Sanolabor

 

Šifra:

I-touch SURE inteligentni spodbujevalnik kontinence
I-touch SURE inteligentni spodbujevalnik kontinence
    Za povečavo kliknite na sliko

Naprava krepi mišice medeničnega dna in pomaga, da ponovno pridobijo nadzorovalno sposobnost za zadrževanje urina. Uporabljamo pri stresni, urgentni ali mešani inkontinenci. Več>>

180,60 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Učinek njenih stimulativnih programov je klinično potrjen in brez neželenih učinkov. Uporabljamo pri urinski inkontinenci in fekalni inkontinenci tako pri ženskah kot tudi pri moških.

Naprava ima 4 klinično dokazno učinkovite programe: za STRESNO, MEŠANO in URGENTNO INKONTINENCO ter program za vzdrževanje tonusa mišic medeničnega dna.

Naprava krepi mišice medeničnega dna in pomaga, da ponovno pridobijo nadzorovalno sposobnost za zadrževanje urina. Uporabljamo pri stresni, urgentni ali mešani inkontinenci. Učinek njenih stimulativnih programov je klinično potrjen in brez neželenih učinkov.

Napravo lahko uporabljamo tudi za krepitev mišic medeničnega dna po porodu, če po 6. tednih s Keglovimi vajami ne dosežemo želenega učinka zadrževanja urina.

Z analno sondo te naprave lahko zdravimo fekalno inkontinenco, tako pri moških kot pri ženskah, prav tako urinsko inkontinenco pri moških, največkrat po radikalnih odstranitvah prostate.

Kako deluje naprava?

Naprava itouch Sure nežno spodbuja mišice medeničnega dna s sondami oziroma blazinicami, ki so nameščene v vagino. Učinek njenih stimulativnih programov je klinično potrjen. Naprava itouch Sure namesto vas krepi mišice medeničnega dna in pomaga, da ponovno pridobijo nadzorovalno sposobnost za zadrževanje seča. Uporaba naprave odlično dopolnjuje vaje za krepitev mišic medeničnega dna. Napravo itouch Sure smo razvili na osnovi temeljitih raziskav ter se pri tem posvetovali tudi s strokovnjaki za kontinenco.

Z analno sondo te naprave je mogoče zdraviti tudi fekalno inkontinenco, in sicer tako pri moških kot pri ženskah.

Opomba: Zelo priporočamo uporabo vaginalne sonde Liberty (ki je priložena napravi) in analne sonde Type X-AP.

V nekaterih primerih, ko sonda ni primerna za zdravljenje določene motnje (še posebej, če gre za stanje urgentne inkontinence), lahko namesto nje uporabimo elektronske blazinice, ki jih pritrdimo na telo.

Če pri čemerkoli dvomite o uporabi naprave itouch Sure, se prej posvetujte s svojim zdravnikom ali urologom. 
 

Navodila

Nastavitev in uporaba naprave itouch Sure je zelo preprosta.

1. postopek: V napravo vstavite baterije. Enkrat pritisnite in spustite gumb za vklop, da se prepričate, ali so baterije pravilno nameščene in ali naprava deluje. Zaslon se bo osvetlil in zaslišali boste zvočni signal. Enkrat pritisnite in spustite gumb za izklop, da napravo izklopite.

2. postopek: Vključite povezovalni kabel v napravo itouch Sure, kot je prikazano na sliki.

3. postopek: Drugi konec povezovalnega kabla priključite na sondo.

4. postopek: Vstavite sondo.

Upoštevajte naslednja navodila:
•    Preden vstavite sondo, pojdite na stranišče.
•    Pred vstavitvijo sonde se prepričajte, da je naprava izklopljena.
•    Sondo navlažite z ustreznim gelom ali vodo.
•    Sondo vstavite v vagino, kot bi vstavljali tampon, dokler ni viden samo še rob na koncu. Sonda se bo sama namestila v pravi položaj tako, da bo najširši del roba navpično.
•    Na začetku bo mogoče občutenje sonde nekoliko omejeno, vendar se bo pozneje izboljšalo. Pazite, da na začetku ne boste vadili s preveliko močjo in preobremenili mišic, preden boste pridobili popoln občutek. Občutek morda ne bo enakomeren in je lahko odvisen od občutljivosti živčevja.
•    Če boste za zdravljenje urgentne inkontinence uporabljali blazinice, jih namestite karseda nizko na obe strani hrbtenice.
 

Opozorila

Naprave itouch Sure NE uporabljajte v naslednjih primerih:

•    če imate srčni spodbujevalnik ali težave s srčnim ritmom;
•    če ste noseči;
•    če so vam postavili diagnozo ali vas zdravili zaradi raka na materničnem vratu;
•    če imate ali ste imeli epilepsijo;
•    med vožnjo ali katerokoli drugo dejavnostjo, pri kateri bi zaradi nehotenega krčenja mišic lahko prišlo do nezgode;
•    ne uporabljajte je prvih 12 tednov po operaciji v anogenitalnem predelu; pred uporabo se morajo brazgotine popolnoma zaceliti.

PRED UPORABO OBVEZNO PREBERITE NASLEDNJE OPOZORILO:

•    Inkontinenco lahko povzročajo številni vzroki. Pred uporabo naprave itouch Sure priporočamo, da ugotovite, katero vrsto inkontinence imate in kaj je vzrok zanjo.
•    Če imate okužbo sečil ali kakršnokoli draženje kože v predelu vagine, vam uporabo naprave  itouch Sure odsvetujemo.
•    Posebna previdnost je potrebna, če nimate normalnega zaznavanja ali občutenja v vagini. Prosimo, preberite še poglavje o vstavljanju sonde.
•    Če ste imeli prolaps vagine, maternice ali se med vstavljanjem sonde pojavi neugodje, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom ali urologom.

Opomba: Stimulator lahko varno uporabljate med menstruacijo, čeprav bo morda takrat uporaba nekoliko manj prijetna.

Če pri čemerkoli dvomite o uporabi naprave itouch Sure, se prej posvetujte s svojim zdravnikom ali urologom. 

Tehnične podrobnosti

Komplet vsebuje:

Aparat I-Touch SURE

kabel

Vaginalna ali analna sonda

Baterije

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Beurer EM 49 elektro stimulator tens
Beurer EM 49 elektro stimulator tens

Beurer EM 49 digitalni TENS/EMS elektrostimulator vsebuje tri osnovne funkcije, ki jih lahko uporablja kombinirano: električno stimulacijo živčnih poti (TENS), električno stimulacijo mišičnih tkiv (EMS) in masažni učinek, ki ga povzročijo električni signali.

79,00 €
 
Stimulator Touch Tens za lajšanje bolečine
Stimulator Touch Tens za lajšanje bolečine

Stimulator Touch Tens učinkovito lajša bolečine v križu, hrbtu, ramenih, kolenu ...

69,90 €
 
Elektrode 50 x 100 Beurer
Elektrode 50 x 100 Beurer

Komplet štirih velikih elektrod velikosti 50 x 100 mm za Beurer TENS elektrostimulatorje. 

25,04 €
 
Elektrode 45 x 45 Beurer
Elektrode 45 x 45 Beurer

Komplet majhnih elektrod velikosti 45 x 45 mm za Beurer TENS elektrostimulatorje. 

25,04 €
 
Elektro stimulator Tens EM 80 Beurer
Elektro stimulator Tens EM 80 Beurer

Beurer EM80 digitalni TENS/EMS elektrostimulator vsebuje tri osnovne funkcije, ki jih lahko uporablja kombinirano: električno stimulacijo živčnih poti (TENS), električno stimulacijo mišičnih tkiv (EMS), masažni učinek, ki ga povzročijo električni signali.

99,00 €
 
Moške podloge Indasec Men Normal 10 kosov/zavitek
Moške podloge Indasec Men Normal 10 kosov/zavitek

Anatomsko oblikovane podloge z bariero proti iztekanju. Namenjene moškim z inkontinenco urina. Posebna oblika zagotavlja namestitev na mesto neposrednega uhajanja urina. 

1,77 €