ActiMaris gel, 20 g

Blagovna znamka: ActiMaris
Šifra: {{data.code}}
ActiMaris gel, 20 g

ActiMaris gel za rane je odlična izbira za oskrbo manjših razdraženih ali vnetih predelov kože in sluznice. Medicinski pripomoček. 

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

ActiMaris gel za rane je odlična izbira za oskrbo manjših razdraženih ali vnetih predelov kože in sluznice. Če imate težave pri odstranjevanju obloge z rane, jo dobro omočite z raztopino za izpiranje ran ActiMaris, kar olajša odstranitev, ne da bi se pri tem poškodovalo novo nastalo tkivo. Nato nanesite gel za rane ActiMaris in rano prekrijte z oblogo. Gel za rane ActiMaris lahko uporabite kot samostojno polnilo za rane ali ga uporabite v kombinaciji z ostalimi sodobnimi polnili za rane. ActiMaris gel je izjemno učinkovita izbira tudi pri OPEKLINAH; AKNAH, AFTAH, HERPESU. Kožo ali sluznico očistite z raztopino ActiMaris forte in nato na prizadete dele nanesite ActiMaris gel. Gel učinkuje 6 do 8 ur. Nanesite ga 3 x na dan.

Splošne informacije: za dekontaminacijo, čiščenje in vlaženje akutnih in kroničnih ran na koži, sluznici in pri opeklinah prve in druge stopnje.

Uporabljamo ga lahko tudi kot polnilo za rane.

Področja uporabe:

Za čiščenje, zmanjševanje oteklin, vlaženje in dekontaminacijo:

– akutnih mehanskih ran in post-operativnih ran,

 kroničnih ran (dekubitusi, arterijske-venske razjede, diabetične razjede),

 termičnih in kemičnih ran (opekline prve in druge stopnje),

 vstopnih mest uroloških katetrov, cevk PEG in drenažnih cevk.

ActiMaris gel je še posebej primeren za čiščenje fibrinskih plasti ali gnojnih, inficiranih ali močno smrdečih ran, hkrati pa ga uporabljamo kot polnilo pri globokih ranah.

Tkivna toleranca in bio-kompatibilnost

ActiMaris gel je primeren za dolgotrajno uporabo tudi za občutljivo, vzdraženo kožo ali sluznico. Ne povzroča draženja ali reakcij preobčutljivosti; zmanjša bolečine, ne zavira granulacije in epitelizacije; dermatološko varen.

Navodila za uporabo:

ActiMaris gel uporabljamo pri sobni temperaturi, če je potrebno ga pred uporabo ogrejemo na sobno temperaturo. Pred aplikacijo gela je potrebno rano očistiti z ActiMaris raztopino (sensitiv ali forte). Nato nanesemo nežno gel na ali v rano in pokrijemo z inertno kompreso, gazo ali podobnim materialom. Dolžino in pogostost nanašanja gela prilagajamo razmeram rane in nadaljujemo uporabo, dokler niso nekroze in obloge lahko odstranljive in rana izgleda čista. Odvisno od rane, menjavo obloge usklajujemo na indikacijo in faze na vsake 2 do 3 dni.

V primerih, ko je oblogo težko odstraniti, se priporoča, da namočite oblogo z ActiMaris raztopino (sensitiv ali forte) za vsaj 5 minut in nato oblogo nežno odstranite.

V primerih obsežnih fibrinskih ali nekrotičnih oblog se svetuje primarna kirurška odstranitev.

Za čiščenje ran lahko uporabimo ActiMaris gel v kombinaciji z inertnimi obvezilnimi materiali ali oblogami za rane.

Uporabnost po prvem odprtju: Po prvem odprtju tube lahko vsebino uporabljate 3 mesece. Tubo po vsaki uporabi dobro zaprite. Pred uporabo pretresite!

  • AKTIVNI KISIK: pospeši regeneracijo, najmočnejši naravni bakteriostatik in virustatik
  • ALKALNI PH: pospešuje epitelizacijo in granulacijo
  • IONIZIRANA VODA: omogoča boljšo difuzijo in boljši transport kisika v tkivo
  • NEGATIVNI REDOKS POTENCIAL: razmakne biofilm, da aktivni kisik lahko pride do bakterij in virusov

Čist, brezbarven, bazičen in hipertoničen gel s karakterističnim vonjem. Vsebuje 3 % NaCl (morsko sol) in 0,2 % NaOCl.

Stranski učinki: Niso znani. Možno je le razbarvanje barvnih tkanin, če pridejo v stik z gelom ActiMaris®.

Kontraindikacije: ActiMaris® gela ne uporabljajte v primeru alergije oz. suma na alergijo na katerokoli izmed njenih sestavin.

Omejitve uporabe:

Nosečnost in dojenje: Ni dokazov, da bi sestavine imele mutageni ali embrio toksični učinek, vendar pa je zaradi pomanjkanja študij pri ženskah med nosečnostjo in dojenjem dovoljena uporaba gela za rane ActiMaris® le po presoji zdravnika.  

Dojenčki in majhni otroci: Pred uporabo gela za rane ActiMaris® pri dojenčkih in majhnih otrocih se posvetujte z zdravnikom.

Interakcije:

ActiMaris gel deluje zaradi oksidacije aktivnih kisikovih sestavin.

V izogib možnih interakcij gela ne uporabljamo v kombinaciji s substancami, ki vsebujejo srebro, bigvanid, taurolidin ali jodove raztopine in obloge. To upoštevamo tudi pri vlaženju takih oblog.

Actimaris gel pa lahko kombiniramo s sterilnimi, neaktivnimi materiali, kot so obloge brez aktivne substance, gaze, blazinice, gobice, geli, hidro vlakna, alginati, hidrokoloidi in podobni materiali.

Splošna varnostna navodila:

Samo za zunanjo uporabo ranah na koži in sluznici. Ne uporabljajte za infuzije ali injekcije ali  za uživanje. Uporabite le izdelke v brezhibni in nepoškodovani embalaži. Zaščitite pred neposredno sončno svetlobo. Medicinski pripomoček. Shranjujte izven dosega otrok.

Izdelek je uporaben do navedenega datuma, če ga hranite na sobni temperaturi med + 5 °C in + 25 °C.

Drugi so kupili tudi

50% Popusta
Priporočajo-dermatologi
Medicinski pripomočki
Spletna cena 11,25 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.