Sanolabor

 

Pripravite kožo na sonce že sedaj in preprečite alergije na soncePreobčutljivost na sonce je lahko odziv na premočne pripravke v nenaravnih kremah za sončenje ter odziv telesa na preveč toksinov v koži in telesu. Proces  čiščenja, razstrupljanja telesa poteka namreč tudi skozi kožo, sonce in morska voda pa ta proces še povečata.

Koža je naš največji organ. Kar 60 odstotkov tistega, kar nanesemo nanjo, konča v krvi in notranjih organih. Vse sestavine, ki so v kremah in jih nanesemo na kožo, v resnici zaužijemo, le da to storimo skozi »druga usta«- skozi kožo.

Naravni izdelki za pripravo kože na sonce
Razstrupljanje telesa je nujno pri preprečevanju reakcij na sonce ter hkrati odlična metoda za povrnitev življenjske energije. 

Z uživanjem NutriMaxa telo razstrupimo ter ga nahranimo z vsemi pomembnimi hranili. NutriMax vsebuje več kot 100 hranil; vitaminov, mineralov, omega 3, aminokislin. Vsebuje tudi posebne molekule (fikocianin), ki telo še dodatno okrepijo tudi pri alergijah (na sonce, na hrano, na cvetni prah,..). 

Klamatska alga - izdelka NutriMax in KlamathRW®max delujeta alkalno - pripomoreta k uravnavanju pH-ja v telesu in s tem omogočata povečano čiščenje toksinov iz telesa. 

Pri hranilih je najpomembnejše načelo sinergije: čim večja je raznovrstnost hranilnih snovi, tem lažje in več jih telo vsrka. Tako se poveča tudi njihova učinkovitost. Klamatska alga KlamathRW®max najbolj izpolnjuje zahteve opisanega načela, saj je nadvse bogata z vitamini, minerali in ostalimi hranili v uravnoteženih razmerjih (kot že omenjeno vsebuje več kot 100 hranil). Z zaužitjem sprejmemo vase pristno informacijo o vseh njenih učinkovinah.

Klamatske alge KlamathRW®max so tudi bogat vir antioksidantov. Samo 2 grama alg vsebujeta skoraj 50 odstotkov priporočene dnevne količine karotena beta, poleg pa še nekaj drugih karotenoidov, vključno s karotenoma alfa in gama, zeaksantinom, astaksantinom, luteinom in likopenom. 

Zelo pomembna je povezava med kožnimi težavami in sindromom prepustnega črevesja, ki nastane zaradi pomanjkanja encimov, nepravilne ali nepopolne prehrane in črevesne disbioze. Če želimo »premagati« kožne težave je nujna obnovitev črevesne makrobiote. Za zdravo in lepo kožo sta pomembna tudi dobra prebava in redno praznjenje črevesja (čiščenje črevesja). To lahko uredite s probiotično in encimsko regeneracijo črevesja z NutriFlorom. NutriFlor vsebuje probiotike, prebiotike in encime.

Vitamini skupine B tudi vplivajo na zdravo kožo. Klamatska alga izdelek NutriMax in KlamathRWmax vsebuje vse vitamine B. Med drugim vsebuje tudi izdelek NutriFlor nekaj klamatske alge KlamathRW®max, zato telo tudi z njegovim uživanjem prejme informacijo o vseh vitaminih in mineralih. 

Zelo pomembno je, da naša koža dobi priložnost, da se privadi na sonce. Zato poskrbite še pred odhodom na dopust. Pričnite z uporabo prave kreme  že sedaj: na sprehodu, doma pri vrtnarjenju, košnji zelenice, pri kolesarjenju in drugih športih, da boste pripravljeni na morje. Koža z uporabo tako imenovanih UV faktorjev izgublja še eno naravno funkcijo – ustvarjanje pigmenta. Ustvarjanje pigmenta pa je ena najnaravnejših funkcij kože.

Naravna kozmetika Venobis z BDIH certifikatom je pravo bogastvo za vašo kožo. Je dermatološko testirana in uporablja samo sestavine iz kontrolirane ekološke pridelave.

Venobis Sun krema (Cosmerba Oranžna/Solarion) ne naredi  varovalne plasti (UV-zaščite), ker nima dodanega (kemičnega) zaščitnega faktorja, ampak spodbudi nastajanje naravnega pigmenta, ker vsebuje naravni beta karotin (UV zaščita 5-7). 

Priporočamo:

za naravno zaščito pred soncem
kot dopolnilna nega pri reakcijah na sonce in/ali različne druge kreme (s faktorji)
kot hidratantno kremo po sončenju
kot dnevno negovalno kremo
za otroke in odrasle

Navodila za uporabo:

Pred sončenjem: S kremo se pričnite mazati vsaj nekaj dni pred dolgotrajnejšim sončenjem in tudi pred vsako izpostavitvijo soncu.
Navodila za sončenje: Prvi dan naj sončenje ne traja dlje kot 10 minut. Če koža po prvem sončenju ne kaže sprememb (rdečica, pekoča koža), lahko naslednji dan sončenje podaljšate na 20–30 minut in čas sončenja postopoma podaljšujete. V tem času se s kremo večkrat namažite (5- do 8-krat) pred sončenjem, med njim in po njem.
Po sončenju: Kremo lahko uporabljate kot vlažilno kremo po sončenju in s tem podaljšate čas porjavelost kože. 

Kdaj na sonce
Pomembna opozorila: Ne izpostavljajte se močnim sončnim žarkom med 10. in 16. uro!

Sorodni artikli

Zadnji kosi
Proteinski prah jedilne konoplje PlanetBIO, 200 g
Proteinski prah jedilne konoplje PlanetBIO, 200 g

Proteinski prah konoplje je pridobljen iz oluščenih semen konoplje. Za povečanje deleža beljakovin in vlaknin je semenom odstranjena maščoba. Proteinski prah je še posebej cenjen pri športnikih in vseh, ki živijo aktivno življenje, saj beljakovine prispevajo k vzdrževanju in povečanju mišične mase.

7,99 €
 
Spirulina v prahu PlanetBIO, 100 g
Spirulina v prahu PlanetBIO, 100 g

PlanetBIO spirulina v prahu je bogat vir beljakovin, vitamina A, vitaminov B1 in B2, železa in mangana. Gojena je v sladkovodnih bazenih  na Tajvanu, izpostavljena naravni sončni svetlobi, zaradi česar v sebi razvije kar največ klorofila in hranil.

12,99 €
 
Pšenična trava v prahu PlanetBIO, 100 g
Pšenična trava v prahu PlanetBIO, 100 g

PlanetBIO pšenična trava raste na evropskih tleh, na neokrnjenih ekoloških poljih. Ob prisotnosti naravne sončne svetlobe razvije v sebi kar največ klorofila in hranil. Bogata je z vlakninami, folno kislino, železom in vitaminom C, zato predstavlja odličen dodatek smutijem in sokovom

8,99 €
 
-15 %
Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g
Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g

PlanetBIO ekološko gojena ashwagandha prihaja iz Indije, kjer velja za eno najpomembnejših in najbolj pogosto uporabljanih ajurvedskih zelišč ter se tradicionalno uporablja kot adaptogen. 

Prehransko dopolnilo.

7,64 € 8,99 €
 
MSM rastlinskega izvora PlanetBIO, 180 kapsul
MSM rastlinskega izvora PlanetBIO, 180 kapsul

PlanetBIO MSM je naravni vir žvepla, ki ga moramo v telo vnesti s prehrano in je sestavni del beljakovin v laseh, koži in nohtih. Pridobiva se s postopkom destilacije, zato je 100 % čist, brez nečistoč, škodljivih tujkov ali kakršnihkoli dodatkov.

21,99 €
 
Guarana v prahu PlanetBIO, 100 g
Guarana v prahu PlanetBIO, 100 g

PlanetBIO guarana v prahu deluje poživilno in se uporablja kot nadomestek kave. Njena glavna učinkovina je kofein, v primeru guarane imenovan tudi guaranin.

Prehransko dopolnilo.

12,99 €