Sanolabor

 

Šifra:

Microdacyn 60 raztopina, 500 ml
Microdacyn 60 raztopina, 500 ml
    Za povečavo kliknite na sliko

Biološko aktivna zdravilna raztopina za čiščenje, vlaženje in zmanjševanje mikrobne obremenitve vseh akutnih ter kroničnih ran, ki jih je težko zdraviti, so okužene ali kako drugače zahtevajo nego.  Več>>

12,81 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Podroben opis

Izdelek Microdacyn zmanjšuje mikrobno obremenitev tako, da uničuje patogene enocelične mikroorganizme brez strupenih ali drugih škodljivih učinkov na človeško tkivo. Poleg tega, izdelek Microdacyn prispeva k vlažnemu okolju rane, kar omogoči njeno hitrejše celjenje. Ne draži kože, oči ali grla in nevtralizira neprijeten vonj. Brez vsebnosti kemikalij (betain, bigvanid), zato je primeren za uporabo tudi v usni, nosni in ušesni votlini. Ne poškoduje hrustanca, kosti, kit in vezi. Po uporabi se zdravilne učinkovine povsem izničijo in ostane zgolj NaCl. Izdelka Microdacyn zato ni treba zavreči kot bolnišnični odpadek. Izdelek Microdacyn lahko preprosto uporabljate v kombinaciji z drugimi oblikami zdravljenja ran, kot npr. sodobne obloge (tudi v kombinaciji s srebrovimi oblogami in jodom).

Navodila

  • Z raztopino Microdacyn ob vsaki prevezi navlažite oblogo, če se je ta sprijela na površino rane ter  odstranite ostanke katerekoli obloge za rane, ki je bila nameščena
  • Nanesite raztopino Microdacyn neposredno na rano ter s pomočjo enega ali več prepojenih kosov mehke gaze očistite rano, s tem boste odstranili vse obloge in uničili večino mikroorganizmov
  • Microdacyn lahko uporabite za čiščenje rane 1-3 krat dnevno oz pri vsaki prevezi, odvisno od stanja rane. V fazi granulacije, ko je sekrecija minimalna, je potrebno odmerjanje raztopine Microdacyn zmanjšati na 1 krat dnevno!
  • Ko ste rano očistili, prepojite mehko gazo npr. 10x10cm z raztopino Microdacyn od 15-25ml ter položite gazo neposredno na rano (obkladek). Pustite na rani 15 min, sicer lahko tudi več ur oz njegova uporaba je neomejena. To lahko ponovite 1-3 krat dnevno.
  • Microdacyn raztopine ne izpirajte z vodo in ne osušite, naj rana ostane vlažna, sicer zmanjšate učinkovitost celjenja.
  • Pred namestitvijo primarne sodobne obloge se prepričajte, da je površina rane navlažena z Microdacyn raztopino. Microdacy raztopino lahko nanesete tudi neposredno na oblogo za rane. S tem boste ohranili vlažnost površine rane in preprečili ponovno okužbo. Izboljšal se bo pretok krvi in postopek celjenja.
  • Microdacyn raztopino lahko uporabljate skupaj z vsemi sodobnimi oblogami za rane, tudi srebrom in jodom. Lahko jo uporabljate skupaj z antibiotiki. Microdacyn ni toksičen, ne vpliva na zdrave človeške celice, ne poškoduje steno celice in ne draži okolice rane ter zdrave kože.
  • Po odprtju lahko Microdacyn uporabljate 60 dni. 

Sestava

Elektrolizirana H₂O in NaCl;

Pomožne snovi: HOCL, NaOCL, stabilen pH

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Microdacyn Hydrogel, 120 g
Microdacyn Hydrogel, 120 g

Hidrogel za čiščenje in hidriranje vseh akutnih in kroničnih globokih in površinskih ran, ter rehidracijo opeklin 2. stopnje v vseh fazah zdravljenja in celjenja.

14,95 €
 
Microdacyn 60 raztopina v pršilu, 250 ml
Microdacyn 60 raztopina v pršilu, 250 ml

Za zdravljenje več vrst ran.

7,12 €
 
Microdacyn Hydrogel, 250 g
Microdacyn Hydrogel, 250 g

Hidrogel za čiščenje in hidriranje vseh akutnih in kroničnih globokih in površinskih ran, ter rehidracijo opeklin 2. stopnje v vseh fazah zdravljenja in celjenja.

24,20 €
 
Zaščitna vrečka za mavec - NOGA
Zaščitna vrečka za mavec - NOGA

Zaščitna vrečka za mavec za nogo.

11,99 €
 
Negovalna krema Soffisof Solutions Silc, 200 ml
Negovalna krema Soffisof Solutions Silc, 200 ml

Bogata z rastlinskimi olji, karitejevim maslom in izvlečkom kamilice, ki koži vračajo elastičnost. Zlasti primerna za nego starejše in občutljive kože.

4,60 €
 
Medicinski pripomoček
NoDol krema, 100 ml
NoDol krema, 100 ml

Medicinski pripomoček se uporablja v predelu sklepov, predvsem rok, nog in hrbtenice. Krema je primerna za odrasle in mladostnike od 12. leta dalje, aktivne športnike in rekreativce.

12,49 €