Sanolabor

 

Šifra:

Vložek Premium
Vložek Premium
Vložek Premium
Vložek Premium
    Za povečavo kliknite na sliko

Nadomestni vložek Premium uporabljamo v filtrih Vario Original ter v nadpultnem filtru UNO.
  Več>>

43,71 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Filtrirni vložek Premium učinkovito odstranjuje tako mikrobiološke onesnaževalce (npr. bakterije, delno tudi viruse), kot tudi kemijske kontaminante (pesticide, organska topila in druge kemikalije, težke kovine, PCB, azbest, klor in še mnogo drugih). Poleg tega vložek odstranjuje motnost ter slab vonj in okus pitne vode. 

Čistilna matrica vložka NFP Premium je izdelana iz monobloka aktivnega oglja, največja velikost por v filtru znaša 0,45 mikrona. Vložek je izdelan v standardni dolžini 10", tako da ga je možno uporabljati tudi v večini drugih 10 colskih standardnih ohišjih. Pri običajno onesnaženih vodah je potrebna menjava vložka približno na 10.000 litrov porabljene vode. V kolikor pride do izrazitega zmanjšanja pretoka filtra v obdobju manj kot 6 mesecev, je to znak bolj onesnažene vhodne vode; v takšnih primerih je potreben sedimentni predfilter.

Filterski vložek NFP Premium proizvaja nemška firma Carbonit, edini evropski proizvajalec filtrov na osnovi monobloka aktivnega oglja. 

 

Navodila

Čas uporabe: Filtrski vložek je potrebno zamenjati po 6 do 12 mesecih ali po največ 10.000 litrih prečiščene vode (v skladu s standardom DIN 1988). V kolikor se pretok občutno zmanjša, je potrebna menjava vložka pred tem rokom. Predčasno zmanjšan pretok kaže na to, da so v nefiltrirani vodi prisotne večje količine finih sedimentnih delcev, ki mašijo pore filtra. V takšnih primerih svetujemo namestitev dodatnega sedimentnega predfiltra.

Pretok: približno 2 litra na minuto (odvisno od pritiska vode).

Temperatura: vložek je iz tehničnih razlogov namenjen le za hladno vodo. Zavarovati ga je potrebno pred zmrzaljo.

Menjava filtrskega vložka:

  • S krogličnim ventilom zapremo dovod vode v filter, odpremo pipo za pitno vodo, da izteče voda iz ohišja, ki je pod tlakom. 
  • Pod ohišje filtra postavimo posodo, v katero bomo prestregli vodo iz ohišja.
  • Odvijemo posodo  ohišja in odstranimo rabljeni filtrski vložek.
  • Novi vložek vzamemo iz ovoja. Vložek vstavimo v ohišje tako, da je konec vložka, ki ima odprtino, obrnjen navzgor (pri sistemu Vario) ali navzdol (pri sistemu UNO).
  • Pokrov ohišja privijemo nazaj in pri tem pazimo, da je tesnilo pravilno nameščeno v ležišču.
  • Po namestitvi novega vložka pustimo vodo teči približno 5 minut, dokler ni povsem bistra. S prvimi litri prečiščene vode se namreč izperejo prosti delci aktivnega oglja, ki so ostali ob proizvodnji, zato je začetna voda običajno sivkasto obarvana.

Pomembni napotki za menjavo vložka v nadpultnem filtru UNO:

  • Nadomestni vložek ima dve ploščati tesnili. Pri namestitvi vložka v nadpultno ohišje UNO je potrebno odstraniti tesnilo na tisti strani, kjer je v vložku odprtina (tesnila ne uporabimo).
  • Pri ponovnem sestavljanju filtra obrnemo posodo na glavo, vanjo vstavimo vložek (v tem položaju je odprtina v vložku na zgornji strani), preverimo, da okroglo tanko tesnilo pravilno leži v robu posode, zatem privijemo glavo ohišja. Tako preprečimo, da bi pri sestavljanju tesnilo padlo ven ali se nepravilno namestilo. 

Sestava

Pretok filtra: 2 l/min pri 4 barih

Povprečna kapaciteta vložka: 10.000 litrov oziroma vsaj 6 mesecev

Velikost por: 0,45 mikrona absolutno

Delovna temperatura: za hladno vodo, varovati pred zmrzaljo

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Filter Vario - podpultni
Filter Vario - podpultni

Vsebuje filtrirni vložek Premium, ki učinkovito odstranjuje tako mikrobiološke onesnaževalce (npr. bakterije, delno tudi viruse) kot kemijske kontaminante (pesticide, ostanke zdravil, organska topila in druge kemikalije, težke kovine, PCB, azbest, klor in še mnogo drugih).

285,80 €
 
Filter SanUno - nadpultni
Filter SanUno - nadpultni

Nadpultni filter priključimo na obstoječo vodovodno pipo. Z uporabo filtra si zagotovimo brezhibno čisto, zdravo pitno vodo, ki jo uporabljamo za pripravo pijač in kuhanje. 

 

127,68 €
 
Brita Classic rezervni filter 1/1
Brita Classic rezervni filter 1/1

Za vse uporabnike BRITA CLASSIC vrčkov (starejši modeli BRITA vrčkov).

6,95 €
 
Športna plastenka AquaVallis, 0.65 L
Športna plastenka AquaVallis, 0.65 L

Športna plastenka AquaVallis je namenjena predvsem aktivnim osebam, rekreativnim in profesionalnim športnikom, pohodnikom, tabornikom, popotnikom v krajih kjer ni pitne vode, vojakom, enotam za civilno zaščito, ter vsem, ki so ekološko osveščeni. Prav tako je primerna tudi za vsako gospodinjstvo.

24,60 €
 
Brita Maxtra filter A3 + 1 rezervni filter
Brita Maxtra filter A3 + 1 rezervni filter

Inovativna tehnologija MAXTRA+ mikroflow, zagotavlja učinkovitejšo filtracijo vode za hladne in vroče napitke ter za kuhanje. Nova sestava zagotavlja do 25% boljši okus. Prilegajo se v vse BRITA vrčke, ki so do sedaj uporabljali Maxtra.

23,94 €