Sanolabor

 

Šifra:

Športna plastenka AquaVallis, 0.65 L
Športna plastenka AquaVallis, 0.65 L
    Za povečavo kliknite na sliko

Športna plastenka AquaVallis je namenjena predvsem aktivnim osebam, rekreativnim in profesionalnim športnikom, pohodnikom, tabornikom, popotnikom v krajih kjer ni pitne vode, vojakom, enotam za civilno zaščito, ter vsem, ki so ekološko osveščeni. Prav tako je primerna tudi za vsako gospodinjstvo. Več>>

24,60 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Glavni namen uporabe plastenke Aquavalli je filtracija vode tam, kjer je kvaliteta pitne vode vprašljiva. Uživanje neoporečne pitne vode je pomembno s stališča preprečevanja lažjih ali težjih prebavnih motenj, ki vplivajo na zdravje ljudi. Plastenka Aquavalli s posebnim mikrobiološkim filtrom iz vode odstranjuje vse mikroorganizme (fekalne bakterije, koliformne bakterije, viruse…), težke kovine (železo, cink, svinec…), vse trdne delce (pesek, mulj, travo,…) ter hkrati izboljša okus in vonj vode. Filter iz vode ne odstranjuje naravnih mineralov potrebnih za zdravje. To je lastnost uporabljenega filtrirnega, ki ima ustrezne FDA in EPA certifikate.

Športna plastenka AquaVallis je izdelana iz kvalitetnega polimernega materiala (Polipropilen), ki ne vsebuje hormonskih motilcev (BPA oz. Bisefenol) ali katerikoli drugih škodljivih snovi, ki jih je drugače mogoče zaslediti v običajnih plastenkah za ustekleničeno vodo ali druge pijače. Uporabljen material z oznako 5 je brez vonja in ga je mogoče v celoti reciklirati.

Plastenko AquaVallis je mogoče brez filtra uporabljati tudi za prenašanje drugih vrst pijač. V tem primeru je potrebno plastenko pred ponovno uporabo filtra temeljito sprati.

Filtrski vložek iam tudi higienični Upstream sistem, ki zagotavlja, da vsakič zaužijete požirek sveže in čiste vode. Filtrski vložek je samozaporen, tako, da ob koncu življenjske dobe ne prepušča več tekočine.

Filter je izdelan iz materialov, ki ustrezajo zahtevam FDA in odgovarja zahtevam standarda NSF42 za odstranjevanje klora in neprijetnega vonja iz pitne vode.


Filtrirni material je zgiban in kot tak na manjšem premeru dobi večjo filtracijsko površino. Pri tem se zmanjša upor medija skozi material in poveča volumen prefiltrirane vode. S tem se poveča tudi življenjska doba filtra, ki je normirana za polletno uporabo na vodovodni vodi. Filtrski vložek se enostavno privijači v pokrov plastenke in je zamenljiv. Življenjska doba enega filtra je približna 500-tim plastenkam z volumnom 0,65l, ki pa se lahko spremeni glede na onesnaženost zajete vode.

Učinkovitost delovanja AquaVallis filtracijskih vložkov in sistemov potrjujejo testi, ki so jih izvajali v Sloveniji in tujini in so relevantni za vse velikosti filtracijskih sistemov AquaVallis. Mikrobiološki testi so bili izvedeni v skladu z mednarodnimi standardi.

ONESNAŽEVALEC                         % ODSTRANJEVANJA
ESCHERICHIA COLI                      100
ENTEROCOCCUS FAECALIS       100
CLOSTRIDIUM PERFRINGENS    100
SVINEC                                           99,9999999
BAKER                                            99,9999999
KLOR                                              99,9999999
Filter odstranjuje tudi:
ŽELEZO, KLOR, SLAB VONJ IN OKUS, TER DEL PESTICIDOV.

Z uporabo športne plastenke AquaVallis boste tudi zmanjšali stroške nakupa ustekleničene vode in pripomogli k zmaševanju onesnaženosti okolja na račun odpadne plastike. Pijte boljšo vodo in ne onesnažujte okolja.

Navodila

Pred prvo uporabo športno plastenke, le to najprej sperite z vodo. Po vstavljanju filtra v plastenko, tudi tega še enkrat sperite, tako da plastenko popolnoma pretočite skozi filter. Če opazite črno-sivo obarvanost vode, je to zaradi spiranja manjših količin aktivnega oglja. Aktivno oglje je sestavni del filtrirnega materiala in je popolnoma neškodljivo.

Za pripravo pitne vode, odvijte pokrov plastenke in jo napolni z vodo. Primerno zaprite in dobro privij pokrov s filtrskim vložkom ter do konca odprite pokrovček za pitje. Vaša plastenka je pripravljena za uporabo. Priporočamo, da prazno plastenko operete z blago raztopino detergenta in mlačne vode ter temeljito sperete pred ponovno uporabo. Podobno operite tudi pokrov (brez filtra). Filtra ne umivajte, ker se bo trajno poškodoval in bo neuporaben. Pred shranjevanjem je potrebno filter posušiti. Filter lahko posušite na soncu ali radiatorju. Filtra ne sušite na drugih virih toplote, kjer bi lahko bila temperatura nad 60°C.

Zamenjava filtrskega vložka Aquavallis
Življenjska doba vašega filtrskega vložka Aquavallis je odvisna predvsem od kvalitete oz. onesnaženosti filtrirane vode. Bolj kot je voda onesnažena, manj jo bo mogoče prefiltrirati. Vsekakor je filtrski vložek priporočljivo zamenjati po 500 polnjenjih.

POMEMBNO:
Če ima filtrirana voda čuden okus ali vonj, ali če je filtracija počasna, je potrebno zamenjati vaš filtrski vložek Aquavallis.

Opozorila

V kolikor ima filtrirana voda čuden okus ali vonj ali če je filtracija počasna, je potrebno zamenjati vaš filtrski vložek Aquavallis z novim. V plastenko oz. skozi filtrski vložek ne točite vroče vode. Plastenke ali filtrskega vložka ne dajajte v pomivalni stroj, zamrzovalnik ali mikrovalovno pečico. 

Čeprav je plastenko (brez filtrskega vložka) mogoče umiti v pomivalnem stroju, pa tega dolgoročno ne priporočamo, saj lahko pride do poškodb (vizualnih in funkcionalnih) in posledično do slabega tesnjenja. Priporočamo, da prazno plastenko operete z blago raztopino detergenta in mlačne vode ter temeljito sperete pred ponovno uporabo. Podobno operi tudi pokrov (brez filtra). Filtra ne umivajte, ker se bo trajno poškodoval in bo neuporaben.

NE PRIPOROČAMO:
V vodnih virih po svetu so lahko prisotne različne škodljive snovi. Ne uporabljajte izdelka za filtracijo vode, če en poznate njenega izvora.

 

Materiali

Material iz katere je izdelana športna plastenka Aquavallis je Polipropilen (PP) in nosi oznako 5. Polipropilen spada med najboljše plastične materiale in se lahko uporablja za izdelke, ki so v stiku z vodo in ostalimi živili. Pri izdelavi in predelavi materiala se ne uporablja BPA (Bisphenol A), zatorej nosi plastenka oznako "BPA Free". Da BPA ni prisoten dokazujejo tudi testi opravljeni na Kemijskem inštitutu v Ljubljani.  

 

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Flaška Neo Design Marjetice
Flaška Neo Design Marjetice

Flaška je steklenica za pitje vode. Steklo je programirano s pomočjo postopka TPS (tehnologija programiranja silicija), zato Flaška spreminja strukturo vode v njej*.

* Temelji na dognanjih in teorijah alternativnih ved, ki so opisane na spletni strani www.flaska.si/strukturiranje-vode. Uradne ustanove navedenih teorij in rezultatov ne priznavajo ali pa jih ne obravnavajo.

29,00 €
 
Steklenička Aladdin Active Hydration Tracker 0,80 l
Steklenička Aladdin Active Hydration Tracker 0,80 ...

Steklenička Aladdin Active Hydration Tracker se odpira s pritiskom na gumb in odlično tesni. Prostornina: 0,8 litra.

15,99 €
 
Novo
Brita filtrirna plastenka Active modra, 0.6 L
Brita filtrirna plastenka Active modra, 0.6 L

BRITA plastenka Fill & Go Active za aktivne ljudi, ki ljubijo šport. S filtrirni vložkom z ActivSelect tehnologijo, ki ohrani kalcij in magnezij imate prefiltrirano, svežo vodo, vedno pri roki.

13,96 €
 
Novo
Brita filtrirna plastenka Active limeta, 0.6 L
Brita filtrirna plastenka Active limeta, 0.6 L

BRITA plastenka Fill & Go Active za aktivne ljudi, ki ljubijo šport. S filtrirni vložkom z ActivSelect tehnologijo, ki ohrani kalcij in magnezij imate prefiltrirano, svežo vodo, vedno pri roki.

13,96 €
 
i9 informirana steklenica za vodo 6,5 dcl
i9 informirana steklenica za vodo 6,5 dcl

Steklenička i91422 SPORT nudi dostop do kvalietne informirane vode in je odlična alternativa klasičnim plastenkam za enkratno uporabo.

 

49,95 €
 
Športna plastenka AquaVallis, 0.65 L
Športna plastenka AquaVallis, 0.65 L

Športna plastenka AquaVallis je namenjena predvsem aktivnim osebam, rekreativnim in profesionalnim športnikom, pohodnikom, tabornikom, popotnikom v krajih kjer ni pitne vode, vojakom, enotam za civilno zaščito, ter vsem, ki so ekološko osveščeni. Prav tako je primerna tudi za vsako gospodinjstvo.

24,60 €