Sanolabor

 

Za boljše učenje, pozornost, koncentracijoPozornost in koncentracija pri otrocih vse bolj upada, naraščata pa slabo razpoloženje in hiperaktivnost. To potrjujejo starši in strokovnjaki v Sloveniji in svetu. Otroci so podvrženi občutnemu neravnovesju med energijo, ki jo od njih zahtevajo vse bolj zahtevne šolske in obšolske dejavnosti in prehrano, ki je vse manj hranljiva: prigrizki, polni hidrogeniranih maščob in kemičnih snovi, hitra prehrana, procesirana industrijska hrana z dodanimi ojačevalci okusa, rafiniran sladkor v vsakem živilu itd. Osveščeni starši se takim živilom sicer izogibajo, a ostaja problem, kako otroku zagotoviti uravnoteženo prehrano, ki bo zadovoljila njegove potrebe pri razvoju, učenju in zdravju.Narava nam je dala pomoč, ki lahko korenito pripomore k izboljšanju stanja.
Ker otrokom kronično primanjkuje pomembnih hranilnih snovi, ki so v obdobju rasti in razvoja še kako potrebni, lahko oplemenitite osiromašeno 'sodobno prehrano' z naravnimi in učinkovitimi dodatki, z modrozeleno algo AFA oz. klamatsko algo. Klamatska alga, še posebej izdelek NutriMax vsebuje preko 100 hranil, potrebnih za dobro vsakodnevno psihofizično delovanje telesa, živčnega sistema in možganov. 
Vsebuje hranila, kot so vitamini B1, B3, folna kislina in B12, ki prispevajo tudi k normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, izboljšanemu delovanju živčnega sistema in povečanim umskim zmogljivostim. Hkrati izboljša tudi naravno odpornost, vsebuje ogromno antioksidantov … 

Pomanjkanje feniletilamina
Odziv naše redne stranke M.P. iz Ljubljane :»NutriMax je izdelek  iz klamatske alge. Je 100% naraven  in  kar je še boljše, uspešno odpravlja motnje koncentracije. Moj otrok je bil tri leta od tega tik pred tem, da začne jemati zdravila. Psihologinja je rekla, da druge rešitve ni, mi pa se s tem nismo sprijaznili. Začel je uživati NutriMax kapsule. Rezultat je bil fascinanten. Težave s koncentracijo so se bistveno zmanjšale. Psihologinja je rekla, da je kaj takega nemogoče, ker se praviloma stanje lahko le poslabša (brez zdravil).« To je le ena izmed zgodb srečnih staršev, ki so otroku na naraven način pomagali do boljšega uspeha v šoli in zdravega razvoja.

Pri mnogih nevroloških motnjah so raziskave pokazale tudi pomanjkanje feniletilamina.    

To je endogena molekula našega živčnega in možganskega sistema. Feniletilamin uspešno uravnava razpoloženje, povečuje umske sposobnosti, izboljšuje spomin, pozornost in zbranost. 

Klamatska alga Klamath RW®max oziroma koncentrat feniletilamina iz klamatske alge Klamin® v izdelkih KlamaUp, NutriMax in Klamin, predstavlja najbogatejši in edini       naravni  rastlinski vir feniletilamina.

Povezava med črevesjem in možgani
Ugotovljeno je bilo, da črevesni peptidi (neprebavljeni proteini in druge potencialno toksične molekule), ki preidejo skozi poškodovano oz »luknjičasto« črevesno membrano, uspejo prodreti tudi čez hematoencefalno bariero (bariera, ki preprečuje neželenim snovem, da bi prišle v možgane).  S tem posežejo tudi v pravilno delovanje možganov.
Tako ni naključje, da je problematika nevroloških motenj in motenj razpoloženja povezana tudi z gastrointestinalnimi motnjami oz. spremembo črevesne mikrobiote. Zato je nujna tudi obnovitev črevesja z učinkovitimi sevi kot je L.A. DDS-1 ter encimi, ki razgrajujejo predvsem peptide. Kombinacijo obojega najdete v izdelku NutriFlor in Florabus.

Izjemni DDS-1 je brez dvoma najmočnejši sev bakterije L. Acidophillus
Znanstveniki so z več kot 80-imi študijami in objavljenimi teksti dokazali, da sev L.A. DDS-1 lahko: 
1. nepoškodovan pride skozi želodčne kisline in alkalno področje žolca; 
2. prispe do črevesja in se prilepi na stene črevesja; 
3. se hitro razmnoži in 
4. učinkovito izpodrine 23 vrst patogenih bakterij.
Predvsem zaradi njegove sposobnosti, da eliminira patogeno floro in kolonizira črevesno membrano pri človeku, DDS-1 pomembno prispeva k normalizaciji in ohranjanju zdrave črevesne membrane. Učinkovita zaščitna funkcija črevesne sluznice je zelo odvisna od »zaščitnega filma«, ki ga tvorijo dobre bakterije. 

Ob tem, ko pomagate svojemu otroku, priporočamo, da naredite spremembe tudi pri sebi, kot staršu.  Pomembno je, da prepoznate nemir pri sebi in otrocih, se pravočasno vprašate o njegovih vzrokih in povprašate za nasvet, kadar je to potrebno. Nemir se lahko prenaša. Uspešna rešitev obstaja!

Avtor: podjetje Vi-da Studio

Sorodni artikli

Klamatska alga NutriMax, 150 rastlinskih kapsul
Klamatska alga NutriMax, 150 rastlinskih kapsul

Prehransko dopolnilo s klamatsko mikroalgo, ki je bogata z vitamini in minerali.

54,90 €
 
Florabus, 30 tablet
Florabus, 30 tablet

Prehransko dopolnilo za prebavila.

14,90 €
 
NutriFlor, 60 rastlinskih kapsul
NutriFlor, 60 rastlinskih kapsul

Prehransko dopolnilo za prebavila.

23,90 €