Sanolabor

 

Šifra:

Jabolčni kis p. Ašič, 1 l
Jabolčni kis p. Ašič, 1 l
    Za povečavo kliknite na sliko

Domač jabolčni kis patra Ašiča vsebuje vitamine A, B, C. Več>>

3,60 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Domač jabolčni kis vsebuje vse kar je v sadežu, ki so ga poznali že starem veku. V Evropi je gojenje uredil Karel Veliki okrog leta 800 n. š. Danes poznamo preko 2000 sort različnih lastnosti; zgodnja, poletna, zimska; kisla, sladka, rumena, rdeča; okrogla, podolgovata itd.

Poleg vitaminov vsebuje veliko mineralov, zlasti kalija, magnezija, železa, žvepla. Pomembna sestavina je pektin, ki v telesu deluje kot goba, ki vpija strupe. Sestavine kot so dekstroza, trsni sladkor, jabolčna kislina, mlečna in oksalna kislina, encimi, flavonoidi ter čreslovine to dragoceno živilo samo še obogatijo.

Najpomembnejši je kalij, ki skrbi za pravilno razporeditev vode v telesu, za prenos signalov po živčevju ter ureja pravilno delovanje ledvic in mišic.

Jabolčni kis so uporabljali že Egipčani kot živilo, konzervans ali pomoč pri različnih obolenjih. Omenja ga tudi kitajska narodna medicina.

Redno uživanje dodaja telesu dovolj snovi za razstrupljanje in večanje odpornosti.

 

Navodila

Zadostuje ena žlica kisa v kozarcu vode. Priporočljivo je dodati še 1 žličko medu. To mešanico pijemo dalj časa zjutraj na tešče. 

Naše telo mora strupene snovi kot ostanek presnove izločiti po znanih poteh preko prebavil, pljuč, sečil in kože. Velikokrat je premalo moči, da bi to potekalo pravilno. Strupi ostajajo v raznih organih in sklepih, kar je vzrok za različna obolenja. Ob uživanju jabolčnega kisa z dodatkom medu strupi izgubijo svoje škodljivo delovanje. Ta proces znanosti imenujemo Acetoliza.

Naše telo vsake 3 mesece obnovi celotno kri, v 11 mesecih več bilijonov telesnih celic in v 7 letih tudi vse kosti. Iz tega lahko sklepamo, da starost ni vzrok za smrt. Vzrok za bolezni so negativni ostanki presnove zaužite hrane, ki jo človek potrebuje za obnovo celic in energijo. Prav je, da se tega zavedamo in nekaj storimo za razstrupljanje. Uživanje jabolčnega kisa z medom je ena izmed najboljših izbir.

Pri prehladnih obolenjih, ki jih spremlja vnetje grla je poleg žajblja priporočljivo grgranje kisa.

Pri težavah s kožo dajejo odlične rezultate kopeli in masaže z jabolčnim kisom. Tako postane koža rahlo kisla, kar preprečuje različne kožne bolezni. Kis je še vedno najboljše razkužilo.

V današnjem času je jabolčni kis najbolj znano sredstvo za uravnavanje telesne teže. Novejše raziskave so potrdile, da redno uživanje jabolčnega kisa predvsem zaradi velike vsebine kalija krepi srce, izboljšuje presnovo, odpravlja glavobole, ureja krvni tlak, redči kri, upočasni staranje in Alzheimerjevo bolezen, čisti žile in pozitivno deluje na lase ter lasišče.

Kadar se odločite za kuro z jabolčnim kisom bodite vztrajni. Dobro počutje bo nagrada za Vaš trud.

Mešanico medu in jabolčnega kisa si lahko pripravite sami ali celo kupite že pakiran izdelek.

Recept za pripravo: 100 g jabolčnega kisa, 200 g medu in 700 g vode.

Mešanico rahlo pogrejete (do 25 °C) dobro premešajte, da se med in kis vmešata v vodo. Hranite na hladnem. Uživajte 1 do 2 decilitra zjutraj na tešče.

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Čaj pri telesnem naporu p. Ašič (27), 50 g
Čaj pri telesnem naporu p. Ašič (27), 50 g

Uživanje čaja je najbolj primerno pri izvajanjeu telesnih dejavnosti – hoja v hribe, tek, delo na vrtu, plavanje, smučanje, ...

3,61 €
 
Glineni obkladek p. Ašič
Glineni obkladek p. Ašič

Glina ima izredno moč delovanja.

 

 

14,53 €
 
Čajna mešanica HoleSIT patra Simona Ašiča, 50 g
Čajna mešanica HoleSIT patra Simona Ašiča, 50 g

Čajna mešanica po recepturi patra Simona Ašiča, ki se je več desetletij z ljubeznijo ukvarjal z zdravilnimi rastlinami.

3,61 €
 
Čajna mešanica patra Simona Ašiča (MetaSIT) (06), 50 g
Čajna mešanica patra Simona Ašiča (MetaSIT) (06), ...

Čajna mešanica po recepturi patra SImona Ašiča.

3,61 €
 
Čajna mešanica MOŠKI ČAJ patra Simona Ašiča (21), 50 g
Čajna mešanica MOŠKI ČAJ patra Simona Ašiča (21), ...

Čajna mešanica po recepturi patra Simona Ašiča.

3,61 €
 
Čajna mešanica VPresSIT patra Simona Ašiča (17), 50 g
Čajna mešanica VPresSIT patra Simona Ašiča (17), ...

Čajna mešanica po recepturi patra Simona Ašiča.

3,61 €