Sanolabor

 

Hialuronska kislina – ovlaži telo zunaj in znotrajHialuronska kislina je telesu lastna spojina, ki se nahaja v prostoru med celicami. Celice so kot opeka, ki gradijo naše telo, snov v medceličnem prostoru pa je »malta«, ki drži te celice skupaj. Glava sestavina te «malte«, je hialuronska kislina.

Najbolj je skoncentrirana v koži, sklepih – vezivnih tkivih (npr. hrustancu, sinovialni tekočini), očeh, laseh in nohtih. Ima veliko sposobnost vezanja vode in zadrževanja vlage v celicah in s tem tudi blagodejne učinke.

Tekočina v sklepih ima enako vlogo kot olje v motorju avtomobila. Po določenem času je treba olje v motorju avta zamenjati, ker vročina in trenje zmanjšujeta njegovo učinkovitost. S pretirano obrabo olje ni več sposobno ščititi kovinske površine. Hialuronska kislina na enak način učinkuje v sklepih. S staranjem se viskoznost sinovialne tekočine zmanjša, posledično ni več sposobna zaščititi sklepov. Poveča se trenje in poškoduje se površina hrustanca. Prihaja do bolečin, vnetji, obrabe hrustanca.


Hialuronska kislina za vlažno in elastično kožo

Hialuronska kislina je izredno pomembna tudi pri ohranjanju primerne vlažnosti in elastičnosti kože. Že od pubertete dalje količina hialuronske kisline v telesu upada. Z upadom količine hialuronske kisline se zmanjša tudi zmožnost vezanja vode in sčasoma postane koža manj prožna ter manj napeta. Če se ohranja nivo hialuronske kisline v telesu, je koža primerno vlažna, mehka in prožna. 

Hialuronsko kislino, ki je prisotna v HyalurOnu, pridobivajo z bakterijsko fermentacijo. To je poseben biomolekularen postopek. Hialuronska kislina torej ni živalskega izvora (ne delajo je iz petelinje rože ali iz očiščenega hrustanca petelinje prsnice) in je tako primerna tudi za vegetarijance.

 

PRIPOROČAMO!

Zakaj izbrati hialuronsko kislino HYALURON?
•    ker je v obliki tekočine, kar omogoča hitrejšo absorpcijo,
•    ker vsebuje hialuronsko kislino z visoko molekularno maso, ki optimalno vlaži kožo in sklepe,
•    ker je izjemno koncentrirana: 6 mg/ml,
•    ker ni živalskega izvora: je za vegetarijance, vegane,
•    ker je pridobljena po naravnem postopku. 

Kliknite za ogled v spletni trgovini TUKAJ!