Sanolabor

 

Šifra:

Himalajska sol PlanetBIO, 500 g
Himalajska sol PlanetBIO, 500 g
Himalajska sol PlanetBIO, 500 g
Himalajska sol PlanetBIO, 500 g
    Za povečavo kliknite na sliko

PlanetBIO himalajska sol je naravna kamena sol, ki poleg natrijevega klorida (soli) vsebuje tudi primesi drugih mineralov. Je nerafinirana in nejodirana ter se nahaja v popolnoma naravnem stanju, v primerjavi z morsko soljo pa je bolj čista in neonesnažena. Uporabljamo jo za obogatitev in poudarjanje okusa različnih jedi. Več>>

3,99 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Podroben opis

Zakaj PlanetBIO himalajska sol?

Neonesnažena. V primerjavi z morsko soljo je kamena sol umaknjena od različnih onesnažil, ki so lahko težava v večini svetovnih morij.

Nerafinirana & nejodirana. Vsi minerali in primesi v PlanetBIO himalajski soli so tam že po naravi. Ničesar ji nismo odvzeli ali dodali – zakaj bi spreminjali nekaj, kar je v popolnosti ustvarila narava?

Brez polnil, sredstev proti sprijemanju ali drugih dodatkov. Veliko konvencionalnih namiznih soli vsebuje različne dodatke, ki delajo sol bolj sipko in preprečujejo strjevanje. Ne mi! PlanetBIO himalajska sol je 100 % naravna in brez kakršnihkoli dodatkov. Rožnato  barvo nekaterih zrn ji dajejo naravno prisotne železove spojine.

Himalajska sol je vrsta kamene soli, kopana v rudnikih pod vznožjem Himalaje, v Pakistanu. Gre za halit, mineralno obliko natrijevega klorida, ki se na območju Himalaje pojavlja kot ostanek pradavnega oceana. Vso himalajsko sol kopljejo v pakistanskih rudnikih soli Khewra, ki veljajo za drugo največje tovrstno nahajališče na svetu. V nasprotju z morjem se jih onesnaženje še ni dotaknilo, zato je himalajska sol v primerjavi z morsko soljo čistejša in vsebuje manj onesnažil.

Človek ceni sol že od nekdaj, saj mu je med drugim omogočila konzerviranje in shranjevanje različnih živil. Prav sol je osnovala temelje za razvoj mnogih civilizacij in bila eno glavnih živil za trgovanje. Cenili so jo že antični Hebrejci, Grki, Rimljani, Kitajci in Egipčani, ki so ji pripisali mnoge simbolične pomene. Ker je bila za večino ljudi težko dostopna, je dolgo veljala za simbol bogastva in razkošja, danes pa si življenja brez soli skorajda ne moremo predstavljati. Ločimo dva tipa soli: morsko sol, ki jo pridobivajo z izhlapevanjem morske vode na solinah, in kameno sol, ki se nahaja v rudnikih pod zemljo kot ostanek morja. PlanetBIO himalajska sol spada med kamene soli, sicer pa je kemična sestava obeh tipov podobna, ker je vir obeh morje. Poleg NaCl, vsebuje kamena sol praviloma tudi primesi ostalih soli in kamenin, ki se nahajajo v nahajališčih kamene soli.

PRIDELAVA

PlanetBIO himalajska sol prihaja iz himalajskih rudnikov soli Khewra v Pakistanu. V procesu predelave ni rafinirana ali jodirana, prav tako ji niso dodane nobene kemične snovi, sredstva proti sprijemanju ali druge primesi. Prisotnost različnih mineralov je izključno naravna, za rožnato barvo nekaterih solnih kristalov pa je odgovorna naravna prisotnost železovih spojin.

KORISTI

  • Nerafinirana & nejodirana
  • Vsebuje kalcij in druge rudninske primesi
  • Z neodvisnimi analizami potrjeno, da NE vsebuje težkih kovin 

Navodila

PlanetBIO himalajska sol obogati in poudari okus jedi, poleg slanih jo lahko s pridom uporabljamo tudi pri pripravi sladkih jedi, kjer obogati aromo. Priporočamo, da jo hrani dodajamo šele ob koncu kuhanja.

Himalajsko sol uporabite namesto običajne morske soli. Dodajte jo kopelim in obraznim maskam. 

PlanetBIO himalajsko sol lahko uporabljamo tudi za pripravo slanice, s katero izpiramo nosnice, obraz ali druge dele telesa. Slanico, nasičeno solno raztopino, pripravimo tako, da v željeni količini vode raztopimo toliko himalajske soli, da se kristali ne raztapljajo več (približno 3 zvrhane jušne žlice soli na liter vode). Tako pripravljeno nasičeno solno raztopino lahko uporabljamo kot kopel ali tekočino za izpiranje nosnic, sestavino za različne obrazne maske ali obkladke.

Prevelike količine zaužitega natrija povečujejo možnost za povišan krvni tlak in razvoj srčno-žilnih bolezni, zato je zaželeno omejeno uživanje soli. PlanetBIO himalajska sol pri tem ni izjema, zato priporočamo zmerno soljenje hrane, predvsem pa manjše uživanje procesiranih živilskih izdelkov, ki že vsebujejo velike količine rafinirane soli.

Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnostežene prehrane ter zdravega načina življenja. 

Sestava

Jedilna, kamena, fina sol

Nejodirana sol: Soli ni dodan jod, ki je nujno potreben za delovanje ščitnice.

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Piranska sol nemleta, v kartonskem tulcu, 500 g
Piranska sol nemleta, v kartonskem tulcu, 500 g

Piranska sol z zaščiteno označbo porekla je nemleta, nerafinirana ter izrednega okusa, ki ga dopolnjuje v kristalih ujeta matična voda.

2,70 €
 
Piranska sol nemleta, 500 g
Piranska sol nemleta, 500 g

Piranska sol z zaščiteno označbo porekla je nemleta, nerafinirana ter izrednega okusa, ki ga dopolnjuje v kristalih ujeta matična voda.

4,00 €
 
Himalajska kristalna sol FINO MLETA Dr. Aypar, 900 g
Himalajska kristalna sol FINO MLETA Dr. Aypar, ...

Prehransko dopolnilo.

Himalajska sol izvira iz Himalaje, področje severnega Pakistana.

8,46 €
 
Himalajska kristalna sol GROBO MLETA Dr. Aypar, 500 g
Himalajska kristalna sol GROBO MLETA Dr. Aypar, ...

Prehransko dopolnilo.

Kristalna sol izvira iz Himalaje, področje severnega Pakistana.

9,20 €
 
Himalajska kristalna sol KOSI Dr. Aypar, 500 g
Himalajska kristalna sol KOSI Dr. Aypar, 500 g

Prehransko dopolnilo.

Kristalna sol izvira iz Himalaje, področje severnega Pakistana.

9,20 €
 
Ajurvedska fina sol Sonnentor, 150 g
Ajurvedska fina sol Sonnentor, 150 g

Naravna, neobdelana kristalna sol, bogata z minerali.

2,31 €