Sanolabor

 

Šifra:

Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za jogi 90 x 190 x 20 cm
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za jogi 90 x 190 x 20 cm
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za jogi 90 x 190 x 20 cm
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za jogi 90 x 190 x 20 cm
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za jogi 90 x 190 x 20 cm
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za jogi 90 x 190 x 20 cm
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za jogi 90 x 190 x 20 cm
    Za povečavo kliknite na sliko

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive – idealna zaščita pred pršicami in njihovimi alergeni pri alergiji na pršice, atopijskem dermatitisu, astmi. 12 let garancije. Delujejo takoj. Odlikuje jih izvrstna medicinska učinkovitost in omogočajo prvovrstno udobje spanja. So tanke, lahke, mehke kot svila in ne šumijo. Več>>

109,00 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Podroben opis

Izvrstna medicinska učinkovitost, prvovrstno udobje spanja, svilnato mehka, ne šumi. Deluje takoj in dokler jo uporabljate. Medicinski pripomoček. 12 let garancije. Priporočajo alergologi in dermatologi.

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive optimalno izpolnjujejo kakovostne zahteve, ki jih morajo izpolnjevati antialergijske prevleke. Odlikuje jih nadpovprečno visoka sposobnost zadrževanja delcev (97 % zadrževanje delcev, velikih od 1 do 5 µm) in izvrstna prepustnost za vlago in zrak. Tkanina je iz mikrovlaken iz 100 % poliestra. Je tako gosto tkana, da je neprepustna za pršice in njihove alergene. Kljub temu pa diha, je svilnato mehka, lahka (89 g/m2) in ne šumi.  

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive so idealna zaščita pred pršicami in njihovimi alergeni pri alergiji na pršice. 

 • Izvrstna medicinska učinkovitost.
 • Neprepustne za pršice IN njihove alergene.
 • Prepustne za vlago in zrak, zato so primerne tudi za toplejšo klimo in ljudi, ki se močno potijo.
 • Primerne za: alergične na pršice, astmatike, bolnike z atopijskim dermatitisom.
 • Prvovrstno udobje spanja.
 • Svilnato mehke.
 • Ne šumi.
 • Material se ne razteza in ne krči.
 • Na voljo za vzglavnike, odeje in jogije v številnih standardnih velikostih in po meri.
 • Perfektna izdelava: dvojni šivi in dodatna zaščitna plast pod zadrgo, da tudi na teh mestih ne morejo uhajati pršice in njihovi alergeni.
 • Kakovost potrjujejo številni certifikati neodvisnih inštitutov (ECARF, TÜV-certifikat, Hygiene-Institut Gelsenkirchen, Forschungsinstitut Hohenstein, Öko-Tex Standard 100).
 • Material je visoko propusten za vlago in zrak.
 • Zelo visoka zaščita pred pršicami in njihovimi alergeni – zadržuje delce, velike od 1 do 5 µm (97 %).
 • Pralnost: pri 60 °C (2-krat na leto).
 • 12 let garancije.
 • Vrhunska nemška kakovost.
 • Zagotavljajo optimalno zaščito pred pršicami in njihovimi alergeni, udobje spanja in trpežnost.
 • Priporočajo alergologi, dermatologi …

Alergija na pršice

Približno 10 % ljudi trpi zaradi alergije, ki jo povzročajo pršcie (lat. Dermatophagoides pteronyssinus in Dermatophagoides farinae) oz. iztrebki pršic (njihovi kakci).

Z vdihavanjem teh alergenov pršic, pa tudi ob stiku s kožo se pri nekaterih ob ustrezni zasnovi razvijejo bolezenski simptomi, kot so rinitis (kronični nahod, konjunktivitis (vnetje očesne veznice), astma in atopijski dermatitis.

Zdravnik postavi diagnozo alergija na pršice na osnovi anamneze in alergološkega testa.

Pršice

Pršice so drobceni, osemnogi pajkovci, ki jih s prostim očesom ne vidimo, velike so približno 0,3 mm  in vidne pod mikroskopom. Pršice niso nevarne, ne pikajo, ne grizejo, ne prenašajo bolezni. So naravni sostanovalci naših domov in živijo v vsakem – še tako čistem – stanovanju. Ne živijo na ljudeh, temveč v njihovi bližini v tkaninastih premetih, kot so vzglavniki, vzmetnice, odeje, preproge, oblazinjeno pohištvo, pa tudi oblačila, plišaste živali itd. Na nadmorski višini nad 1200 m so pršice redko, saj je zrak tam prehladen in presuh. Zato lahko alergični na pršice pobegnejo pred njimi samo v hribe.

Pršice se prehranjujejo predvsem z odmrlimi kožnimi celicami. Latinsko ime Dermatophagoides pomeni jedec kože! Z odmrlimi kožnimi celicami, ki jih človek dnevno izgubi, lahko nahrani 300 000 pršic. Pršica živi približno 80 dni in v tem času izloči približno 1000 alergenih kroglic kakcev. Ženska pršica v svojem življenju izleže približno 60 jajčec, zaradi česar populacija pršic hitro raste.

Alergeni pršic so podvrženi letnemu ciklusu, saj pršice za življenje in razmnoževanje potrebujejo visoko zračno vlago in toploto. Zračna vlaga za uspevanje pršic mora biti nad 50 %, optimalna zanje je od 60 do 80 %. Dobro se počutijo pri temperaturah nad 22 °C, optimalna zanje je do 25 do 30 °C. Zato še posebej dobro uspevajo v začetku zgodnjih poletnih mesecih, močno se razmnožujejo v poletnih mesecih. Jeseni, z začetkom kurilne sezone in suhega zraka se optimalne življenjske razmere za pršice spet poslabšajo. Jeseni pa zato doseže koncentracija alergenov vrh, saj se je v poletnih mesecih

nakopičilo veliko iztrebkov pršic. Te kroglice iztrebkov, velike od 10 do 40 µm, se pod vplivom suhega zraka zaradi centralnega ogrevanja izsušijo in razpadejo na veliko manjše alergene delce, ki jih vdihavamo in alergičnim na pršice povzročajo znane težave.

Preventivni ukrepi

Ker so pršice vzrok za težave, je pomembno, da alergični na pršice v svojem stanovanju kolikor je mogoče zmanjšajo poseljenost s pršicami. V stanovanju je treba ustvariti pršicam slabe življenjske razmere, v katerih ne bodo mogle niti živeti niti se razmnoževati. Poleg tega je pomembno, da se alergični na pršice zaščitijo pred pršicami in njihovimi alergeni.

Kajti z razbremenitvijo stanovanja z alergeni pršic in izogibanjem stika

 • Se bolezenski znaki alergije občutno izboljšajo
 • Izboljša se splošno počutje alergičnega na pršice
 • Zmanjša se potreba po zdravilih.

Za pršice je postelja pravi raj. Tam je temno, vlažno (zaradi naravnega znojenja spečega) in toplo, pa tudi hrane v obliki odmrlih kožnih celic je v izobilju. V eni vzmetnici je lahko več kot milijon pršic!

Zato je pri alergiji na pršice prvi in najpomembnejši korak saniranje postelje. Alergični na pršice morate najprej izključiti posteljo kot vir alergenov, da ste v postelji zaščiteni pred alergeni pršic: tako, da alergeni ne morejo iz notranjosti postelje več do vas in da tudi odmrle kožne celice kot hrana ne pridejo

več do pršic. Preprečiti je treba tudi pršicam, da bi se lahko vrinile v notranjost postelje in se tam razmnoževale. Vse to je izvedljivo preprosto in izjemno učinkovito z antialergijskimi prevlekami ALLERGIKA Sensitive, ki so neprepustne za pršice in njihove alergene. Antialergijskih vzmetnic, odej in vzglavnikov namreč ni, saj pršice poselijo vsak material.

Za pršice neprepustne prevleke 

Saniranje postelje s prevlekami, neprepustnimi za pršice (Encasings)

Pršice najdejo v vsaki postelji optimalne življenjske razmere. Živijo v vzmetnicah, odejah in vzglavnikih, ne glede na to, ali so iz naravnih (puh, perje ali volna) ali sintetičnih materialov. Tudi nove vzmetnice, odeje in vzglavnike v kratkem času poselijo pršice.

Ker je postelja glavni vir pršic in njihovih alergenov, je čas v postelji za alergične na pršice še posebej naporen in obremenjujoč ter vzrok za njihove težave.

Posteljo kot vir alergenov lahko preprosto in učinkovito izključite, in to tako, da vzmetnico, vzglavnik in odejo oblečete v specialno prevleko, ki je neprepustna za pršice in njihove alergene (strokovno imenovano Encasing). Gre za prave vmesne prevleke, kajti vanje oblečete celotno vzmetnico, odejo in vzglavnik, vrhu teh pa običajno posteljnino. Antialergijske prevleke delujejo kot za pršice neprepustna pregrada med vzmetnico / odejo / vzglavnikom in posteljnino..

Ustrezne antialergijske prevleke morajo izpolnjevati najmanj dva pogoja:

 • Biti morajo neprepustne za pršice IN njihove alergene, kar pomeni, da morajo v notranjosti postelje zadržati pršice in njihove alergene, le tako je namreč alergik zaščiten pred njimi          = kriterij za učinkovitost
 • Hkrati morajo dihati, kar pomeni, da morajo biti paroprepustne in prepustne za zrak, da ne povzročajo dodatnega potenja in ne poslabšajo kakovosti spanja = kriterij za udobje spanja.

Antialergijske prevleke ALLERGIKA Sensitive so bile razvite specialno za alergične na pršice, primerne pa so tudi za bolnike z atopijskim dermatitisom in celo pri psoriatikih lahko ugono vplivajo na potek bolezni.

Izdelki s srebrnimi vlakni

Strokovna vodja nemške Akademije za alergije svetuje pri nakupu pozornost na kakovost izdelave in odsvetuje nakup izdelkov s srebrnimi vlakni. Srebro sicer deluje antibakterijsko in se zato uporablja v številnih medicinskih izdelkih za pospeševanje zdravljenja in preprečevanje vnetij. Hkrati pa lahko ta žlahtna kovina škodi človeškim celicam, kot kažejo najnovejše raziskave (med drugimi raziskava Centra za nanointegracijo (CENIDE) Univerze Duisburg (UDE).

„Ta spoznanja se nanašajo tudi na vse tiste, ki trpijo zaradi atopijskega dermatitisa in uporabljajo specialne pajace za bolnike z atopijskim dermatitisom. Kajti cela vrsta takih pajacev vsebuje srebrna vlakna. Ker zlasti pri otrocih imunski sistem še ni povsem razvit in ker se pri atopijskem dermatitisu pogosto pojavljajo odprte rane, lahko srebrna vlakna na primer vplivajo na pojav rezistence bakterij,« poudarja Goergens.

Tudi Zvezni inštitut za ocenjevanje tveganja odsvetuje proizvajalcem uporabo srebrnih delcev (red, derStandard.at, 2.11.2012).

Navodila

Z antialergijskimi prevlekami ALLERGIKA Sensitive preoblecite svoje vzmetnice, odeje in vzglavnike ter zaprite zadrgo. Pred zapiranjem zadrge poravnajte zaščitno plast pod zadrgo. Nato oblecite posteljnino, ki jo običajno uporabljate.

Pri nameščanju antialergijskih prevlek ALLERGIKA Sensitive je dobro paziti, da se tkanina ne uklešči  v zadrgo in da je zadrga po celotni dolžini podložena z zaščitno plastjo. Antialergijske prevleke ne smejo priti v stik z ostrimi robovi postelje, saj se sicer lahko poškodujejo.

Ko na svojo posteljo namestite antialergijske prevleke, jih pustite nameščene in jih med menjavo posteljnine ne snemate. Posteljnino nato menjujte kot po navadi.

Alergični na pršice, če je le mogoče, sami ne preoblačite postelje z antialergijskimi prevlekami, če pa ne gre drugače, uporabite masko za zaščito dihal.

V sobi, kjer spi alergik, je treba z antialergijskimi prevlekami vedno zaščititi vse postelje z antialergijskimi prevlekami (npr. posteljo partnerke/partnerja, vse postelje v otroški sobi in tudi posteljo staršev, če majhen otrok spi z njimi), sicer se iz nezaščitenih postelj še naprej sproščajo alergeni in povzročajo težave.

Antialergijske prevleke ALLERGIKA Sensitive so pralne pri 60 °C, sušite jih lahko na zraku ali v sušilnem stroju na najnižji temperaturi. Za pranje uporabljajte običajni detergent za pranje perila. Likanje ni potrebno. Antialergijske prevleke ALLERGIKA Sensitive se zelo hitro posušijo in jih lahko še isti dan namestite nazaj.

Čeprav so antialergijske prevleke ALLERGIKA Sensitive pralne brez težav, vedno prej pretehtajte, ali je pranje resnično potrebno. Kajti ko jih boste sneli, se bodo v zrak sprostili alergeni pršic iz notranjosti vzmetnice, odeje in vzglavnika, ki lahko vnovič povzročijo alergijske težave. Prevleke same pršice ne morejo poseliti, tudi iz tega razloga pranje ni nujno. Zato priporočamo, da prevleke po potrebi ali pri preoblačenju posteljnine samo pobrišete z vlažno krpo.

Če je pranje potrebno ali zaželeno, zadošča, da jih operete po potrebi oziroma 1- do 2-krat letno. Vsekakor pa redno menjujte posteljnino (vsak teden ali največ na 14 dni) in jo operite pri 60 do 95 °C.

Opozorila

V sobi, kjer spi alergik, je treba z antialergijskimi prevlekami vedno zaščititi vse postelje z antialergijskimi prevlekami (npr. posteljo partnerke/partnerja, vse postelje v otroški sobi in tudi posteljo staršev, če majhen otrok spi z njimi), sicer se iz nezaščitenih postelj še naprej sproščajo alergeni in povzročajo težave.

Čeprav so antialergijske prevleke ALLERGIKA Sensitive pralne brez težav, vedno prej pretehtajte, ali je pranje resnično potrebno. Kajti ko jih boste sneli, se bodo v zrak sprostili alergeni pršic iz notranjosti vzmetnice, odeje in vzglavnika, ki lahko vnovič povzročijo alergijske težave. Prevleke same pršice ne morejo poseliti, tudi iz tega razloga pranje ni nujno. Zato priporočamo, da prevleke po potrebi ali pri preoblačenju posteljnine samo pobrišete z vlažno krpo.

Sestava

Antialergijske prevleke ALLERGIKA sensitive ščitijo alergične na pršice pred pršicami in njihovimi alergeni tam, kjer jih je največ in kjer ste jim med spanjem izpostavljeni več ur neprekinjeno.
Izdelane so iz visokokakovostne, neprevlečene, nelaminirane in nepovoščene tkanine iz mikrovlaken (100 % poliester).

Antialergijske prevleke ALLERGIKA Sensitive odlikuje zelo dobra neprepustnost za alergene mikrodelce ob hkratnem odličnem spalnem udobju in zanemarljivi teži.

Izpolnjujejo vse zahteve najpomembnejših testnih inštitutov in so odlikovane z najboljšo oceno »zelo dobre«.

TEHNIČNI PODATKI antialergijskih prevlek ALLERGIKA® Sensitive:

Antialergijske prevleke ALLERGIKA® Sensitive so inovativni tekstilni izdelek, izdelane iz specialnega materiala, ki je neprepusten za pršice in njihove alergene ter nudi izvrstno zaščitno pred pršicami.

Material: 100 % poliester, gosto tkana tkanina iz mikrovlaken.

Teža: 89 g/m2

Udobje: svilnato mehek material

Neprepustnost za alergene oz. sposobnost zadrževanja delcev: v skladu s preizkusnim poročilom inštituta Hygieneinstitut Gelsenkirchen: »Sposobnost zadrževanja delcev s premerom od 1 do 5 μm   zelo visoka in s tem najprimernejša tkanina za izdelavo antialergijskih prevlek (TÜV: 97 %)

Paropropustnost: zelo dobra po preizkusnem poročilu raziskovalnega inštituta Forschungsinstitut Hohenstein: Ret 1,7 m2Pa/W; 9200 g/m2 (TÜV)

Sposobnost dihanja: zelo dobra

Prepustnost za zrak: zelo dobra

TÜV certifikat: Da (po Standardu RWTÜV)

Preizkus glede vsebnosti škodljivih snovi: Da (po Öko-Tex Standardu 100) – jih ne vsebuje.

Pralnost: 60 °C

Izdelava: posebna izdelava kot antialergijska prevleka (Encasing): celovita prevleka na zadrgo za zaščito, oblikovana kot neke vrste vreča, da z vseh strani zaščiti jogi/odejo/vzglavnik; dodatna zaščita pod zadrgo.

Primernost za sušenje v sušilnem stroju: Da

Garancija: 12 let

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za jogi 70 x 140 x 10 cm
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za ...

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive – idealna zaščita pred pršicami in njihovimi alergeni pri alergiji na pršice, atopijskem dermatitisu, astmi. 12 let garancije. Delujejo takoj. Odlikuje jih izvrstna medicinska učinkovitost in omogočajo prvovrstno udobje spanja. So tanke, lahke, mehke kot svila in ne šumijo.

104,00 €
 
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za vzglavnik 70 x 70 cm
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za ...

Antialergijske prevleke ALLERGIKA Sensitive – idealna zaščita pred pršicami in njihovimi alergeni pri alergiji na pršice. Izvrstna medicinska učinkovitost, prvovrstno udobje spanja, svilnato mehka, ne šumi. Deluje takoj in dokler jo uporabljate. Medicinski pripomoček. 12 let garancije. Priporočajo alergologi.

34,90 €
 
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za jogi 180 x 200 x 20 cm
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za ...

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive – idealna zaščita pred pršicami in njihovimi alergeni pri alergiji na pršice, atopijskem dermatitisu, astmi. 12 let garancije. Delujejo takoj. Odlikuje jih izvrstna medicinska učinkovitost in omogočajo prvovrstno udobje spanja. So tanke, lahke, mehke kot svila in ne šumijo.

115,00 €
 
Antialergijska spalna vreča Allergika Travel (za odrasle) 100 x 220 cm
Antialergijska spalna vreča Allergika Travel (za ...

Antialergijska spalna vreča Allergika Travel za zaščito pred pršicami na počitnicah, potovanju, v šoli v naravi ... Naspite se kot doma, tudi ko niste v svoji postelji.

44,90 €
 
Antialergijska spalna vreča Allergika Travel (otroška) 80 x 140 cm
Antialergijska spalna vreča Allergika Travel ...

Spalna vreča Allergika Travel za zaščito pred pršicami na počitnicah, potovanju, v šoli v naravi ... Naspite se kot doma, tudi ko niste v svoji postelji.

39,90 €
 
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za odejo 220 x 240 cm
Antialergijska prevleka Allergika Sensitive za ...

Antialergijske prevleke Allergika Sensitive – idealna zaščita pred pršicami in njihovimi alergeni pri alergiji na pršice, atopijskem dermatitisu, astmi. 12 let garancije. Delujejo takoj. Odlikuje jih izvrstna medicinska učinkovitost in omogočajo prvovrstno udobje spanja. So tanke, lahke, mehke kot svila in ne šumijo.

104,00 €