Sanolabor

 

Šifra:

Lincomplex, 14 kapsul
Lincomplex, 14 kapsul
    Za povečavo kliknite na sliko

Prehransko dopolnilo z inovativno sestavo, ki vsebuje mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG (LR GG) ter skrbno izbrane vitamine B in mineral cink. Prehransko dopolnilo LinComplex je plod slovenskega znanja in izkušenj Lekovih strokovnjakov.  Več>>

15,99 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Vsebuje mineral cink in vitamine B1 (tiamin), B2 (riboflavin) in B6, ki so pomembni za dobro počutje in delovanje našega telesa. Njihova količina se v našem telesu lahko zmanjša, če imamo pomanjkljivo prehrano, smo preobremenjeni ali če pride do velikih izgub teh mikrohranil zaradi drugih vzrokov, kot je v primeru driske.

Lactobacillus rhamnosus GG se v prehrani in prehranskih dopolnilih široko uporablja v svetu od leta 1990 in ima status GRAS (angl. generally- recognised-as-safe, splošno priznano kot varno). Ta sev je najbolje raziskan na svetu, njegova uporaba je podprta s študijami, v katerih so dokazali varnost uporabe.

V rod Lactobacillus spadajo bakterije, ki so poleg drugih bakterij naravno prisotne v človeški črevesni mikrobioti (starejši izraz je črevesna mikroflora).

Vitamin B2 (riboflavin) ima vlogo pri ohranjanju zdravih sluznic. Največja sluznica v telesu je črevesna sluznica.

Vitamina B2 (riboflavin) in B6 prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Cink ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zato lahko njegovo pomanjkanje v telesu vpliva na imunsko odpornost. Znan je tudi kot učinkovit antioksidant, kar pomeni, da je vključen v proces zaščite celic pred oksidativnim stresom.

Ob vsakem antibiotiku je potrebno jemati tudi probiotik
Sodobnega zdravljenja bakterijskih okužb si ne znamo več predstavljati brez uporabe antibiotikov, ki velikokrat tudi rešujejo naša življenja. Antibiotiki po zaužitju potujejo v črevesje in se od tam absorbirajo v kri. Po krvi potujejo na mesto delovanja, kjer uničijo bakterije, ki so povzročitelji bolezni. Na svoji poti do mesta delovanja pa antibiotiki v črevesju vplivajo tudi na koristne bakterije, ki so normalno prisotne v našem črevesju. Poruši se ravnovesje med dobrimi in slabimi bakterijami v črevesju in omogoči razrast posameznih mikroorganizmov v črevesni mikrobioti. Strokovni izraz za porušenje zdrave črevesne mikrobiote je disbioza. Posledice se lahko kažejo predvsem kot driska, napenjanje, kandidoza, oslabljen imunski sistem, lahko pa tudi kot debelost, kot posledica motenj v presnavljanju.

Da bi preprečili te težave in za vzpostavitev ravnovesja v črevesju je pomembno, da že prvi dan ob jemanju antibiotika pričnemo tudi z jemanjem probiotika. Probiotik je potrebno jemati ves čas zdravljenja z antibiotikom. Tako poskrbimo za uravnoteženost črevesne mikrobiote, ki je pomembna tudi za pravilno delovanje imunskega sistema.  Med jemanjem probiotika in antibiotika mora miniti vsaj 3 ure, saj antibiotiki, dokler so še v črevesju, lahko delujejo tudi na probiotik.

Navodila

KAKO GA UPORABLJATI:
Odrasli in otroci, starejši od 6 let:   1 -2 kapsuli na dan
Začnite z 1 kapsulo. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Po potrebi nadaljujte z jemanjem 2 kapsul.

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred vlago in svetlobo. Izdelek shranjujte v originalni embalaži. Ni potrebno shranjevanje v hladilniku.

Opozorila

Prehranskega dopolnila NE JEMLJITE če:
Ste alergični na katerokoli sestavino izdelka.
Imate hudo imunsko pomanjkljivost ali hudo bolezen (npr. AIDS, rakave bolezni, huda akutna stanja in podobno).

 

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prehranskega dopolnila ne jemljite z vročimi napitki in alkoholnimi pijačami. Če vi ali vaš otrok kapsule Lincomplex jemljete sočasno z antibiotiki, priporočamo, da kapsule LINCOMPLEX vzamete najmanj 3 ure po zaužitju antibiotika.

Sestava

Vsebnost:

Sestavine: V 1 kapsuli: V 2 kapsulah:
Lactobacillus rhamnosus GG 1 × 1010
kolonijskih
enot
2 × 1010 kolonijskih enot
Tiamin (vitamin B1) 0,4 mg
36 % PDV*
0,8 mg
72 % PDV*
Riboflavin (vitamin B2) 0,5 mg
36 % PDV*
1,0 mg
72 % PDV*
Vitamin B6 0,4 mg
29 % PDV*
0,8 mg
57 % PDV*
Cink 3 mg
30 % PDV*
6 mg
60 % PDV*

*Priporočeni dnevni vnos.

Sestavine:
Sestavine (1 kapsula): Lactobacillus rhamnosus GG (najmanj 1 × 1010 kolonijskih enot liofiliziranih bakterij); sredstvo za povečevanje prostornine: maltodekstrin (iz koruze); vezivo: hidroksipropilmetilceluloza; cinkov glukonat; riboflavin (vitamin B2); tiamin (vitamin B1); piridoksin hidroklorid (vitamin B6); stabilizator: polisaharidi (gelanski gumi); barvilo: titanov dioksid. Brez glutena, mlečnih beljakovin in želatine.

Sorodni izdelki

Litozin Forte, 90 kapsul
Litozin Forte, 90 kapsul

Prehransko dopolnilo za sklepe.

21,98 €
 
Basica Vital, bazični prah, 200 g
Basica Vital, bazični prah, 200 g

Basica Vital, bazični prah, je mešanica bazičnih vitalnih snovi na osnovi mlečnega sladkorja za vzdrževanje in uravnavanja harmoničnega kislinsko-bazičnega ravnovesja. Za mešanje s hrano, kuhanje in peko ter za mešanje s sokom.

11,29 €
 
Novo
Norwegian Pharma Prožnost sklepov in mišic, 60 kapsul
Norwegian Pharma Prožnost sklepov in mišic, 60 ...

Vsebuje vrhunske, visoko koncentrirane omega-3 maščobne kisline in vrsto drugih sestavin, ki delujejo dokazano dobro za mišice, sklepe in kostno strukturo. 

29,78 €
 
Basica Direkt, bazične mikroperle za direktno uživanje, 30 vrečic
Basica Direkt, bazične mikroperle za direktno ...

Basica Direkt, bazične mikroperle v praktični vrečki, vsebuje izravnano kombinacijo bazičnih vitalnih snovi za vzdrževanje in uravnavanje harmoničnega kislinsko-bazičnega ravnovesja. Za neposredno zaužitje brez vode.

17,15 €
 
CTP Detoxor Soria Natural, 36 tablet
CTP Detoxor Soria Natural, 36 tablet

CTP detoxor je  inovativen izdelek, pripravljen z liofilizacijo iz mladih listov Lepidium latifolium, ki spodbuja celično detoksifikacijo in notranje čiščenje telesa. 

 

16,95 €
 
Spirulina Pukka, 150 tablet
Spirulina Pukka, 150 tablet

Prehransko dopolnilo - Spirulina. Odličen vir vitaminov in mineralov.

 

20,71 €