Sanolabor

 

Šifra:

Bepanthen Plus 50 mg/5 mg v 1 g krema, 30 g
Bepanthen Plus 50 mg/5 mg v 1 g krema, 30 g
    Za povečavo kliknite na sliko

Krema Bepanthen plus je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje infekcijo. Vsebuje zdravilni učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diklorid kot antiseptik. 

Fotografija je simbolična.

  Več>>

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  • pdf
7,29 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Dekspantenol se po nanosu z lahkoto in hitro absorbira, v kožnih celicah pa se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5). Ta vstopa v sestavo koencima A in tako bistveno vpliva na tvorbo in obnovo epitelija. Spodbuja celično mitozo, prispeva k trajnosti kolagenskih vlaken (povečuje čvrstost brazgotin), pospešuje celjenje ran in blaži vnetja.
Klorheksidin deluje močno baktericidno in bakteriostatično na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije in tako preprečuje ali omejuje infekcijo na kožni površini. Sistemski učinek klorheksidina je zanemarljiv zaradi zelo majhne absorpcije.
Krema Bepanthen plus preprečuje izsuševanje ran, s hladilnim učinkom pa blaži bolečine. Z lahkoto jo namažemo in izpiramo, ne maže in se ne lepi.
Krema Bepanthen plus se uporablja za:
- celjenje površinskih ran, pri katerih obstaja možnost infekcije (odrgnine, vreznine, praske, ragade, opekline, vnetje kože (dermatitis).
- celjenje kroničnih ran, kakršne so razjede na nogi (ulkusi) in preležanine (dekubitusni ulkusi).
- zdravljenje okužb kože, npr. sekundarno inficirani ekcem in nevrodermatitis.
- celjenje razpokanih bradavic zaradi dojenja
- celjenje poškodb in operacijskih ran v mali kirurgiji. 

Navodila

Pri uporabi zdravila Bepanthen plus krema natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Bepanthen plus kremo nanesite v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan na očiščeno rano ali vnete dele kože. Lahko jih po potrebi pokrijete z gazo ali obližem.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. 

Opozorila

Ne uporabljajte zdravila Bepanthen plus krema:
- če ste preobčutljivi za (alergični na) dekspantenol ali klorheksidinijev diklorid ali katerokoli sestavino zdravila Bepanthen plus krema.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Bepanthen plus krema
Pri uporabi pazite, da vam krema ne zaide v oči ali na sluznice. Če krema slučajno vendarle pride v stik z očesno veznico, jo izmijte z vodo ali fiziološko raztopino.
Kreme ne uporabljajte pri globokih in umazanih ranah. Pri takih poškodbah poiščite zdravniško pomoč.
Za zdravljenje vzdražene kože, pri kateri ni možnost infekcije (sončne opekline), je priporočljiva krema Bepanthen, ki ne vsebuje antiseptika.
Pri preprečevanju in zdravljenju pleničnih izpuščajev ali pordelosti oziroma bolečin in razpok bradavic na dojkah je priporočljiva tudi uporaba mazila Bepanthen.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Bepanthen plus kreme ne uporabljajte hkrati z drugimi antiseptiki. Klorheksidin je nezdružljiv z mili in drugimi anionskimi spojinami in lahko privede do interakcij.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.
Ni podatkov o škodljivem vplivu zdravila Bepanthen plus na nosečnost in dojenje. Kljub temu naj nosečnice in doječe matere zdravila ne uporabljajo na velikih površinah.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni podatkov, da bi zdravilo Bepanthen plus krema imelo vpliv na sposobnost vožnje in upravljanje s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Bepanthen plus krema
Lanolin, stearilalkohol in cetilalkohol lahko povzročijo lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis). 

Kot vsa zdravila ima lahko tudi Bepanthen plus neželene učinke, ki pa se ne pojavljajo pri vseh bolnikih. Po nanosu kreme se redko pojavi kožna alergična reakcija z občutkom toplote na mestu uporabe. Če opazite katerikoli neželen učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta. 

Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na 
Univerzitetni klinični center Ljubljana, Interna klinika
Center za zastrupitve
Zaloška cesta 2
SI-1000 Ljubljana
Faks: + 386 (0)1 434 76 46
E pošta: farmakovigilanca@kclj.si
S tem, ko poročate o neželenih učinkih, alhko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Takšni ukrepi pomagajo varovati okolje.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v treh dneh, se posvetujte z zdravnikom. 

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Bepanthen plus krema
Zdravilni učinkovini sta dekspantenol in klorheksidinijev diklorid. 1 g kreme vsebuje 50 mg
dekspantenola in 5 mg klorheksidinijevega diklorida.
Pomožne snovi so beli vazelin, tekoči parafin, lanolin (E 913), makrogol stearat 2000 (E 431), cetilalkohol, stearilalkohol, DL-pantolakton, prečiščena voda.

Izgled zdravila Bepanthen plus krema in vsebina pakiranja
Krema Bepanthen plus je homogena krema rahlo rumenskate barve z nespecifičnim vonjem in je na voljo v škatli z aluminijasto tubo s polipropilensko zaporko s 30 g kreme. 

Sorodni izdelki

Bepanthen 50 mg/g mazilo, 100 g
Bepanthen 50 mg/g mazilo, 100 g

Zdravilo Bepanthen mazilo se uporablja za: nego suhe in hrapave kože, nego dojk med dojenjem, preprečevanje in zdravljenje pleničnega izpuščaja pri dojenčku, pospeševanje celjenja in epitelizacije manjših opeklin in odrgnin, vzdražene kože, kroničnih razjed in preležanin, analnih fisur (razpok zadnjika), kožnih presadkov in erozij (razjed) materničnega vratu in nego kože med prekinitvijo terapije s kortikosteroidi in po njej.

Fotografija je simbolična.

13,51 €
 
Bepanthen Plus 50 mg/5 mg v 1 ml dermalno pršilo, 30 ml
Bepanthen Plus 50 mg/5 mg v 1 ml dermalno pršilo, ...

Zdravilo Bepanthen plus je antiseptična raztopina, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. 

Fotografija je simbolična.

7,36 €
 
Bepanthen 50 mg/g mazilo, 30 g
Bepanthen 50 mg/g mazilo, 30 g

Zdravilo Bepanthen mazilo se uporablja za: nego suhe in hrapave kože, nego dojk med dojenjem, preprečevanje in zdravljenje pleničnega izpuščaja pri dojenčku, pospeševanje celjenja in epitelizacije manjših opeklin in odrgnin, vzdražene kože, kroničnih razjed in preležanin, analnih fisur (razpok zadnjika), kožnih presadkov in erozij (razjed) materničnega vratu in nego kože med prekinitvijo terapije s kortikosteroidi in po njej.

Fotografija je simbolična.

6,37 €
 
Bepanthen 50 mg/g krema, 30 g
Bepanthen 50 mg/g krema, 30 g

Zdravilo Bepanthen krema se uporablja za: nego suhe in hrapave kože, nego dojk med dojenjem, preprečevanje in zdravljenje pleničnega izpuščaja pri dojenčku, pospeševanje celjenja in epitelizacije manjših opeklin in odrgnin, vzdražene kože, kroničnih razjed in preležanin, analnih fisur (razpok zadnjika), kožnih presadkov in erozij (razjed) materničnega vratu in nego kože med prekinitvijo terapije s kortikosteroidi in po njej.

Fotografija je simbolična.
 

 

6,48 €
 
Betadine 100 mg/ml dermalna raztopina, 100 ml
Betadine 100 mg/ml dermalna raztopina, 100 ml

Zdravilo Betadine se uporablja za: razkuževanje kože, okužene z bakterijami, virusi, glivicami ali praživalmi.

 

3,81 €
 
Ca-C Calvive, 10 šumečih tablet
Ca-C Calvive, 10 šumečih tablet

Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabljate pri pomanjkanju kalcija in askorbinske kisline, ki je lahko posledica nezadostne prehrane ali povečanih potreb; med nosečnostjo in dojenjem, med obdobji hitre rasti, v starosti, med okrevanjem.

6,88 €