Himalajska sol PlanetBIO, 500 g

Blagovna znamka: PlanetBIO
Šifra: {{data.code}}
Himalajska sol PlanetBIO, 500 g

PlanetBIO himalajska sol je naravna kamena sol, ki poleg natrijevega klorida (soli) vsebuje tudi primesi drugih mineralov. Je nerafinirana in nejodirana ter se nahaja v popolnoma naravnem stanju, v primerjavi z morsko soljo pa je bolj čista in neonesnažena. Uporabljamo jo za obogatitev in poudarjanje okusa različnih jedi.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. 

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Zakaj PlanetBIO himalajska sol?

Neonesnažena. V primerjavi z morsko soljo je kamena sol umaknjena od različnih onesnažil, ki so lahko težava v večini svetovnih morij.

Nerafinirana & nejodirana. Vsi minerali in primesi v PlanetBIO himalajski soli so tam že po naravi. Ničesar ji nismo odvzeli ali dodali – zakaj bi spreminjali nekaj, kar je v popolnosti ustvarila narava?

Brez polnil, sredstev proti sprijemanju ali drugih dodatkov. Veliko konvencionalnih namiznih soli vsebuje različne dodatke, ki delajo sol bolj sipko in preprečujejo strjevanje. Ne mi! PlanetBIO himalajska sol je 100 % naravna in brez kakršnihkoli dodatkov. Rožnato  barvo nekaterih zrn ji dajejo naravno prisotne železove spojine.

Himalajska sol je vrsta kamene soli, kopana v rudnikih pod vznožjem Himalaje, v Pakistanu. Gre za halit, mineralno obliko natrijevega klorida, ki se na območju Himalaje pojavlja kot ostanek pradavnega oceana. Vso himalajsko sol kopljejo v pakistanskih rudnikih soli Khewra, ki veljajo za drugo največje tovrstno nahajališče na svetu. V nasprotju z morjem se jih onesnaženje še ni dotaknilo, zato je himalajska sol v primerjavi z morsko soljo čistejša in vsebuje manj onesnažil.

Človek ceni sol že od nekdaj, saj mu je med drugim omogočila konzerviranje in shranjevanje različnih živil. Prav sol je osnovala temelje za razvoj mnogih civilizacij in bila eno glavnih živil za trgovanje. Cenili so jo že antični Hebrejci, Grki, Rimljani, Kitajci in Egipčani, ki so ji pripisali mnoge simbolične pomene. Ker je bila za večino ljudi težko dostopna, je dolgo veljala za simbol bogastva in razkošja, danes pa si življenja brez soli skorajda ne moremo predstavljati. Ločimo dva tipa soli: morsko sol, ki jo pridobivajo z izhlapevanjem morske vode na solinah, in kameno sol, ki se nahaja v rudnikih pod zemljo kot ostanek morja. PlanetBIO himalajska sol spada med kamene soli, sicer pa je kemična sestava obeh tipov podobna, ker je vir obeh morje. Poleg NaCl, vsebuje kamena sol praviloma tudi primesi ostalih soli in kamenin, ki se nahajajo v nahajališčih kamene soli.

PRIDELAVA

PlanetBIO himalajska sol prihaja iz himalajskih rudnikov soli Khewra v Pakistanu. V procesu predelave ni rafinirana ali jodirana, prav tako ji niso dodane nobene kemične snovi, sredstva proti sprijemanju ali druge primesi. Prisotnost različnih mineralov je izključno naravna, za rožnato barvo nekaterih solnih kristalov pa je odgovorna naravna prisotnost železovih spojin.

KORISTI

  • Nerafinirana & nejodirana
  • Vsebuje kalcij in druge rudninske primesi
  • Z neodvisnimi analizami potrjeno, da NE vsebuje težkih kovin 

PlanetBIO himalajska sol obogati in poudari okus jedi, poleg slanih jo lahko s pridom uporabljamo tudi pri pripravi sladkih jedi, kjer obogati aromo. Priporočamo, da jo hrani dodajamo šele ob koncu kuhanja.

Himalajsko sol uporabite namesto običajne morske soli. Dodajte jo kopelim in obraznim maskam. 

PlanetBIO himalajsko sol lahko uporabljamo tudi za pripravo slanice, s katero izpiramo nosnice, obraz ali druge dele telesa. Slanico, nasičeno solno raztopino, pripravimo tako, da v željeni količini vode raztopimo toliko himalajske soli, da se kristali ne raztapljajo več (približno 3 zvrhane jušne žlice soli na liter vode). Tako pripravljeno nasičeno solno raztopino lahko uporabljamo kot kopel ali tekočino za izpiranje nosnic, sestavino za različne obrazne maske ali obkladke.

Prevelike količine zaužitega natrija povečujejo možnost za povišan krvni tlak in razvoj srčno-žilnih bolezni, zato je zaželeno omejeno uživanje soli. PlanetBIO himalajska sol pri tem ni izjema, zato priporočamo zmerno soljenje hrane, predvsem pa manjše uživanje procesiranih živilskih izdelkov, ki že vsebujejo velike količine rafinirane soli.

Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnostežene prehrane ter zdravega načina življenja. 

Jedilna, kamena, fina sol

Nejodirana sol: Soli ni dodan jod, ki je nujno potreben za delovanje ščitnice.

Drugi so kupili tudi

Boljše počutje
Spletna cena 25,46 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke in izdelke, ki so že v akciji.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}