Sanolabor

 

Šifra:

Športna plastenka AquaVallis, 0.65 L
Športna plastenka AquaVallis, 0.65 L
    Za povečavo kliknite na sliko

Športna plastenka AquaVallis je namenjena predvsem aktivnim osebam, rekreativnim in profesionalnim športnikom, pohodnikom, tabornikom, popotnikom v krajih kjer ni pitne vode, vojakom, enotam za civilno zaščito, ter vsem, ki so ekološko osveščeni. Prav tako je primerna tudi za vsako gospodinjstvo. Več>>

24,60 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Podroben opis

Glavni namen uporabe plastenke Aquavalli je filtracija vode tam, kjer je kvaliteta pitne vode vprašljiva. Uživanje neoporečne pitne vode je pomembno s stališča preprečevanja lažjih ali težjih prebavnih motenj, ki vplivajo na zdravje ljudi. Plastenka Aquavalli s posebnim mikrobiološkim filtrom iz vode odstranjuje vse mikroorganizme (fekalne bakterije, koliformne bakterije, viruse…), težke kovine (železo, cink, svinec…), vse trdne delce (pesek, mulj, travo,…) ter hkrati izboljša okus in vonj vode. Filter iz vode ne odstranjuje naravnih mineralov potrebnih za zdravje. To je lastnost uporabljenega filtrirnega, ki ima ustrezne FDA in EPA certifikate.

Športna plastenka AquaVallis je izdelana iz kvalitetnega polimernega materiala (Polipropilen), ki ne vsebuje hormonskih motilcev (BPA oz. Bisefenol) ali katerikoli drugih škodljivih snovi, ki jih je drugače mogoče zaslediti v običajnih plastenkah za ustekleničeno vodo ali druge pijače. Uporabljen material z oznako 5 je brez vonja in ga je mogoče v celoti reciklirati.

Plastenko AquaVallis je mogoče brez filtra uporabljati tudi za prenašanje drugih vrst pijač. V tem primeru je potrebno plastenko pred ponovno uporabo filtra temeljito sprati.

Filtrski vložek iam tudi higienični Upstream sistem, ki zagotavlja, da vsakič zaužijete požirek sveže in čiste vode. Filtrski vložek je samozaporen, tako, da ob koncu življenjske dobe ne prepušča več tekočine.

Filter je izdelan iz materialov, ki ustrezajo zahtevam FDA in odgovarja zahtevam standarda NSF42 za odstranjevanje klora in neprijetnega vonja iz pitne vode.


Filtrirni material je zgiban in kot tak na manjšem premeru dobi večjo filtracijsko površino. Pri tem se zmanjša upor medija skozi material in poveča volumen prefiltrirane vode. S tem se poveča tudi življenjska doba filtra, ki je normirana za polletno uporabo na vodovodni vodi. Filtrski vložek se enostavno privijači v pokrov plastenke in je zamenljiv. Življenjska doba enega filtra je približna 500-tim plastenkam z volumnom 0,65l, ki pa se lahko spremeni glede na onesnaženost zajete vode.

Učinkovitost delovanja AquaVallis filtracijskih vložkov in sistemov potrjujejo testi, ki so jih izvajali v Sloveniji in tujini in so relevantni za vse velikosti filtracijskih sistemov AquaVallis. Mikrobiološki testi so bili izvedeni v skladu z mednarodnimi standardi.

ONESNAŽEVALEC                         % ODSTRANJEVANJA
ESCHERICHIA COLI                      100
ENTEROCOCCUS FAECALIS       100
CLOSTRIDIUM PERFRINGENS    100
SVINEC                                           99,9999999
BAKER                                            99,9999999
KLOR                                              99,9999999
Filter odstranjuje tudi:
ŽELEZO, KLOR, SLAB VONJ IN OKUS, TER DEL PESTICIDOV.

Z uporabo športne plastenke AquaVallis boste tudi zmanjšali stroške nakupa ustekleničene vode in pripomogli k zmaševanju onesnaženosti okolja na račun odpadne plastike. Pijte boljšo vodo in ne onesnažujte okolja.

Navodila

Pred prvo uporabo športno plastenke, le to najprej sperite z vodo. Po vstavljanju filtra v plastenko, tudi tega še enkrat sperite, tako da plastenko popolnoma pretočite skozi filter. Če opazite črno-sivo obarvanost vode, je to zaradi spiranja manjših količin aktivnega oglja. Aktivno oglje je sestavni del filtrirnega materiala in je popolnoma neškodljivo.

Za pripravo pitne vode, odvijte pokrov plastenke in jo napolni z vodo. Primerno zaprite in dobro privij pokrov s filtrskim vložkom ter do konca odprite pokrovček za pitje. Vaša plastenka je pripravljena za uporabo. Priporočamo, da prazno plastenko operete z blago raztopino detergenta in mlačne vode ter temeljito sperete pred ponovno uporabo. Podobno operite tudi pokrov (brez filtra). Filtra ne umivajte, ker se bo trajno poškodoval in bo neuporaben. Pred shranjevanjem je potrebno filter posušiti. Filter lahko posušite na soncu ali radiatorju. Filtra ne sušite na drugih virih toplote, kjer bi lahko bila temperatura nad 60°C.

Zamenjava filtrskega vložka Aquavallis
Življenjska doba vašega filtrskega vložka Aquavallis je odvisna predvsem od kvalitete oz. onesnaženosti filtrirane vode. Bolj kot je voda onesnažena, manj jo bo mogoče prefiltrirati. Vsekakor je filtrski vložek priporočljivo zamenjati po 500 polnjenjih.

POMEMBNO:
Če ima filtrirana voda čuden okus ali vonj, ali če je filtracija počasna, je potrebno zamenjati vaš filtrski vložek Aquavallis.

Opozorila

V kolikor ima filtrirana voda čuden okus ali vonj ali če je filtracija počasna, je potrebno zamenjati vaš filtrski vložek Aquavallis z novim. V plastenko oz. skozi filtrski vložek ne točite vroče vode. Plastenke ali filtrskega vložka ne dajajte v pomivalni stroj, zamrzovalnik ali mikrovalovno pečico. 

Čeprav je plastenko (brez filtrskega vložka) mogoče umiti v pomivalnem stroju, pa tega dolgoročno ne priporočamo, saj lahko pride do poškodb (vizualnih in funkcionalnih) in posledično do slabega tesnjenja. Priporočamo, da prazno plastenko operete z blago raztopino detergenta in mlačne vode ter temeljito sperete pred ponovno uporabo. Podobno operi tudi pokrov (brez filtra). Filtra ne umivajte, ker se bo trajno poškodoval in bo neuporaben.

NE PRIPOROČAMO:
V vodnih virih po svetu so lahko prisotne različne škodljive snovi. Ne uporabljajte izdelka za filtracijo vode, če en poznate njenega izvora.

 

Materiali

Material iz katere je izdelana športna plastenka Aquavallis je Polipropilen (PP) in nosi oznako 5. Polipropilen spada med najboljše plastične materiale in se lahko uporablja za izdelke, ki so v stiku z vodo in ostalimi živili. Pri izdelavi in predelavi materiala se ne uporablja BPA (Bisphenol A), zatorej nosi plastenka oznako "BPA Free". Da BPA ni prisoten dokazujejo tudi testi opravljeni na Kemijskem inštitutu v Ljubljani.  

 

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Telovadna blazina Airex FITLINE, 180x60/1 cm (barva PINK)
Telovadna blazina Airex FITLINE, 180x60/1 cm ...

Airex® blazina Fitline 180 je odlična blazina za vadbo in sprostitev. Posebej primerna je za ljudi visoke do 180cm, saj je tako celotno telo pri poteku vadbe na udobni podlagi. Uporabljmo jo doma, v naravi, na izletih, počitnicah in potovanjih.

59,95 €
 
Rapidcool Gel, 100 g
Rapidcool Gel, 100 g

Hladilna krema je kot dopolnilna nega namenjena starejšim, fizično aktivnim ljudem in športnikom.

14,99 €
 
Thermic Booster gel, grelni gel, 150 ml
Thermic Booster gel, grelni gel, 150 ml

Gel je namenjen vrhunskim športnikom in rekreativcem.

16,90 €
 
Perskindol Active Cool gel, 100 ml
Perskindol Active Cool gel, 100 ml

Perskindol Active Cool Gel je hladilni gel za vtiranje, ki vsebuje mentol. Perskindol Active Cool Gel pomaga pri lajšanju bolečin zaradi športnih poškodb, zmanjševanju oteklin in pomaga pri zdravljenju športnih poškodb.

10,98 €
 
Povoj Vivacare sport I 8 cm x 5 m, 1 kos
Povoj Vivacare sport I 8 cm x 5 m, 1 kos

Elastični povoj 8cm x 5m za oskrbo sklepov in okončin.

3,76 €
 
Športni kineziološki trak Mecron, rdeč, 5 cm x 5 m
Športni kineziološki trak Mecron, rdeč, 5 cm x 5 m

Mecron elastic tape je elastični športni in terapevtski trak, ki se uporablja pri izvajanju kineziologije. Raztegljiv je kot naša koža, do okoli 30 %. V športu so se kineziološki trakovi uporabljali le v profesionalne namene. Danes pa se ta tehnika uspešno uporablja na različnih športnih področjih kot tudi pri fizioterapiji.

10,60 €