Sanolabor

 

Šifra:

Inkovske jagode PlanetBIO, 200 g
Zadnji kosi
Inkovske jagode PlanetBIO, 200 g
    Za povečavo kliknite na sliko

PlanetBIO inkovske jagode so bogat vir vlaknin, vitamina C, vitamina A in železa. Prihajajo iz Peruja in se ponašajo z aromatičnim sladko-kislim okusom, zaradi katerega so odlične kot samostojen prigrizek ali sestavina energijskih mešanic in sladic. Več>>

10,99 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Blagovna znamka:

PlanetBIO

PlanetBIO

Podroben opis

Zakaj PlanetBIO inkovske jagode?

Iz pravične trgovine. PlanetBIO inkovske jagode nosijo certifikat fair choice, ki zagotavlja, da so bili vsi delavci in kmetovalci v procesu pridelave za svoje delo pravično plačani.

Gojene v džungli. PlanetBIO inkovske jagode so gojene na trajnosten način v tropskem deževnem gozdu, brez uporabe monokultur in grobega poseganja v naravni ekosistem.

Bogata aroma in prijetna tekstura. PlanetBIO inkovske jagode so posušene na nizkih temperaturah, da ohranijo ravno pravšnjo žvečljivo teksturo, ki spominja na gumi bonbone. 

Iz Peruja. Od tam inkovske jagode tudi izvirajo in so pogost pridelek na lokalnih tržnicah.

Inkovske jagode so plodovi zelnate trajnice (Physalis peruviana), ki izvira iz višje ležečih predelov Južne Amerike, kot okrasno rastlino pa jo pogosto sadimo tudi na naših vrtovih. Njeni okusni plodovi, inkovske jagode, so v času zrelosti oranžne barve, veliki kot frnikola in izjemno okusni. Njihova sladko-kisla aroma je v posušenih PlanetBIO inkovskih jagodah še posebej izrazita. Volčje jabolko so sicer v perujskem ljudskem zdravilstvu uporabljali za zdravljenje malarije, astme, hepatitis, dermatitis, revmatizma in raka, a nobeno od omenjenih delovanj ni znanstveno potrjeno.

Navodila

PlanetBIO inkovske jagode lahko uživamo same med obroki, ali pa jih z z drugim suhim sadjem in oreščki zmešamo v okusen prigrizek. Uporabimo jih lahko tudi kot sestavino energijskih ploščic, presnih kroglic, piškotkov in drugih presnih sladic, ali pa eno pest dodamo kosmičem, granolam, jogurtom ali sladoledom. Ker so prijetno sladko-kiselkastega okusa, se še posebej ujamejo s sadnimi okusi.

Pest inkovskih jagod zaužijte kot prigrizek med obroki, pomešajte jih s kosmiči, oreščki in drugim suhim sadjem, dodajte smutijem ali pa iz njih pripravite marmelado. Priporočena dnevan količina je do 30 g (manjša pest). Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnostežene prehrane ter zdravega načina življenja. 

Sestava

ekološki posušeni pldovi perujskega volčjega jabolka (Physalis peruviana)

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Goji jagode planetBIO, 200 g
Goji jagode planetBIO, 200 g

Gojene so po strogih načelih ekološke pridelave, brez uporabe škodljivih insekticidov in fungicidov. Poleg hranljivosti PlanetBIO goji jagode odlikujeta tudi prijetna žvečljiva tekstura in sladka aroma, ki jih dosežemo s pazljivim sušenjem na nizkih temperaturah.

7,99 €
 
Goji jagode PlanetBIO, 150 g
Goji jagode PlanetBIO, 150 g

PlanetBIO goji jagode prihajajo iz redko poseljene kitajske province Quinghai, ki je znana po svoji neokrnjenosti in odmaknjenosti od industrije ter naselij. Gojene so po strogih načelih ekološke pridelave, brez uporabe škodljivih insekticidov in fungicidov.

Goji jagode so naravni vir železa, vitamina c in vitamina B2.

7,99 €
 
Umeboshi kroglice, 16 g
Umeboshi kroglice, 16 g

Umeboshi (ume slive, morska sol), soljeni šiso listi.

14,77 €
 
Mandeljni z bučnimi semeni Kolarič, 100 g
Mandeljni z bučnimi semeni Kolarič, 100 g

Mandeljni z bučnimi semeni so okusen prigrizek.

2,94 €
 
Brusnice ameriške suhe, sladkane, Morgenland, 100 g
Brusnice ameriške suhe, sladkane, Morgenland, 100 ...

Brusnice so tudi zrele trpko-kislega okusa, zato jih pred sušenjem običajno sladkajo. Oslajene in posušene so priljubljen prigrizek, uporabljamo pa jih tudi kot dodatek pri peki.

4,05 €
 
Datlji suhi razkoščičeni bio Morgenland, 200 g
Datlji suhi razkoščičeni bio Morgenland, 200 g

Suhi dateljni sorte deglet nour (ali deglet noor) so v kulinaričnem svetu »kraljica dateljnov«. Zreli sadeži so jantarne barve in imajo okus po medu, zato so odlična osnova za dateljnov sladkor.  So idealen prigrizek za popotnike, raziskovalce in športnike.

2,82 €