Sanolabor

 

Šifra:

Probiotični mikroorganizmi Avita, 1000 ml
Probiotični mikroorganizmi Avita, 1000 ml
    Za povečavo kliknite na sliko

Prehransko dopolnilo s probiotiki – tekoča mešanica različnih vrst probiotičnih bakterij (aerobnih in anaerobnih), ki se najraje naselijo v okolju, kot je črevesna sluznica. Probiotiki so narejeni popolnoma naravno (z vrenjem) in brez vseh umetnih dodatkov. Več>>

21,95 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Probiotični mikroorganizmi Avita so naravna mešanica različnih probiotičnih bakterij. Narejeni so po ideji japonskega profesorja dr. Teruoja Higa, ki je skupaj fermentiral aerobne in anaerobne mikroorganizme. Na takšen način dobimo probiotike, ki odražajo stanje v zdravem črevesju, kjer v simbiozi bivajo mikroorganizmi, ki kisik porabljajo (aerobni) in mikroorganizmi, ki kisik proizvajajo (anaerobne).

Količina posameznih sevov probiotičnih bakterij se rahlo spreminja od serije do serije, glede na potek vretja, kar kaže, kako naraven je ta probiotični napitek.

Z rednim vnosom probiotičnih bakterij v črevesju spet nastane kisik in se vzpostavi zdrava črevesna flora, ki je pomembna za ohranjanje naravne obrambne sposobnosti telesa.

Probiotični mikroorganizmi Avita so:

  • odlično dopolnilo k prehrani, če ni uravnotežena (mladostniki, zaposleni),
  • nepogrešljivi so za vse, ki vsakodnevno doživljajo različne stresne situacije (fizične, psihične),
  • zelo primerni za starostnike, nosečnice in otroke, ker podpirajo naravne obrambne sposobnosti telesa,
  • idealni pri zmanjšani vitalnosti črevesja (pomanjkanje črevesnih bakterij, spremenjena črevesna flora).

Navodila

Probiotični mikroorganizmi Avita so še posebej primerni za:

  • otroke od 3. leta,
  • mladostnike,
  • nosečnice,
  • zaposlene pod močnim stresom,
  • starostnike.

Priporočamo vam, da s Probiotičnimi mikroorganizmi Avita naredite tri- do šestmesečno kuro. Probiotični mikroorganizmi Avita so tekoči probiotiki, ki so primerni za dolgotrajno uživanje.

Uporaba: Zaužijte na prazen želodec 5 do 30 minut pred obrokom, 2 do 3 x dnevno 20 ml (2 JŽ), otroci od 3. leta starosti 10 ml, čiste tekočine ali pomešane z vodo oziroma sokom. Pred uporabo dobro pretresite.1000 mililitrov zadostuje za približno tri tedne.

Shranjevanje: Izdelek hranite na hladnem mestu, med transportom pa prenese tudi višje temperature. Odprt izdelek hranite v hladilniku in ga porabite v 4 tednih. Zaradi kopičenja ogljikovega dioksida lahko nastane rahel nadtlak v plastenki. Morebitne usedline in beli kosmiči (kvasi) so neškodljivi in nastanejo zaradi naravnega vrenja. Zaradi proizvodnje (naravnega vrenja) lahko pride do razlik v okusu, barvi in številu bakterij.

Opozorila

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Sestava

Sestavine: Voda, melasa (med vretjem jo mikroorganizmi porabijo in spremenijo v desnosučno mlečno kislino), Saccharomyces cerevisiae, Streptococcus thermiphilus, Lactobacillus (različni sevi), Lactococcus lactis, Leuconostoc mesenteroides, zdrobljeni riževi otrobi, sabljasti triplat.

Izdelek ne vsebuje: glutena, mleka, alkohola, jajc in soje. Proizveden je brez umetnih dodatkov, konzervansov, umetnih arom in ni gensko spremenjen. Končni izdelek je testiran na Shiga toksin-gen 1 in 2 (EHEC).

Povprečna vrednost v 60 ml:

Aerobne probiotične bakterije: 84 milijonov kolonijskih enot
Anaerobne probiotične bakterije: 240 milijonov kolonijskih enot
Desnosučna mlečna kislina: 204 mg

Povprečna vrednost v  100 ml / 60 ml:

Energijska vrednost  29kJ (6,8kcal) / 17,4kJ (4,1 kcal)
Maščoba < 0,1 g / < 0,1 g 
Ogljikovi hidrati 1,4 g / 0,8 g
- od tega sladkor 0,5 g / 0,3 g
Beljakovine 0,3 g / 0,2 g

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Bactoblis Junior, 30 tablet
Bactoblis Junior, 30 tablet

Bactoblis Junior oralni probiotik v obliki tablet za lizanje. Vsebuje edinstven, klinično preverjen probiotik Streptococcus salivarisu K12.

19,99 €
 
Ekološki sirup rdeče pese za otroke Endovital, 200 ml
Ekološki sirup rdeče pese za otroke Endovital, ...

Izdelek je pomemben vir energije, namenjen otrokom. Zaradi svojega izjemnega okusa ga otroci z veseljem uživajo. Prehransko dopolnilo.

17,67 €
 
Doppelherz system magnezij 400 citrat, 20 vrečk
Doppelherz system magnezij 400 citrat, 20 vrečk

Prehransko dopolnilo s sladiloma. Z okusom pomaranča-granatno jabolko. Magnezij za normalno delovanje mišic in živčnega sistema. 1x dnevno. Granulat v vrečkah z magnezijem, vitaminoma B6 in vitaminom C. Brez laktoze in glutena.

11,42 €
 
Cordyvit®K –  140 kapsul
Cordyvit®K – 140 kapsul

Prehransko dopolnilo za športnike in aktivne osebe po fizičnih obremenitvah.

20,00 €
 
Klamatska alga KlamathRWmax, 60 rastlinskih kapsul
Klamatska alga KlamathRWmax, 60 rastlinskih kapsul

Prehransko dopolnilo s klamatsko mikroalgo, ki je bogata z vitamini in minerali.

22,70 €
 
BioGaia Protectis Baby probiotične kapljice, 5 ml
BioGaia Protectis Baby probiotične kapljice, 5 ml

BioGaia Protectis Baby kapljice v plastičnem vsebniku so prehransko dopolnilo, ki vsebuje Lactobacillus reuteri Protectis, ki je patentirana mlečnokislinska bakterija družbe BioGaia.

12,61 €