Sanolabor

 

Šifra:

Tantum Verde 1,5 mg/ml raztopina za grgranje in izpiranje ust, 120 ml
Tantum Verde 1,5 mg/ml raztopina za grgranje in izpiranje ust, 120 ml
    Za povečavo kliknite na sliko

Zdravilo Tantum Verde se lahko uporablja za lajšanje bolečine in otekline pri vnetju v ustni votlini in žrelu, ki so lahko posledica vnetja dlesni, ustne sluznice in jezika, mandeljnov, parodontoze ter vnetja sluznice žrela pri prehladnih obolenjih.  Več>>

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  • pdf
6,12 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Podroben opis

 Poleg tega lahko zdravilo uporabljamo tudi kot podporo pri konservativnem zdravljenju zob in/ali izdrtju zob ter lajšanju bolečin in oteklin pri vnetju sluznice. 

Zdravilo Tantum Verde sodi med zdravila, ki se uporabljajo za lokalno zdravljenje v ustni votlini in žrelu. Vsebuje zdravilno učinkovino benzidamin (v obliki benzidaminijevega klorida), ki lajša bolečine in otekline pri vnetju ter na mestu delovanja povzroči zmerno, začasno neobčutljivost za bolečino

Navodila

Pri uporabi zdravila Tantum Verde natančno upoštevajte navodila za odmerjanje in uporabo, ki so navedena spodaj. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Tantum Verde je namenjeno za uporabo v ustih in žrelu (orofaringealna uporaba).

  • Običajni odmerek zdravila Tantum Verde je 15 ml (1 jedilna žlica) nerazredčene raztopine za grgranje in izpiranje ust od 2- do 3-krat na dan po obroku.
  • Raztopino grgrajte ali zadržujte v ustih od 20 do 30 sekund in jo nato izpljunite.

Uporaba pri otrocih
Zdravila Tantum Verde ne smejo uporabljati otroci in osebe, ki niso zmožne nadzorovati refleksa požiranja, pri katerih bi uporaba zdravila lahko povzročila zadušitev.

Uporaba pri starejših
Pri starejših bolnikih niso potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Uporaba pri bolnikih z okvaro ledvic ali jeter
Pri bolnikih z okvaro ledvic ali jeter niso potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Tantum Verde
Posvetujte se s svojim zdravnikom ali poiščite pomoč v najbližji zdravstveni ustanovi, če ste vzeli večji odmerek zdravila Tanum Verde, kot bi smeli.

Naključno zaužitje manjših količin zdravila ni nevarno.

Če pride do zaužitja večjih količin zdravila Tantum Verde (na primer pri otroku), se lahko pojavijo naslednji simptomi: bruhanje, bolečine v trebuhu, nemir, strah, krči, motena usklajenost mišičnih gibov, povišana telesna temperatura, zvečan srčni utrip in motnje dihanja, motnje spanja, nemir, optične halucinacije (pojav belih in barvnih madežev pred očmi), koprivnica, izpuščaj in občutljivost na sončno svetlobo. Našteti neželeni učinki so popolnoma reverzibilni. Če se ti simptomi pojavijo, je priporočljivo simptomatsko zdravljenje (npr. pomoč pri dihanju, izpraznitev želodca z izpiranjem).

Če ste pozabili uporabiti zdravilo Tantum Verde
Ne uporabite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Raztopino za grgranje in izpiranje ust uporabite takoj, ko se spomnite, in nadaljujte z uporabo kot običajno.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Opozorila

Ne uporabljajte zdravila Tantum Verde

  • če ste alergični (preobčutljivi) na benzidamin, konzervanse (alergija na paraaminofenilno skupino) ali katerokoli sestavino zdravila Tantum Verde (glejte 6. poglavje "Dodatne informacije").

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Tantum Verde

  • če imate ali ste kdaj imeli bronhialno astmo. Uporaba zdravila Tantum Verde pri bolnikih z bronhialno astmo lahko izzove krčenje gladkih mišic bronhijev (bronhospazem);
  • če imate okvaro jeter, okvaro ledvic ali če ste starejši, se pred uporabo zdravila Tantum Verde posvetujte s svojim zdravnikom;
  • če imate hudo bolezen. Pri majhnem številu bolnikov lahko hude bolezni povzročijo ustne/žrelne razjede (ulceracije). Če to velja za vas, se posvetujte z zdravnikom ali zobozdravnikom, v kolikor se stanje ne izboljša v 3 dneh;
  • če ste preobčutljivi na salicilno kislino ali druga nesteroidna protivnetna zdravila. V tem primeru ne priporočamo uporabe zdravila Tantum Verde.

Jemanje drugih zdravil
Raziskav o medsebojnem delovanju zdravila Tantum Verde z drugimi zdravili ni.
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Uporaba zdravila Tantum Verde skupaj s hrano in pijačo
Priporočljivo je, da neposredno po jemanju zdravila ne uživate hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.
Uporaba zdravila Tantum Verde je dovoljena, če ga uporabljate v skladu z navodili za uporabo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Uporaba zdravila Tantum Verde v skladu z navodili za uporabo in v priporočenem odmerku ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Tantum Verde
Zdravilo Tantum Verde vsebuje metilparahidroksibenzoat (E218), ki lahko povzroči alergijske reakcije (lahko zapoznele) in izjemoma bronhospazem.

Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na
Univerzitetni klinični center Ljubljana, Interna klinika
Center za zastrupitve
Zaloška cesta 2
SI-1000 Ljubljana
Faks: + 386 (0)1 434 76 46
e pošta: farmakovigilanca@kclj.si.
S tem, ko poročate o neželenih učinkih, lahko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila.
 
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
 
Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.
 
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte s svojim zdravnikom. 

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Tantum Verde

  • Zdravilna učinkovina je benzidamin. 1 ml raztopine vsebuje 1,5 mg benzidaminijevega klorida, kar ustreza 1,34 mg benzidamina.
  • Pomožne snovi so saharin (E954), natrijev hidrogenkarbonat, metilparahidroksibenzoat (E218), glicerol, 96 odstotni etanol, polisorbat 20, aroma poprove mete, barvilo kinolinsko rumeno (E104), barvilo modro V (E131), prečiščena voda.

Izgled zdravila Tantum Verde in vsebina pakiranja

Zdravilo Tantum Verde je bistra, zelena raztopina z okusom poprove mete. Polnjena je v steklenico iz brezbarvnega stekla z za otroke varno navojno plastično zaporko po 120 ml ali 240 ml raztopine.

 

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Tantum Verde 3 mg/ml oralno pršilo, raztopina, 15 ml
Tantum Verde 3 mg/ml oralno pršilo, raztopina, 15 ...

Zdravilo Tantum Verde sodi med zdravila, ki se uporabljajo za lokalno zdravljenje v ustni votlini. Vsebuje zdravilno učinkovino benzidamin (v obliki benzidaminijevega klorida), ki lajša bolečine in otekline pri vnetju ter na mestu delovanja povzroči zmerno, začasno neobčutljivost za bolečino.

 

9,29 €
 
Tantum Verde z okusom mentola 3 mg pastile, 20 pastil
Tantum Verde z okusom mentola 3 mg pastile, 20 ...

Zdravilo Tantum Verde se uporablja za lajšanje lokalizirane bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu pri odraslih in otrocih, starejših od 6 let. 

7,22 €
 
Tantum Verde z okusom pomaranče in medu 3 mg pastila, 20 pastil
Tantum Verde z okusom pomaranče in medu 3 mg ...

Zdravilo Tantum Verde se uporablja za lajšanje lokalizirane bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu pri odraslih in otrocih, starejših od 6 let. 

7,22 €
 
Tantum Verde z okusom limone 3 mg pastile, 20 pastil
Tantum Verde z okusom limone 3 mg pastile, 20 ...

Zdravilo Tantum Verde se uporablja za lajšanje lokalizirane bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu pri odraslih in otrocih, starejših od 6 let.
 

 

7,22 €
 
Strepsils z okusom medu in limone 0,6 mg/1,2 mg, 24 pastil
Strepsils z okusom medu in limone 0,6 mg/1,2 mg, ...

Zdravilo Strepsils z okusom medu in limone uporabljamo za ublažitev simptomov vnetja žrela in okužb v ustni votlini in žrelu. 

6,85 €
 
Ca-C Calvive, 10 šumečih tablet
Ca-C Calvive, 10 šumečih tablet

Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabljate pri pomanjkanju kalcija in askorbinske kisline, ki je lahko posledica nezadostne prehrane ali povečanih potreb; med nosečnostjo in dojenjem, med obdobji hitre rasti, v starosti, med okrevanjem.

6,88 €