ActiMaris sensitive, 300 ml

Blagovna znamka: ActiMaris
Šifra: {{data.code}}
ActiMaris sensitive, 300 ml

ActiMaris je preprosta in naravna rešitev za kožo, sluznico in rane. Medicinski pripomoček.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Morska voda, ki ji je dodan aktivni kisik izjemno učinkovito čisti, manjša oteklino, pospešuje granulacijo in epitelizacijo, zmanjšuje število bakterij, učinkovito blaži neprijeten volj, pospešuje celični metabolizem in zmanjšuje draženje ter rdečino.

Raztopina za izpiranje ran ActiMaris je odlična izbira za čiščenje in razkuževanje celega telesa ali posameznih delov še zlasti v primeru kolonizacije z MRSA. Odlična je ob menjavi oblog za rane in kompres ter za izpiranje kože in ran.

Splošne informacije:  za dekontaminacijo, čiščenje in vlaženje akutnih in kroničnih ran na koži, sluznici in pri opeklinah prve in druge stopnje.

Področja uporabe:

Za čiščenje, zmanjševanje oteklin, vlaženje in dekontaminacijo.

akutnih mehanskih ran (kožnih laceracij, ugrizov, ureznin, odrgnin, raztrganin in zmečkanin) in post-operativnih ran

- kroničnih ran (razjed zaradi pritiska, arterijskih in venoznih razjed, diabetičnih razjed)

- termičnih in kemičnih ran (opekline 1. in 2. stopnje)

- vstopnih mest uroloških katetrov, cevk PEG in drenažnih cevk

Za intraoperativno čiščenje in izpiranje ran.

Vlaženje obvezilnega materiala  in oblog za rane, ki so se prilepile na rano.

Tkivna toleranca in bio-kompatibilnost

ActiMaris sensitiv raztopina  je primerna za  uporabo tudi za občutljivo, vzdraženo kožo ali sluznico. Ne povzroča draženja ali reakcij preobčutljivosti; zmanjša  bolečine, ne zavira granulacije in epitelizacije;  dermatološko varna.

Navodila za  uporabo:

ActiMaris sensitiv raztopino uporabljamo pri sobni temperaturi. Pri čiščenju zelo bolečih ran, jo pred uporabo ogrejemo na telesno temperaturo.

Dolžino in frekvenco uporabe prilagodimo pogojem posamezne rane in jo uporabljamo dokler rana ni na pogled čista (brez biofilma in nekroz).

Menjave obvezilnega materiala izvajamo glede na indikacijo in faze, običajno vsakih 2 do 3 dni.

Pri oblogah, ki so se sprijele z rano ali v primeru, ko je menjava obvez otežena, vsaj 5 minut ali več vlažite oblogo, da jo potem zlahka odstranite in ob tem ne poškodujete novo nastalega tkiva.

Za čiščenje ran z ActiMaris sensitiv raztopino, uporabimo sterilni obvezilni material ali obloge za rane.

Uporabljamo kot klasično mokro/suho fazo.

Čas uporabe raztopine prilagajamo glede na debelino in jakost fibrina, mikrobne kolonizacije, maceracije robov rane ali draženja:

-stabilno okolje rane, čista posteljica rane brez prisotnosti mikroorganizmom, priporočen čas uporabe 5-10 minut.

-fibrinsko obložene rane, brez prisotnosti mikroorganizmov, kot tudi pri maceraciji robov rane in draženju, čas uporabe 15 minut.

-fibrinsko obložene, smrdeče rane, z močno prisotnostjo bakterij, čas uporabe 20 minut.

 

  • AKTIVNI KISIK: pospeši regeneracijo, najmočnejši naravni bakteriostatik in virustatik
  • ALKALNI PH: pospešuje epitelizacijo in granulacijo
  • IONIZIRANA VODA: omogoča boljšo difuzijo in boljši transport kisika v tkivo
  • NEGATIVNI REDOKS POTENCIAL: razmakne biofilm, da aktivni kisik lahko pride do bakterij in virusov

Prozorna, brezbarvna, bazična in hipertonična raztopina  s karakterističnim vonjem. Vsebuje 1,2 % NaCl( morsko sol ) in 0,04 %NaOCl.

 

Splošna varnostna navodila:

Samo za zunanjo uporabo pri  ranah na koži in sluznici . Ne uporabljajte za infuzije ali injekcije ali  za uživanje. Uporabite le izdelke v brezhibni in nepoškodovani embalaži. Zaščitite pred neposredno sončno svetlobo. Medicinski pripomoček.  Shranjujte izven dosega otrok.

Kontraindikacije:

 ActiMaris® sensitiv raztopine   ne uporabljajte v primeru alergije oz. suma na alergijo na katerokoli izmed njenih sestavin.

Shranjevanje, trajanje, datum uporabnosti do:

Izdelek je uporaben do navedenega datuma, če ga hranite na sobni temperaturi med +5° in + 25° C.

Zaščitite pred direktno sončno svetlobo!

Omejitve uporabe:

Nosečnost in dojenje: Ni dokazov, da bi sestavine imele mutageni ali embrio toksični učinek, vendar pa je zaradi pomanjkanja študij pri ženskah med nosečnostjo in dojenjem, dovoljena uporaba  ActiMaris® sensitiv raztopine  le po presoji zdravnika.  

Dojenčki in majhni otroci: pred uporabo  ActiMaris® sensitiv raztopine  pri dojenčkih in majhnih otrocih se posvetujte z zdravnikom.

Interakcije

ActiMaris sensitiv raztopina deluje na podlagi oksidacije aktivnih kisikovih sestavin.

V izogib možnih interakcij, raztopine ne uporabljamo v kombinaciji s substancami, ki vsebujejo srebro, bigvanid, taurolidin ali jod vsebujoče raztopine in obloge. To upoštevamo tudi pri vlaženju obvezilnega materiala in oblog za rane.

Actimaris sensitiv raztopino lahko kombiniramo  s sterilnimi, neaktivnimi materiali, kot so obloge brez aktivne substance, komprese, gaze, blazinice, gobice, hidrogeli, hidrovlakna, alginati, hidrokoloidi in podobni materiali.

Aplikacija sensitiv raztopine pa je seveda možna z vsemi drugimi ActiMaris proizvodi (forte raztopina ali gel).

Če uporabljamo sensitiv raztopino kot klasično mokro/suho fazo in upoštevamo čas sušenja, potem ne pride do interakcij z drugimi uporabljenimi proizvodi za oskrbo rane.

Stranski učinki

Niso znani. Možno je le razbarvanje barvnih tkanin, če pridejo v stik z  ActiMaris® sensitiv raztopino.

Drugi so kupili tudi

Medicinski pripomočki
Spletna cena 12,68 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.