Sanolabor

 

Šifra:

Trak za komolec Epibrace Medi
Trak za komolec Epibrace Medi
Trak za komolec Epibrace Medi
Trak za komolec Epibrace Medi
Trak za komolec Epibrace Medi
    Za povečavo kliknite na sliko

Trak za teniški/golfski komolec. Več>>

46,90 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Blagovna znamka:

Medi

Medi

Podroben opis

Zračna blazinica pritiska direktno na mišice podlahti. To zmanjša obremenitev mišic in kit v komolcu.

Lastnosti

 •  zračna blazinica omogoča enakomeren, stalen pritisk na celotno področje in preprečuje prevelik pritisk na manjša področja
 •  zračna blazinica je premična, tako da omogoča sredinsko in stransko uporabo traku
 •  meritvena lestvica na zateznem traku omogoča posamezniku nastavitev primerne zategnitve, ki jo lahko po potrebi kadarkoli prilagodi
 •  elastični zatezni trak se prilagaja spremembam obsega mišic podlahti pri gibanju
 •  trak je izdelan v univerzalni velikosti in se ga lahko uporablja na levi ali desni roki z namestitvijo zračne blazinice

Indikacije

 •  epikondilitis (vnetje,teniški ali golfski komolec)

 

 

Navodila

Kako izdelke nositi

Ko se dalj časa neaktivni (med spanjem), si bandažo medi Epibrace snemite.

Uporaba pasu

 • Blazinico pritrdite znotraj označenega mesta, odvisno od indikacij. V primeru lateralnega epikondilitisa (teniški komolec) jo pritrdite na zunanji del, v primeru medialnega epikondilitisa (golfski komolec) pa jo pritrdite na notranji del. Za desno roko (»R«) mora biti konica blazinice obrnjena navzgor, za levo roko (»L«) pa mora biti konica blazinice obrnjena navzdol. Med nošenjem opore mora biti konica blazinice vedno obrnjena proti dlani.
 • Prilagodite obseg tako, da je čim večji in nato pritrdite trak na bandažo.
 • Bandažo potegnite preko obolele podlakti, pri tem pa morajo zaponke vedno biti na zunanji strani.
 • Da bi našli pravo lego za blazinico na vaši podlakti, roko stisnit v pest in jo potegnite navzgor, če imate lateralni epikondilitis, oziroma navzdol, če imate medialni epikondilitis. Blaznico namestite na napete mišice tako[radialno = na zunanji strani roke (lateralno), ulnarno = na notranji strani roke (medialno)], da je rob bandaže približno 5 cm stran od komolčnega sklepa.
 • Podlaket položite na trdno podlago in zategnite trak do ustrezne številke obsega vaše roke, na primer do številke 6, če je obseg vaše roke 29 cm. Bandaža se mora vaši roki vedno trdno prilegati, ne sme zdrsavati ali pa vas vezati. Pritisk lahko po občutku prilagajate in  si tako zagotovite popolno udobje.

Izdelke vedno uporabljate v skladu z navodili, ki vam jih je dal zdravnik. Ko si bandažo nameščate prvič, naj bo poleg kdo od usposobljenega zdravstvenega osebja, na primer ortopedski tehnik. Če poleg bandaže uporabljate še kateri drug izdelek, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom.

Navodila za vzdrževanje

Velcro zaponke morajo biti pred pranjem zaprte. Izdelek perite pri temperaturi 30 °C na programu za občutljivo perilo ali ga perite ročno, pri tem pa uporabljajte detergent za občutljivo perilo. Po pranju oporo dobro sperite in jo obesite da se posuši. Izdelka ne sušite v sušilnem stroju, na radiatorju ali pa izpostavljenega neposredni sončni svetlobi. Madežev ne odstranjujte z  benzenom ali kemičnimi pralnimi sredstvi. Ostanki mila (detergenta, praška) lahko dražijo kožo in tako povzročijo, da nošenje opore postane neprijetno.

Navodila za shranjevanje

Izdelek hranite v suhem prostoru na sobni temperaturi. Ne izpostavljajte ga, vročini, neposredni sončni svetlobi in vlagi.

Opozorila

Pomembna opozorila

Priporočamo, da bandažo uporablja le en bolnik. Če jo pri zdravljenju uporablja več kot en bolnik ali če je njena uporaba neustrezna, potem proizvajalec za ustreznost izdelka ne more več jamčiti. Če med nošenjem bandaže občutite veliko bolečino ali pa se pojavi neprijeten občutek, bandažo snemite in se takoj posvetujte z zdravnikom ali specializiranim trgovcem.

Stranski učinki/kontraindikacije

Stranski učinki, ki bi vplivali na delovanje celega telesa, niso znani.

Če so bandaže (ali podobni izdelki) preozki, lahko v posameznih primerih pride do pritiska na žile in živce. Zato se morate v naslednjih primerih obvezno posvetovati s svojim zdravnikom:

 • Bolezni ali poškodbe kože na področju uporabe, še posebej če so prisotni tudi vnetni simptomi (koža je na otip vroča, je otekla ali pordela).
 • Občutljivost in motnje perfuzije v nogah ali stopalih (pri diabetesu).
 • Motnje z odtekanjem limfe, prav tako tudi nejasno otekanje mehkih tkiv izven mesta uporabe.

O uporabi bandaže v kombinaciji s katerim drugim izdelkom (na primer s kompresijskimi nogavicami za roke) se posvetujte z odgovornim zdravnikom.

Sestava

Poliamid, poliester, elastan.

VELIKOSTI

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Opornica za zapestje Manumed active Medi - LEVA ROKA
Opornica za zapestje Manumed active Medi - LEVA ...

Opora za imobilizacijo zapestja daje zapestju stabilnost in zmanjša obremenitve. ZA LEVO ROKO.

58,90 €
 
Čistilo za ročno pranje kompresijskih nogavic Medi Clean
Čistilo za ročno pranje kompresijskih nogavic ...

Čistilo za ročno pranje kompresijskih nogavic

6,50 €
 
Ledvena opornica Lumbamed basic Medi - za moške
Ledvena opornica Lumbamed basic Medi - za moške

Ledvena opornica iz Clima Comfort pletiva (ojačan križni pas).

62,91 €
 
Pripomoček za sezuvanje nogavic Butler Off Medi
Pripomoček za sezuvanje nogavic Butler Off Medi

Pripomoček Butler Off vam pomaga sleči nogavice v le nekaj sekundah brez neudobnega sklanjanja.

30,70 €
 
Nogavice Travel men Medi
Nogavice Travel men Medi

Medi travel men nogavice so narejene iz posebnega materiala, ki poveča občutek udobja in dobrega počutja. Pomanjkanje gibanja in zožanje ven, kot posledica dolgotrajnega sedenja v avtu, letalu ali vlaku, upočasnjujeta pretok krvi do srca.

37,90 €
 
Nogavice Travel men Medi (krajše)
Nogavice Travel men Medi (krajše)

Medi travel men nogavice so narejene iz posebnega materiala, ki poveča občutek udobja in dobrega počutja. Pomanjkanje gibanja in zožanje ven, kot posledica dolgotrajnega sedenja v avtu, letalu ali vlaku, upočasnjujeta pretok krvi do srca.

37,90 €