Sanolabor

 

Šifra:

Kefirko - posoda za pripravo kefirja




Kefirko - posoda za pripravo kefirja
Kefirko - posoda za pripravo kefirja
Kefirko - posoda za pripravo kefirja
Kefirko - posoda za pripravo kefirja
    Za povečavo kliknite na sliko

Kefirko je namensko oblikovana posoda, ki omogoča enostavno pripravo svežega vodnega ali mlečnega kefirja. Več>>

29,95 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Blagovna znamka:

Kefirko

Kefirko

Podroben opis

Ker je ta fermetniran probiotični napitek, ki kipi od zdravilnih lastnosti, najboljši svež, je bolje, da ga pripravljamo kar sami. Kar pri peki kruha predstavlja aparat za kruh, to je za pripravo kefirja naš Kefirko.

Prednosti Kefirka:

  • nadzorovana priprava svežega domačega mlečnega in vodnega kefirja ter kefirja iz rastlinskih napitkov,  brez dodanih konzervansov
  • neomejene možnosti prilagajanja kefirja svojemu okusu
  • domači kefir, v primerjavi s kupljenim, vsebuje več kefirju značilnih aktivnih kultur
  • brez BPA in odpadne embalaže zaradi shranjevanja v stekleni posodi
  • prihranek denarja

Kefirko je večnamenski, lahko ga uporabljamo tudi kot ožemalnik citrusov in kalilnik

Prednosti uživanja kefirja

Prednosti uživanja kefirja so visoka vsebnost vitamina B, folne kisline, lahko prebavljivih proteinov, dobrih bakterij, ki pomagajo pri prebavi, antimikrobnih vrst laktobacilov.

Navodila

Kako pripravimo mlečni kefir

1. Kefirna zrnca damo v kozarec in dodamo ustrezno količino mleka: do prve taktilne oznake za eno porcijo in do druge taktilne oznake za dve porciji.

2. Tesnilni pokrov privijemo samo toliko, da začutimo upor. Pokrova ne zategnemo do konca, da omogočimo pretok zraka, ki je potreben za fermentacijo. Kefirko pustimo na sobni tem- peraturi približno 24 h. Ko se tekočina zgosti, je primarna fermentacija končana.

3. Ko je primarna fermentacija končana (po približno 24 h), trdno zapremo tesnilni pokrov in pretresemo kozarec, da premešamo kefir. Kozarca med pretresan- jem ne nagibamo preveč oz. ga ne obračamo na glavo, ker bo sicer kefir iztekal ob robovih.

4. Ko smo premešali kefir, ga skozi pokrov s sitom enostavno prelije- mo v kozarce. Pokrov s sitom je oblikovan tako, da se kefirna zrnca ločijo od kefirja in ostanejo v kozarcu.

Kako pripravimo vodni kefir

1. Kefirna zrnca damo v kozarec in ga napolnimo s svežo vodo. Dodamo sladkor in/ali posušeno sadje. Če pokrov s sitom do vrha napolnimo z zrnci vodnega kefirja, to za- dostuje za 0,6 l vodnega kefirja.

2. Tesnilni pokrov privijemo samo toliko, da začutimo upor. Pokrova ne zategnemo do konca, da omogočimo pretok zraka, ki je potreben za fermentacijo. Kefirko pustimo na sobni tem- peraturi približno 24 h. Ko se tekočina zgosti, je primarna fermentacija končana.

3. Ko je primarna fermentacija končana (po približno 24 h), lahko s priloženim ožemalni- kom iztisnemo svež sok citrusov neposredno v Kefirko.

4. Nato vodni kefir skozi pokrov s sitom enostav- no prelijemo v kozarce. Pokrov s sitom je obliko- van tako, da se kefirna zrnca ločijo od sveže pripravljenega kefirja in ostanejo v kozarcu.

Sestava

Kefirko komplet vsebuje: stekleno posodo Kefirko (850ml), ožemalnik, knjigico s 30 recepti, paličico za mešanje in navodila za uporabo. Kefirko je na voljo v široki paleti barv: bela, svetlo in temno modra, vijolična, roza, oranžna in zelena.

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki