Sanolabor

 

Šifra:

Echinaforce Duo, 40 tablet
Echinaforce Duo, 40 tablet
    Za povečavo kliknite na sliko

Echinaforce Duo je namenjeno kratkotrajnemu zdravljenju in preprečevanju prehlada. Najpogostejši znaki te bolezni so kašelj, nahod, solzenje, vnetje žrela, glavobol in bolečine v mišicah.  Več>>

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  • pdf
11,37 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Echinaforce Duo je zdravilo rastlinskega izvora, izdelano iz sveže, cvetoče zeli in korenine biološko pridelane škrlatne ehinaceje oziroma škrlatnega ameriškega slamnika. 

Navodila

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom. 

Odrasli, mladostniki nad 12 let in starejši bolniki:

- za zdravljenje prehlada: dvakrat do trikrat dnevno po 1 tableto,

- za preprečevanje prehlada: dvakrat dnevno po 1 tableto. 

Uporaba pri otrocih Otroci, stari od 6 do 12 let:

- za zdravljenje prehlada: enkrat do dvakrat dnevno po 1 tableto po posvetu z zdravnikom,

- za preprečevanje prehlada: enkrat dnevno po 1 tableto po posvetu z zdravnikom. Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Zdravilo je primerno samo za peroralno uporabo. Tableto vzemite z nekaj vode ali jo raztopite v ustih.

Zdravljenje prehlada je treba začeti ob prvih znakih. Navadno se zdravilo Echinaforce Duo za zdravljenje prehlada jemlje do 10 dni. Ne uporabljajte ga neprekinjeno več kot 8 tednov.

Če menite, da je učinek zdravila Echinaforce Duo premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Echinaforce Duo, kot bi smeli

Če se po prevelikem odmerku pojavijo neželeni učinki, se posvetujte z zdravnikom. Do sedaj ni poročil o primerih prevelikega odmerjanja. 

Če ste pozabili uporabiti zdravilo Echinaforce Duo

Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnjega. Nadaljujte zdravljenje po predpisani shemi. 

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Opozorila

Ne uporabljajte zdravila Echinaforce Duo

- Če ste alergični na zdravilni učinkovini ali katerokoli sestavino zdravila Echinaforce Duo (navedeno v poglavju 6).

- Če ste preobčutljivi na rastline iz družine košarnic (latinsko Compositae ali Asteraceae), kot so arnika, kamilica, ognjič in rman.

- Če imate napredujoče sistemske ali avtoimunske bolezni, nepravilno ali pomanjkljivo delovanje imunskega sistema, umetno zmanjšan imunski odziv ali bolezni, povezane z levkociti (na primer levkemijo ali levkopenijo). - Pri otrocih, mlajših od 1 leta. 

Opozorila in previdnostni ukrepi

- Če se med zdravljenjem prehlada znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 10 dneh, ali če se med zdravljenjem pojavi visoka telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom.

- Če ste nagnjeni k alergijam, se vam lahko po jemanju zdravila Echinaforce Duo pojavijo alergijske reakcije. Pred uporabo tega zdravila se morate zato posvetovati z zdravnikom. - Zdravilo Echinaforce Duo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

- Pri otrocih med 6. in 12. letom je pred uporabo zdravila Echinaforce Duo potreben posvet z zdravnikom. 

Druga zdravila in zdravilo Echinaforce Duo

Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Ni poročil o medsebojnem delovanju zdravila Echinaforce Duo in drugih zdravil. Če jemljete zdravila, ki zavirajo delovanje imunskega sistema (na primer ciklosporin in metotreksat), ne smete sočasno uporabljati zdravila Echinaforce Duo. 

Zdravilo Echinaforce Duo skupaj s hrano in pijačo

Hrana in pijača nimata vpliva na zdravilo Echinaforce Duo. 

Nosečnost, dojenje in plodnost

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabe zdravila v teh obdobjih ne priporočamo. Podatki o vplivu zdravila Echinaforce Duo na plodnost niso na voljo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni podatkov o vplivu zdravila na sposobnost upravljanja vozil in strojev. 

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila

Echinaforce Duo Tablete vsebujejo laktozo (649,3 mg v 1 tableti). Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. 

Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. 

Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na

Univerzitetni klinični center Ljubljana, Interna klinika,

Center za zastrupitve

Zaloška cesta 2 

SI-1000 Ljubljana 

Faks: + 386 (0)1 434 76 46, e-pošta: farmakovigilanca@kclj.si. S tem, ko poročate o neželenih učinkih, lahko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Takšni ukrepi pomagajo varovati okolje. 

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 10 dneh, se posvetujte z zdravnikom.  

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Echinaforce Duo
Zdravilni učinkovini v eni tableti sta:
- 1140 mg tekočega ekstrakta zeli sveže škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea (L.) Moench: herba), razmerje droga:ekstrakt je 1:12; ekstrakcijsko topilo je 65-odstotni (V/V) etanol,
- 60 mg tekočega ekstrakta korenine sveže škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea (L.) Moench: radix), razmerje droga:ekstrakt je 1:11; ekstrakcijsko topilo je 65-odstotni (V/V) etanol.
Druge sestavine zdravila (pomožne snovi): laktoza monohidrat, predgelirani škrob, sojin polisaharid, magnezijev stearat.

Izgled zdravila Echinaforce Duo in vsebina pakiranja 
Tableta je zelenkaste barve, okrogla, bikonveksna, s prirezanimi robovi. Zdravilo je pakirano v stekleni vsebnik iz rjavega stekla, v katerem
je 40 tablet. Stekleni vsebnik je pakiran v škatlo. 

Sorodni izdelki

Echinaforce, 120 žvečljivih tablet
Echinaforce, 120 žvečljivih tablet

Echinaforce je zdravilo rastlinskega izvora, izdelano iz sveže, cvetoče zeli in korenine biološko pridelane škrlatne ehinaceje oziroma škrlatnega ameriškega slamnika. Namenjeno je kratkotrajnemu zdravljenju in preprečevanju prehlada. 

11,54 €
 
Echinaforce peroralne kapljice, raztopina, 50 ml
Echinaforce peroralne kapljice, raztopina, 50 ml

Echinaforce je zdravilo rastlinskega izvora, izdelano iz sveže, cvetoče zeli in korenin biološko pridelane škrlatne ehinaceje oziroma škrlatnega ameriškega slamnika. Namenjeno je kratkotrajnemu zdravljenju in preprečevanju prehlada. 

7,04 €
 
Echinaforce peroralne kapljice A.Vogel, 100 ml raztopina
Echinaforce peroralne kapljice A.Vogel, 100 ml ...

Echinaforce je zdravilo rastlinskega izvora, izdelano iz sveže, cvetoče zeli in korenin biološko pridelane škrlatne ehinaceje oziroma škrlatnega ameriškega slamnika. 

10,39 €
 
Salvisan oralno pršilo, raztopina 30 ml
Salvisan oralno pršilo, raztopina 30 ml

Salvisan je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za lokalno lajšanje simptomov vnetij ustne votline in žrela.

8,90 €
 
Magnesol 150 mg, 20 šumečih tablet
Magnesol 150 mg, 20 šumečih tablet

Zdravilo Magnesol vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega citrata. V telesu ima magnezij pomembno vlogo; nahaja se v skeletu in mehkih tkivih ter je nujno potreben za pravilno delovanje vsake celice. Sodeluje pri presnovi beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov in nukleinskih kislin. Aktivira več kot 300 encimov in sodeluje pri sintezi beljakovin in presnovi ogljikovih hidratov.

6,31 €
 
Pikovit sirup, 150 ml
Pikovit sirup, 150 ml

S sirupom Pikovit je namenjen predvsem otrokom in z njim zapolnimo povečane potrebe organizma po vitaminih in nadomestimo njihovo pomanjkanje v hrani, ko splošni ukrepi (raznovrstna in redna prehrana) ne zadoščajo.

 

5,89 €