Sanolabor

 

Šifra:

Kokos sladkor PlanetBIO, 400 g
Kokos sladkor PlanetBIO, 400 g
    Za povečavo kliknite na sliko

Naravno sladilo odličnega okusa, ki v primerjavi z rafiniranim sladkorjem vsebuje več hranil in ima nižji glikemični indeks (35). Njegov okus je zelo podoben običajnemu rjavemu sladkorju in ne spominja na kokos, temveč ima prijeten karamelni priokus.  Več>>

3,99 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Blagovna znamka:

PlanetBIO

PlanetBIO

Podroben opis

Zelo prijeten, nežen okus, brez zažganega priokusa. To dosežemo s posebnim postopkom sušenja v dehidratorju.

Popolne teksture brez dodatkov. PlanetBIO kokosov sladkor je ravno prav sipek in se ne sprijema, hkrati pa mu ne dodajamo popolnoma nobenih aditivov.

Kokosova palma (Cocos nucifera) velja na Filipinih za drevo življenja, saj predstavlja neizčrpen vir različnih surovin, ki jih tamkajšnji prebivalci uporabljajo v vsakodnevnem življenju. Poleg kokosovega oreha je pomemben pridelek kokosove palme tudi kokosov sladkor, ki ga pridobivajo iz socvetij palme. Cvetovi kokosove palme rastejo v betičastih socvetjih, kar pomeni, da iz kratkega odebeljenega poganjka raste na stotine cvetov. Takšna socvetja se razvijajo v intervalih skozi celo leto, iz njih pa v posebnem, več dni trajajočem procesu odtekajo rastlinski sokovi, ki jih z izparevanjem vode spremenijo v PlanetBIO kokosov sladkor. Preden je rafinirani beli sladkor postal globalno razširjen, je bil kokosov sladkor najpogosteje uporabljano sladilo po vseh državah jugovzhodne Azije, na srečo pa se danes ponovno vrača in postaja vse bolj priljubljen tudi izven svoje domovine.

Navodila

PlanetBIO kokosov sladkor uporabljamo kot naravno sladilo povsod tam, kjer bi uporabili običajni trsni sladkor. Odličen je v toplih in hladnih napitkih, smutijih, jogurtih, kosmičih, sadnih solatah, piškotih, biskvitih, sladkih namazih, čokoladah in vseh drugih vrstah sladic.

Kokosov sladkor ima prijeten sladek okus, po svoji teksturi in rjavi barvi pa spominja na nekatere vrste rjavega sladkorja. Kljub svojemu imenu in izvoru nima okusa po kokosu, temveč je njegov okus nevtralen z rahlim pridihom karamele.

Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnostežene prehrane ter zdravega načina življenja. 

Opozorila

Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnostežene prehrane ter zdravega načina življenja. 

Sestava

ekološki granuliran sladkor iz kokosve palme (Cocos nucifera)

posušen / granuliran / ročno narejen

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Ječmenova trava v prahu PlanetBIO, 100 g
Ječmenova trava v prahu PlanetBIO, 100 g

Prehransko dopolnilo za raztrupljanje telesa.

8,99 €
 
Konopljino olje PlanetBIO, 500 ml
Konopljino olje PlanetBIO, 500 ml

Konopljino olje se pridobiva s hladnim stiskanjem in mehansko filtracijo iz semen jedilne konoplje.

15,59 €
 
Novo
Proteinski prigrizek ARAŠIDI & KAKAV PlanetBIO– 40 g
Proteinski prigrizek ARAŠIDI & KAKAV PlanetBIO– ...

Arašidi in kakav so pogosto potrjena zmagovalna kombinacija pri sladkih izdelkih. Uspelo nam je izdelati recepturo, pri kateri izključno na osnovi naravnih ekoloških sestavin kakav in arašidi zablestijo v polnosti in bogastvu okusa PlanetBIO proteinskega prigrizka ARAŠIDI & KAKAV.

1,99 €
 
Kakavova zrna z yacon čokolado PlanetBIO, 120 g
Kakavova zrna z yacon čokolado PlanetBIO, 120 g

PlanetBIO ekološka kakavova zrna z yaconom so hranljiv prigrizek, v katerem se slastno dopolnjujejo criollo kakavova zrna in naravno sladki yacon sirup. Izdelek je bogat z vlakninami in minerali, predvsem železom, magnezijem in cinkom. 

5,35 €
 
Klorela v prahu PlanetBIO, 100 g
Klorela v prahu PlanetBIO, 100 g

Ekološka PlanetBIO klorela je enocelična zelena alga. Je bogat vir beljakovin, vitaminov A, B1, B2, B3, B6 in B12, železa, mangana in bakra. Gojena je v sladkovodnih bazenih na Tajvanu, izpostavljena naravni sončni svetlobi, zaradi česar v sebi razvije kar največ klorofila in hranil. 

13,99 €
 
-15 %
Ashwagandha PlanetBIO, 180 kapsul
Ashwagandha PlanetBIO, 180 kapsul

PlanetBIO ekološko gojena ashwagandha.

Prehransko dopolnilo.

15,29 € 17,99 €