in vzglavnikov namreč ni, saj pršice poselijo vsak material.

Za pršice neprepustne prevleke 

Saniranje postelje s prevlekami, neprepustnimi za pršice (Encasings)

Pršice najdejo v vsaki postelji optimalne življenjske razmere. Živijo v vzmetnicah, odejah in vzglavnikih, ne glede na to, ali so iz naravnih (puh, perje ali volna) ali sintetičnih materialov. Tudi nove vzmetnice, odeje in vzglavnike v kratkem času poselijo pršice.

Ker je postelja glavni vir pršic in njihovih alergenov, je čas v postelji za alergične na pršice še posebej naporen in obremenjujoč ter vzrok za njihove težave.

Posteljo kot vir alergenov lahko preprosto in učinkovito izključite, in to tako, da vzmetnico, vzglavnik in odejo oblečete v specialno prevleko, ki je neprepustna za pršice in njihove alergene (strokovno imenovano Encasing). Gre za prave vmesne prevleke, kajti vanje oblečete celotno vzmetnico, odejo in vzglavnik, vrhu teh pa običajno posteljnino. Antialergijske prevleke delujejo kot za pršice neprepustna pregrada med vzmetnico/odejo/vzglavnikom in posteljnino..

Ustrezne antialergijske prevleke morajo izpolnjevati najmanj dva pogoja:

  • Biti morajo neprepustne za pršice IN njihove alergene, kar pomeni, da morajo v notranjosti postelje zadržati pršice in njihove alergene, le tako je namreč alergik zaščiten pred njimi          = kriterij za učinkovitost
  • Hkrati morajo dihati, kar pomeni, da morajo biti paroprepustne in prepustne za zrak, da ne povzročajo dodatnega potenja in ne poslabšajo kakovosti spanja = kriterij za udobje spanja.

Antialergijske prevleke ALLERGIKA Sensitive so bile razvite specialno za alergične na pršice, primerne pa so tudi za bolnike z atopijskim dermatitisom in celo pri psoriatikih lahko ugono vplivajo na potek bolezni.

Izdelki s srebrnimi vlakni

Strokovna vodja nemške Akademije za alergije svetuje pri nakupu pozornost na kakovost izdelave in odsvetuje nakup izdelkov s srebrnimi vlakni. Srebro sicer deluje antibakterijsko in se zato uporablja v številnih medicinskih izdelkih za pospeševanje zdravljenja in preprečevanje vnetij. Hkrati pa lahko ta žlahtna kovina škodi človeškim celicam, kot kažejo najnovejše raziskave (med drugimi raziskava Centra za nanointegracijo (CENIDE) Univerze Duisburg (UDE).

„Ta spoznanja se nanašajo tudi na vse tiste, ki trpijo zaradi atopijskega dermatitisa in uporabljajo specialne pajace za bolnike z atopijskim dermatitisom. Kajti cela vrsta takih pajacev vsebuje srebrna vlakna. Ker zlasti pri otrocih imunski sistem še ni povsem razvit in ker se pri atopijskem dermatitisu pogosto pojavljajo odprte rane, lahko srebrna vlakna na primer vplivajo na pojav rezistence bakterij,« poudarja Goergens.

Tudi Zvezni inštitut za ocenjevanje tveganja odsvetuje proizvajalcem uporabo srebrnih delcev (red, derStandard.at, 2.11.2012).

Z antialergijskimi prevlekami Allergika Sensitive preoblecite svoje vzmetnice, odeje in vzglavnike ter zaprite zadrgo. Pred zapiranjem zadrge poravnajte zaščitno plast pod zadrgo. Nato oblecite posteljnino, ki jo običajno uporabljate.

Pri nameščanju antialergijskih prevlek Allergika Sensitive je dobro paziti, da se tkanina ne uklešči  v zadrgo in da je zadrga po celotni dolžini podložena z zaščitno plastjo. Antialergijske prevleke ne smejo priti v stik z ostrimi robovi postelje, saj se sicer lahko poškodujejo.

Ko na svojo posteljo namestite antialergijske prevleke, jih pustite nameščene in jih med menjavo posteljnine ne snemate. Posteljnino nato menjujte kot po navadi.

Alergični na pršice, če je le mogoče, sami ne preoblačite postelje z antialergijskimi prevlekami, če pa ne gre drugače, uporabite masko za zaščito dihal.

V sobi, kjer spi alergik, je treba z antialergijskimi prevlekami vedno zaščititi vse postelje z antialergijskimi prevlekami (npr. posteljo partnerke/partnerja, vse postelje v otroški sobi in tudi posteljo staršev, če majhen otrok spi z njimi), sicer se iz nezaščitenih postelj še naprej sproščajo alergeni in povzročajo težave.

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive so pralne pri 60 °C, sušite jih lahko na zraku ali v sušilnem stroju na najnižji temperaturi. Za pranje uporabljajte običajni detergent za pranje perila. Likanje ni potrebno. Antialergijske prevleke Allergika Sensitive se zelo hitro posušijo in jih lahko še isti dan namestite nazaj.

Čeprav so antialergijske prevleke Allergika Sensitive pralne brez težav, vedno prej pretehtajte, ali je pranje resnično potrebno. Kajti ko jih boste sneli, se bodo v zrak sprostili alergeni pršic iz notranjosti vzmetnice, odeje in vzglavnika, ki lahko vnovič povzročijo alergijske težave. Prevleke same pršice ne morejo poseliti, tudi iz tega razloga pranje ni nujno. Zato priporočamo, da prevleke po potrebi ali pri preoblačenju posteljnine samo pobrišete z vlažno krpo.

Če je pranje potrebno ali zaželeno, zadošča, da jih operete po potrebi oziroma 1- do 2-krat letno. Vsekakor pa redno menjujte posteljnino (vsak teden ali največ na 14 dni) in jo operite pri 60 do 95 °C.

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive ščitijo alergične na pršice pred pršicami in njihovimi alergeni tam, kjer jih je največ in kjer ste jim med spanjem izpostavljeni več ur neprekinjeno.

Izdelane so iz visokokakovostne, neprevlečene, nelaminirane in nepovoščene tkanine iz mikrovlaken (100 % poliester).

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive odlikuje zelo dobra neprepustnost za alergene mikrodelce ob hkratnem odličnem spalnem udobju in zanemarljivi teži.

Izpolnjujejo vse zahteve najpomembnejših testnih inštitutov in so odlikovane z najboljšo oceno »zelo dobre«.

TEHNIČNI PODATKI antialergijskih prevlek ALLERGIKA® Sensitive:

Antialergijske prevleke ALLERGIKA® Sensitive so inovativni tekstilni izdelek, izdelane iz specialnega materiala, ki je neprepusten za pršice in njihove alergene ter nudi izvrstno zaščitno pred pršicami.

Material: 100 % poliester, gosto tkana tkanina iz mikrovlaken.

Teža: 89 g/m2

Udobje: svilnato mehek material

Neprepustnost za alergene oz. sposobnost zadrževanja delcev: v skladu s preizkusnim poročilom inštituta Hygieneinstitut Gelsenkirchen: »Sposobnost zadrževanja delcev s premerom od 1 do 5 μm   zelo visoka in s tem najprimernejša tkanina za izdelavo antialergijskih prevlek (TÜV: 97 %)

Paropropustnost: zelo dobra po preizkusnem poročilu raziskovalnega inštituta Forschungsinstitut Hohenstein: Ret 1,7 m2Pa/W; 9200 g/m2 (TÜV)

Sposobnost dihanja: zelo dobra

Prepustnost za zrak: zelo dobra

TÜV certifikat: Da (po Standardu RWTÜV)

Preizkus glede vsebnosti škodljivih snovi: Da (po Öko-Tex Standardu 100) - jih ne vsebuje.

Pralnost: 60 °C

Izdelava: posebna izdelava kot antialergijska prevleka (Encasing): celovita prevleka; dodatna zaščita pod zadrgo

Primernost za sušenje v sušilnem stroju: Da

Garancija: 12 let

Pri nameščanju antialergijskih prevlek Allergika Sensitive je dobro paziti, da se tkanina ne uklešči  v zadrgo in da je zadrga po celotni dolžini podložena z zaščitno plastjo. Antialergijske prevleke ne smejo priti v stik z ostrimi robovi postelje, saj se sicer lahko poškodujejo.

Ko na svojo posteljo namestite antialergijske prevleke, jih pustite nameščene in jih med menjavo posteljnine ne snemate. Posteljnino nato menjujte kot po navadi.

Alergični na pršice, če je le mogoče, sami ne preoblačite postelje z antialergijskimi prevlekami, če pa ne gre drugače, uporabite masko za zaščito dihal.

V sobi, kjer spi alergik, je treba z antialergijskimi prevlekami vedno zaščititi vse postelje z antialergijskimi prevlekami (npr. posteljo partnerke/partnerja, vse postelje v otroški sobi in tudi posteljo staršev, če majhen otrok spi z njimi), sicer se iz nezaščitenih postelj še naprej sproščajo alergeni in povzročajo težave.

Čeprav so antialergijske prevleke Allergika Sensitive pralne brez težav, vedno prej pretehtajte, ali je pranje resnično potrebno. Kajti ko jih boste sneli, se bodo v zrak sprostili alergeni pršic iz notranjosti vzmetnice, odeje in vzglavnika, ki lahko vnovič povzročijo alergijske težave. Prevleke same pršice ne morejo poseliti, tudi iz tega razloga pranje ni nujno. Zato priporočamo, da prevleke po potrebi ali pri preoblačenju posteljnine samo pobrišete z vlažno krpo.

Drugi so kupili tudi

Osebna nega
Spletna cena 16,48 €
Medicinski pripomočki
Spletna cena 0,38 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.