Sanolabor

 

Očistite se nabranih oblogŠport
 

Med prazniki se hitro prepustimo kulinaričnim užitkom. Tudi za minule praznične dni ni manjkalo dobrot kot so šunka, potica, pirhi in druge sladice. Seveda je prav, da se kdaj pa kdaj prepustimo in uživamo tudi v manj zdravih jedeh, vendar ko se prazniki končajo, je prav, da pometemo za sabo.

Tudi črevesne stene so po prenajedanju potrebne dobrega čiščenja. Iz telesa je potrebno odstraniti vse strupene obloge, ki so se nabrale v prazničnih dneh in zavirajo normalno delovanje prebave.

Strupene obloge

Poglavitni razlog, zakaj ima vedno več ljudi težave s počasno prebavo ali celo zaprtostjo, je nezdrava prehrana. Sem spada predvsem vnaprej pripravljena industrijska hrana, ki je polna konzervansov, umetnih barvil, ojačevalcev okusa in drugih aditivov. Poleg lahko prištejemo tudi razne sladice, nezdrave maščobe in enolično prehrano.

Tovrstna hrana se težko prebavi in se zato nabira na črevesnih stenah, kjer se sčasoma naredijo prave obloge. Te obloge začnejo skozi črevesno steno spuščat v kri toksine in onemogočajo absorpcijo hranljivih snovi ter upočasnjujejo prebavo.

Čistilec  - vlaknina psiliuma

Prvi korak, da telo očistimo strupenih oblog in da naše telo ponovno zadiha je, da v prehrano vnesemo dovolj vlaknin. Zelo učinkovit čistilec črevesja je vlaknina psiliuma. Ta spada med topne vlaknine, kar pomeni, da v stiku z vodo nabrekne in ustvari gel, ki potuje po prebavnem traktu ter na ta način očisti stene črevesja. Zaradi gela je blato mehkejše in se lažje odvaja. Po očiščenih črevesnih stenah in posledično urejeni prebavi se bomo počutili kot prerojeni, polni energije in lahkotnejši.

 

Besedilo nastalo v sodelovanju s Sanofarm.